Reklama

Reklama

Pan (Levi Miller) je nezkrotný uličník, ale bezútěšné prostředí londýnského sirotčince, ve kterém strávil celý svůj život, není pro takového chlapce to nejvhodnější místo. Až jednou v noci se stane něco neuvěřitelného – Pan opustí sirotčinec a ve své fantazii se ocitne ve fantaskním světě pirátů, válečníků a pohádkových bytostí obývajících Zemi Nezemi. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (219)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Neříkám to často, nicméně What the F**k? Myslím si, že jsem již viděl ledacos, nicméně i přesto byl pro mě tenhle snímek Joe Wrighta jedno dvouhodinové pozvednuté obočí. Herecky absolutně mimo, scenáristicky vyloženě na bednu a celkově výpravou tak za čárou, že to v posledních letech v blockbusterové tvorbě nemá obdoby. Pan je šílenost pro kterou těžko nacházím slova a především pochopení. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Smíchejte davové scény z "Mad Maxe", scenérie z "Avatara", létací scény z "Man of Steel" a vznikne Vám snímek Pan. Snímek, který si bere všude možně, nicméně ve finále mu to moc nevychází. Film je totiž ve své podstatě jen opulentními omalovánkami, které kromě nánosu CGI a barev neoplývají ničím zvláštním. Film se snad jedině může chlubit nejtrapnější rolí Hugha Jackmana (Ano, role ve filmu "Chappie" je tímto zcela překonána.), několika povedenými akčními scénami, a také faktem, že i v "Zemi Nezemi" mají ve velké oblibě skupinu Nirvana, konkrétně jejich nejznámější počin Smells Like Teen Spirit. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Film, kde človek skutočne pozerá v nemom úžase. No nad tým, ako niekoho vôbec mohlo napadnúť rozhodnutie, ktorým sa film rozhodol ísť. Pýtam sa, či sa počas strihania vôbec niekto pozrel na tie zábery, pretože takto neprirodzený film, kde všetky zelené steny doslova kričia a všetko pôsobí umelo som už asi nevidel dávno. A potom momentky, ktoré som absolútne nepochopil, ako fakt, že na Neverland sa dostaneme so spevom skladby Smells Like Teen Spirit od Nirvany. To mi až padla sánka, ako som nepochopil, čo sa deje a prečo sa to deje. Blbosť vysokého kalibru. Lietajúce pirátske lode podľa mňa vizuálne vyzerali krajšie v animáku od Disney Treasure Planet a postavy sú tu s výnimkou Leviho Millera a Rooney Mary maximálne otravné a nepridávajú filmu nič. Hugh Jackmann je preafektovaný a Garrett Hedlund zase rozpráva ako totálny idiot, kde dáva dôraz aj tam, kde nemusí. Au. Plus tie zelené steny sú tu neodpustiteľné. Keď som videl prvýkrát Avatar tak som v tej džungli chcel prežiť celý svoj život, kým táto je absolútne nereálna a príchod Neverbirdov... ako vôbec čakali, že toto niekto bude brať seriózne? Osobne si pozrite radšej ostaňte pri starších filmoch o Petrovi Panovi a toto vôbec nepozerajte. Vizuálny brak, príbehovo nezaujímavé, herecky príliš preafektované... sledovanie, ktoré bolí. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Have you come to kill me, Peter?" Welcome to Neverland! Jako příznivec Země-Nezemě jsem se na nového Pana těšil. Je pravda, že dnešní móda je recyklovat starší pohádky, a i v tomhle případě Petr Pan není vyjímkou. Nicméně hned začátek upoutá hezkou vizualizací a prostředí sirotčince a Londýna je hezké. Jakmile se Petr (Levi Miller) dostane za tou druhou hvězdou vpravo, tak svět začíná být až křiklavě barevný. Což byla Země-Nezemě vždy, takže tady na vině koncept rozhodně není. Dá se říct, že herecké obsazení je lákavé. Samozřejmě myslím Jackmana a Maru. Přičemž Wolve... Hugh je vcelku poutavou postavou piráta Černovouse. Na druhou stranu zmalovaná princezna Rooney je mu skvělou soupeřkou, ať už na kordy nebo herecky. Nejlepší věc na novém Panovi je hudba. Soundtrack totiž skvěle dokresluje pohádkovou atmosféru. Krásné chóry i decentní melodie. Powell rozhodně ví, co dělá a tak je hudba nejlepší stránkou filmu. Příběh ať už za začátku napínavý, tak ke konci skřípe. Možná je to díky trošku uspěchanému zakončení. Nový Pan díkybohu není příliš infantilní, a místy dokonce skutečně pobaví. Humoru není moc, ale stačí, aby se divák zasmál. Pro mě osobně je i velké plus, když film odkazuje na starší filmy. Viz. Smi a narážky na Jamese Hooka. Pan možná vážně dokázal, že vrátit do téhle skvělé fantazie se dá ještě jednou a bez větších vad na kráse. Takže ano, nový film mě velmi potěšil, protože dokázal ne 12-ti letému klukovi splnit sny, ale dokázal to i mě a to jsem o deset let starší. Kéž by víc takovýchto prequelů, měla takovouto něžnou a přitom pracovitou ruku. „Neboj on není pirát… Teda aspoň zatím ne.“ (80 %) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na film jsem koukal proto, že fantasy mám obecně rád. Netušil jsem ale, že mnou jinak ne úplně oblíbený svět Země Nezemě mě ovlivní natolik, že mi zprotiví celý film. Herci nejsou to, kvůli čemu byste na tento film měli koukat. Není to ani svět, který je zplácaninou všeho možného včetně karibských pirátů. Na druhou stranu ale oceňuji, že někdo měl chuť natočit pořádné fantasy, protože to všechno vypadá hrozně hezky, draze a evidentně i kvalitně. Škoda ale, že se tu tvůrci museli držet světa Petra Pana, který je ve světě evidentně oblíbenější, jak u nás. Zariskovat a přijít s něčím novým a neotřelým by tvůrci podle mě také zvládli za podobné peníze. Tady je ale vidět, že ani zajetá značka nespasí studia. A to i přesto, že se natočí jinak docela hezky. Pokud podle Vás neexistuje žádný důvod, proč byste měli tento film vidět, tak vězte, že cover na Smells Like Teen Spirit Vás rozseká. Chvíli jsem přemýšlel, odkud tu melodii písničky, kterou tam zpívají děti, znám, až mi po chvíli došlo, že to je Nirvana. A s tím se v pohádce každý den opravdu nesetkáte. Zajímalo by mě, co by na to řekl Kurt Cobain. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (8)

  • V roce 2013 se scénář k tomuto filmu od Jasona Fuchse dostal na seznam filmů, které s největší pravděpodobností nikdo nenatočí.
    (hansel97)
  • Snímek vychází z veleúspěšné knižní novely "Peter Pan" skotského spisovatele a dramatika Sira Jamese M. Barrieho (1860 - 1937). (Conspi)
  • Peter (Levi Miller) má na sobě jenom tilko, ale během závěrečné bitvy má na tilku košili a na konci zase už jen tilko. (glumka)

Reklama

Reklama