Reklama

Reklama

Pan (Levi Miller) je nezkrotný uličník, ale bezútěšné prostředí londýnského sirotčince, ve kterém strávil celý svůj život, není pro takového chlapce to nejvhodnější místo. Až jednou v noci se stane něco neuvěřitelného – Pan opustí sirotčinec a ve své fantazii se ocitne ve fantaskním světě pirátů, válečníků a pohádkových bytostí obývajících Zemi Nezemi. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (20)

Trailer 4

Recenze (219)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na film jsem koukal proto, že fantasy mám obecně rád. Netušil jsem ale, že mnou jinak ne úplně oblíbený svět Země Nezemě mě ovlivní natolik, že mi zprotiví celý film. Herci nejsou to, kvůli čemu byste na tento film měli koukat. Není to ani svět, který je zplácaninou všeho možného včetně karibských pirátů. Na druhou stranu ale oceňuji, že někdo měl chuť natočit pořádné fantasy, protože to všechno vypadá hrozně hezky, draze a evidentně i kvalitně. Škoda ale, že se tu tvůrci museli držet světa Petra Pana, který je ve světě evidentně oblíbenější, jak u nás. Zariskovat a přijít s něčím novým a neotřelým by tvůrci podle mě také zvládli za podobné peníze. Tady je ale vidět, že ani zajetá značka nespasí studia. A to i přesto, že se natočí jinak docela hezky. Pokud podle Vás neexistuje žádný důvod, proč byste měli tento film vidět, tak vězte, že cover na Smells Like Teen Spirit Vás rozseká. Chvíli jsem přemýšlel, odkud tu melodii písničky, kterou tam zpívají děti, znám, až mi po chvíli došlo, že to je Nirvana. A s tím se v pohádce každý den opravdu nesetkáte. Zajímalo by mě, co by na to řekl Kurt Cobain. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Priznám sa k tomu filmu ma viedlo obsadenie H. Jackmana a nebolo to práve najhoršie. Čo sa týka príbehu a celého fantazy obsadenia nie je to nič extra, ale čo extra bolo a to teba, že sakra bolo, bola hudba v tomto filme. Scéna, keď piráti priviezli Petra do skalnatého kontinentu a tam všetci spievali, bola perfektná (Pan Original Soundtrack 05 Smells Like Teen Spirit) . Aj ďaľšie hudobné aktivity Johna Powella vyzneli dobre, taže preto som sa priklonil k 60%. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Maličko zlomyslný mišmaš, který si teoreticky i prakticky dělá, co se mu zlíbí. Možná i proto evidentně bezradný Petr ve svých náladách afektovaně sklouzává od extrému k extrému - buďto je naprosto nepochopitelně bezstarostný a rozpustilý, nebo naopak převelice, leč vcelku pochopitelně schlíplý a trudnomyslný ... jakoby neexistovalo nic mezi tím. V závěru se pak vzchopí k tak heroickému výkonu, že mu to ani na vteřinu neuvěříte - kromě toho dumáte, proč ho vlastně víly potřebovaly ... proč si neporadily bez něho ... proč to alespoň nezkusily ?!? A popravdě jsem úplně nepochopila, jak je to vlastně s jeho matkou: Jakoby měl hned dvě - jednu v reálném světě a druhou v Zemi Nezemi ... pokud nepřistoupím na vcelku logické vysvětlení, že všechna jeho dobrodružství jsou jen bláhovým snem, který se zdá jednomu malému chlapci za Druhé světové. Země Nezemě je pak nadmíru barevnou, leč trochu lacinou pouťovou atrakcí, do které lze vecpat všechno, nač si jen pomyslíte, včetně tvorů, kteří vyhlížejí jako oživlé kostry velkých, pěkně vybarvených opečenců. Dějová linie, která se jich dotýká, přitom okatě a ve své podstatě nesmyslně vykrádá Avatara (2009). Jsem trochu znechucená, nikoli okouzlená, protože prvotní námět je neotřelý a lákavý ... povyprávět o tom, co bylo PŘEDTÍM - než se Petr stal Petrem Panem. O to víc mrzí ryze komerčně zaměřené, dosti teatrální a tudíž i značně neosobní provedení, které je ve výsledku studené jako pověstný psí čumák, takže ... za 2,5* ... P.S.: Co se stalo s obřím dolem a všemi jeho nedobrovolnými obyvateli ??? A jen tak na okraj ... počítá se s tím, že by všichni chlapci - kromě Petra - měli vyrůst ??? ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Létající vzducholodě, bitva o Anglii, naondulovaný válečný štáb, indiáni, piráti, naklonovaná mořská pana, krokodýli z třetihor, víly, které by zlikvidoval repelent .... Jako fajn, ale kde jsou lidožraví roboti a maxipes Fík? To je tak přeplácané, příběh pořád předkládá nové motivy a to v takovém tempu, že postrádají veškeré emoce a vývoj. Navíc se tam ani vše nevešlo a děj se musí postrkovat ještě i vyprávěním dalších a dalších vedlejších příběhů. Nemá to smysl - hlavní pirát hledá vílí prach a pak chce bez vysvětlení zlikvidovat jeho producenty - víly. Zná proroctví o chlapci, který ho přemůže, přesto ho nechá bez jediného pokusu o zadržení utéct.... Závěrečná bitva je zdlouhavá...Vzhledem k rámcovému zasazení do druhé světové války je možným vysvětlením, že vše se odehrává jen v mysli Petra Pana těsně před tím, než jeho sirotčinec srovná se zemí německá bomba. _____ Vynaložili hodně peněz a triků na hloupost. ()

nineweh 

všechny recenze uživatele

Filmy Joea Wrighta se mi vždycky vcelku líbily, hlavně taky proto, že si umí vybrat dobrý materiál. Ale u tohohle filmu jsem si celou dobu říkala, proč mu sakra nikdo neřekl, že tohle je pořádně blbý nápad? Hudba vykradená z Jak vycvičit draka, naprosto nesmyslné využití písniček od Nirvany a The Ramones (to si hráli na Moulin Rouge nebo co?), jedno klišé za druhým, scénáristické berličky, za které by se měly lámat ruce, přehnaně barvotisková triková výprava... Prostě čeho je moc, toho je příliš. Jedna hvězda za Garretta Hedlunda, pro kterého mám slabost. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo v létě 2014 v Anglii, a to mimo jiné i v Cardingtonských hangárech u Bedfordu. (FoxMulder)
  • Původní záměr filmařů byl do role Černovouse obsadit kanadského herce Ryana Goslinga. Ten však nabídku odmítl, a stejným způsobem se k dané nabídce postavil i katalánský herec Javier Bardem. (Conspi)

Reklama

Reklama