Reklama

Reklama

Pan (Levi Miller) je nezkrotný uličník, ale bezútěšné prostředí londýnského sirotčince, ve kterém strávil celý svůj život, není pro takového chlapce to nejvhodnější místo. Až jednou v noci se stane něco neuvěřitelného – Pan opustí sirotčinec a ve své fantazii se ocitne ve fantaskním světě pirátů, válečníků a pohádkových bytostí obývajících Zemi Nezemi. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (219)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

vizuální pastva pro oči a výborný Jackman jsou to co si určitě budu z Pana pamatovat.Jinak jsem ale měl celkem velký problém hlavním hrdinům věřit jakékoliv emoce a po celou dobu se mi nepodařilo,aby mě film opravdu vtáhnul.Měl jsem sice podobný problém třeba i Wrightovi Hanny ale tohle je přeci jen žánrově trošku někde jinde...celkově tedy někde na půl cesty...60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Pst, počuli ste to?“ – „Bol to vreskot ako z najpríšernejšej nočnej mory, kto by to mohol nepočuť?!“ Bože, to čo bolo? Teoreticky je to neskutočný bordel, ale prakticky som sa bavil. Svojím spôsobom, ale bavil. Totálna konina. Každých 5 minút sa objaví nejaké WTF (keď zastrelíte „zbojníka“, malebne sa do vzduchu rozpŕchne do formy kúzelného farebného prášku, ale pirátov treba krvilačne, brutálne podrezať ako svine na zabíjačke, tomu poviem detský film). Ak by vám oceán WTF nestačil, máte k dispozícii bizarné univerzum (PIXUM!), jemne povedané podozrivé nápady (obchod s deťmi?, to ako vážne tam dali?), príliš hrajúceho chlapca a z deja kamsi do stratena záhadne miznúce dejové línie (scenár napísal chlapík, ktorý si v r. 1996 zahral v Delfínovi Filipovi po boku Paula Hogana, takže asi tak). Je to ako keď sa ožeriete a začnete po lúke naháňať dúhové jednorožce. Sú v tom piráti a ich lode, bombardéry, ponižujúco odpravený Nonso Anozie zo Zoo, veľmi nesympatický Jackman, Piráti Karibiku 4, morské panny, víly, gigantické krokodíly (ktorých sa piráti boja, hoci ich lode LIETAJÚ), nezmyselná muzikálová pasáž, Avatar a asi dva tucty ďalších hovadín. Väčšinou som iba bezradne a bezmocne krútil hlavou, do akej hovadiny je hollywoodske štúdio schopné narvať 150 (!) miliónov dolárov. A nasprostasto som sa uškŕňal. Celosvetová tržba bola 151, takže sa určite smiali aj v štúdiu. ()

Reklama

Adasin 

všechny recenze uživatele

Hned jak se hlavní hrdina dostal do Země Nezemě, napadlo mě srovnání s prvními Letopisy Narnie (2005), Alenkou v Říši divů (2010) nebo s Mocným vládcem Oz (2013). Opět "epická" fantasy plná barevných drahých efektů (že se v jejich záplavě člověk ztrácí), s pěknou hudbou (od Powella jsem ani nic jiného nečekala), kterou jsem si ale v záplavě výbuchů a zbytečného blábolení neužila, a ani příběh není příliš zajímavý - hlavní hrdina se dostane do bájné říše, je vyvolený, jeho návrat byl předurčen, s podivnými přáteli má svrhnout tyrana...). Nebylo těžké uhodnout, jaký zvrat přijde a jak to skončí, a ani nepřišlo nějaké překvapení, nic navíc. A taky je ten film hrozně krátký, jako by to všichni chtěli mít rychle za sebou. Nejlepší věcí na filmu bylo obsazení, bohužel trestuhodně nevyužité. 5/10 ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Normálně podobné filmy nevyhledávám, ale stačilo si poslechnout cover na Nirvanu, který mi doporučil YT algoritmus a hned jsem snímek začal stahovat. Bohužel ale musím říct, že ona písnička je na filmu to nejlepší, jinak je to spatlanina se špatnými hereckými výkony (ani jedna postava není sympatická. Hugh se sice snaží, ale Černovouse jsem mu nevěřil), přehnanými CGI efekty a klišovitým příběhem, který se točí kolem proroctví. Film se víceméně veze na vlně toho, že se začaly tvořit adaptace nebo prequely známých fantasy děl, načež téměř všechny tyto filmy propadly. A nedivím se, když si na nich nedali záležet a jde jenom o extravagantní přehlídky bez špetky duše a něčeho, co by diváky u díla udrželo. Naprosto úžasný cover si poslechnu ještě mnohokrát, ale na film se už v životě znovu nepodívám. Hodnocení: 20 % ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Petr Pan se mi jako pohádka nikdy dvakrát nelíbila, rozhodla jsem se tady tomu dát šanci, protože, no proč ne? A akorát mě to utvrdilo v tom, že Petr Pan se mi asi nikdy líbit nebude. Začátek mě ničím neoslovil, ale tak jsem to přetrpěla s tím, že snad se to rozjede, jakmile se dostaneme do Neverlandu, jenže se to nerozjelo. Vůbec mě to nechytlo a zdálo se mi to hrozně dlouhé. Cast mě pak taky moc nenadchnul, sice jsem se těšila na Garretta v roli Hooka, ale to bylo něco otřesného. Dobře se na něj dívá, ale hrát teda fakt neumí, strašně přehrával a mluvil (s prominutím) jako dement, vůbec jsem nepochopila o co se pokoušel (asi jsem holt zvyklá na kvalitnějšího Kapitána). 2* ()

Galerie (66)

Zajímavosti (8)

  • V roce 2013 se scénář k tomuto filmu od Jasona Fuchse dostal na seznam filmů, které s největší pravděpodobností nikdo nenatočí.
    (hansel97)
  • Snímek vychází z veleúspěšné knižní novely "Peter Pan" skotského spisovatele a dramatika Sira Jamese M. Barrieho (1860 - 1937). (Conspi)

Reklama

Reklama