Reklama

Reklama

Pan (Levi Miller) je nezkrotný uličník, ale bezútěšné prostředí londýnského sirotčince, ve kterém strávil celý svůj život, není pro takového chlapce to nejvhodnější místo. Až jednou v noci se stane něco neuvěřitelného – Pan opustí sirotčinec a ve své fantazii se ocitne ve fantaskním světě pirátů, válečníků a pohádkových bytostí obývajících Zemi Nezemi. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (219)

hansel97 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu evidentně panuje obrovská nevyváženost mezi špičkovým vizuálem, který mě zprvu dostával, a všemi zbylými aspekty filmu. Poměrně toporné a průměrné herecké výkony, i když od tohohle samozřejmě nic herecky dokonalého neočekávám, ale ten příběh je vážně docela nudný. Nebylo tam nic moc překvapivého a tak nějak se to ty dvě hodiny zoufale pomalu vleklo do konce. Ovšem za akční scény musím dát plus, ty se velmi povedly a stejně tak animace, tudíž to vychází na pěkné průměrné tři hvězdy. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Jako každého člověka, který ještě neokoral až na dřeň, mě roztomilý exemplář lidského mláděte, když mu začnou téct slzičky a touží po mamince, dokáže dojmout. Odvážné použití červených očních stínů si rovněž zaslouží ocenění. Jinak je to slátanina obsazená poměrně pohlednými lidmi a přehlcená triky a efekty. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Joea Wrighta jsem měl zaškatulkovaného jako režiséra úchvatných filmových adaptací literárních klasik - Pokání a Pýcha a předsudek mluví za vše. Tudíž jsem si od Pana sliboval něco víc než od Petera Pana z roku 2003 (který nebyl špatný, ale průměrný), i když mě Wrightova předešlá Anna Karenina moc neuchvátila. Co jsem ale neočekával, byl konečný výsledek, jehož se mi v kině dostalo. Nové převyprávění Barrieho hry je až příliš potrhlá a moderními prvky přecpaná změť čehosi nechutně barevného bez jakékoli vnitřní konzistence, což je opravdu škoda, když vezmu v potaz zvučná jména okolo filmu. Nikdy jsem nebyl fanoušek Nirvany, nicméně i tak mě cover ke Smells Like Teen Spirit v podobném filmu do určité míry iritoval. Hodně velký fail z mnoha stran, který jen tak někdo nečekal - já rozhodně ne. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čakal som viac. Peter Pan nikdy nebol môj obľúbený akčný hrdina a nestal sa ním ani teraz. Myslel som, že Joe Wright s tohto vystrieka niečo viac ako len ďalšie klasické dobrodružstvo s hodne fajn vizuálom, hercami, či hudbou, ale tento námet asi na viac nemá. Rovnako ako verzia s roku 2003 aj toto je v celku nezáživné a len na oko pekne vyzerajúce a na uši pekne počujúce. Obľúbený soundtrack: Cast from Pan - Smells Like Teen Spirit, Flying Ship Fight. 65% - 3* ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatý film, který by měl co nabídnout, kdyby scénář byl přeci jen o něco zajímavější. Charaktery propracovanější a atmosféra napínavější. Joe Wright tak natočil v celku technicky kvalitní dílo s několika záběry a scénami, které si člověk zapamatuje, ale celel nepůsobí moc kvalitativním dojmem. Země - Nezemě je dost zajímavá na vlastní sérii filmů. Bohužel mám ale pocit, že Pan své pokračování mít nebude. 65% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (8)

  • V roce 2013 se scénář k tomuto filmu od Jasona Fuchse dostal na seznam filmů, které s největší pravděpodobností nikdo nenatočí.
    (hansel97)
  • Původní záměr filmařů byl do role Černovouse obsadit kanadského herce Ryana Goslinga. Ten však nabídku odmítl, a stejným způsobem se k dané nabídce postavil i katalánský herec Javier Bardem. (Conspi)
  • Peter (Levi Miller) má na sobě jenom tilko, ale během závěrečné bitvy má na tilku košili a na konci zase už jen tilko. (glumka)

Reklama

Reklama