Reklama

Reklama

Pan (Levi Miller) je nezkrotný uličník, ale bezútěšné prostředí londýnského sirotčince, ve kterém strávil celý svůj život, není pro takového chlapce to nejvhodnější místo. Až jednou v noci se stane něco neuvěřitelného – Pan opustí sirotčinec a ve své fantazii se ocitne ve fantaskním světě pirátů, válečníků a pohádkových bytostí obývajících Zemi Nezemi. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (20)

Trailer 4

Recenze (219)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pokud rodinná pohádka, dávám přednost tomuhle před animáky. Krásná Rooney Mara, Výborný Hugh Jackman a šikovný nadějný mladý Levi Miller. Chválím i krásný barevný vizuál ( krokodýl úžasný) a příjemné tempo. Sice se Pan nechytá na Jacka s obry a Čaroděje ze země Oz, pořád se jedná o příjemnou rodinnou "infantilní" zábavu. 65% ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Priznám sa k tomu filmu ma viedlo obsadenie H. Jackmana a nebolo to práve najhoršie. Čo sa týka príbehu a celého fantazy obsadenia nie je to nič extra, ale čo extra bolo a to teba, že sakra bolo, bola hudba v tomto filme. Scéna, keď piráti priviezli Petra do skalnatého kontinentu a tam všetci spievali, bola perfektná (Pan Original Soundtrack 05 Smells Like Teen Spirit) . Aj ďaľšie hudobné aktivity Johna Powella vyzneli dobre, taže preto som sa priklonil k 60%. ()

Reklama

Praxis 

všechny recenze uživatele

Vizuálně vyzrálé - asi tak nějak si představuji tu Zemi Nezemi. Herecky příjemné, i ta mužatka Mara tady vypadala tak nějak hezky. Malý Miller dokazuje, že tu máme budoucí hereckou hvězdu. Jackman se do své slizké role vžil natolik, že byl místy pod tou tunou makeupu až zbytečně směšný - i když kdoví, třeba mu to takhle přikázal scénář. Hedlund je s prominutím dement, který přehrával, až to bolelo. Scénáristicky to místy dost drhlo. Chápu, že Wright, specialista na divadelní adaptace, bude asi celkem dost opisovat od kolegů specialistů na akční scény, ale někdy to bylo odvázané až přespříliš - místy až chaotické. Některé scény naprosto nedávaly smysl, a spousta nelogičností se tam všude nakupí, ani se nestačíte divit. Chápu, že to má být primárně pro dětského diváka, ale já být jimi, tak si asi brzy prostřelím barevnou pistolkou hlavičku. Tak já vám nevim pánové. Sice mě to sem tam i bavilo, sem tam mi to i sedlo, ale na druhou stranu tahle pestrobarevná maškaráda působila až příliš vykalkulovaně. I s tou Smells like teen spirit, což byl teda vážně dost bizár. 60% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jak se s tím popasovat... Rozhodně nejméně režijně živý film Joe Wrighta, což je vzhledem k námětu bizarní. Navíc to (podobně jako Mocný vládce OZ) zcela rozbíjí koncept a poselství originálu "každý musí vyrůst", kdy Petrovi je (navíc, spoiler, duchem jeho mrtvé matky) řečeno "zůstaň tu se mnou navždy a nikdy se neměň", z čehož v důsledku spíš běhá mráz po zádech (někdo by si to mohl vyložit jako vybídku k sebevraždě a někdo by tak vlastně celý film mohl vnímat - uf!), čili ukázkově špatný pokus o rozšíření světa, který kompaktní celek spíš rozbíjí, než že by ho o něco doplňoval. Monotónní finále a podivně papírové vztahy postav nezachrání ani ten snaživý Jackman. 2 a 1/2 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Země Nezemě na dalších způsob. Tentokrát jde o osobitou verzi předcházející notoricky známému příběhu (Hook má ještě obě ruce, Peter nikdy nebyl mimo Anglii, ...) a Joe Wright se chvílemi opravdu odvázal. Ať už první unešení chlapců, "zastavená" letadla schazující bombu až po propíraný cover Smells Like Teen Spirit (která mimochodem obsahem nedává vůči filmu příliš smysl, navíc, tohle není Moulin rouge;-)). Tahle vize má odvahu, ale bohužel i přes schopnost vtáhnout do děje a obrovské množství efektů je velice chladná a nelogická (o scénáři raději nic). Přestože by prequel měl vyprávět "nový" příběh, nedochází ve filmu prakticky k žádnému překvapení... Kromě až bizardní míchanice popkultury s (temně) barevným světem, bych ještě dodal, že se podle mě těžce nepovedl casting. Garrett Hedlund jako (budoucí) Hook přehrává na 200 % až se na to nedá koukat ani poslouchat, Rooney Mara je chladná víc než krásná a Hugh Jackman se tak nějak ztrácí pod tou maškarádou, která mu ani nedá prostor vyniknout. Odvážná vize, slabý film. PS(spoilery): a co vlastně dělá Blackbeard v Zeminezemi? Jak se můžou malou mezerou ve skále protáhnout dvě lodě? Proč se víly schovávají, když jsou pak tak silné? Cara Delevingne je krásná, ale její mořské víly mají hlubší smysl? PPS: film stál 150 milionů, vydělal celosvětově necelých 120, Joe Wrighta výsledek stál místo režisra filmu Emperor o Cesarovi ... Wright prostě nepotřebuje a ani by neměl mít tolik peněz na film, je to k jeho škodě a na filmu to je velice znát. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (8)

  • Snímek vychází z veleúspěšné knižní novely "Peter Pan" skotského spisovatele a dramatika Sira Jamese M. Barrieho (1860 - 1937). (Conspi)
  • Natáčení probíhalo v létě 2014 v Anglii, a to mimo jiné i v Cardingtonských hangárech u Bedfordu. (FoxMulder)

Reklama

Reklama