Reklama

Reklama

Pan (Levi Miller) je nezkrotný uličník, ale bezútěšné prostředí londýnského sirotčince, ve kterém strávil celý svůj život, není pro takového chlapce to nejvhodnější místo. Až jednou v noci se stane něco neuvěřitelného – Pan opustí sirotčinec a ve své fantazii se ocitne ve fantaskním světě pirátů, válečníků a pohádkových bytostí obývajících Zemi Nezemi. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (20)

Trailer 3

Recenze (219)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Peter Pan je moja srdcovka takže tu nemôžem hodnotiť inak. Technická stránka filmu je absolútne bezchybná. Skvelá výprava, triky, obsadenie (najmä Miller, Mara a Jackman boli super) hudba, kamera a dokonca aj to 3D je dokonalé. V danom žánri nemám výhrad. Kúzelné chlapčenské dobrodružstvo s vydareným slovenským dabingom. Už aby bol bluray. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Pekný film. Fakt pekný s úžasným extravagantným vizuálom, skvelými hercami (Jackman samozrejme ruluje, ale krpatý Peter, či rozkošne mimózny Hook tiež nestoja zahodenie..). Na detský film je to podľa mňa z mnohých uhľov pohľadu nadpriemerný film. A keď už nie z iných dôvodov, ktoré by sa mi dali vyčítať za subjektívne. Počuli ste ten soundtrack??? Orgazmický! ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Tak vám nevím. Na ten fantastický svět se hezky dívá, doprovodná hudba se hezky poslouchá (i když ta Nirvana byla docela zvláštní), ale jinak vlastně docela bídné, a to hlavně kvůli hercům. Jackman si záporáka hodně užil, ovšem zbytek osazenstva mohl být jistě vybrán lépe. Nesedl mi hlavní představitel ani jeho druzi (Rooney považuji už delší dobu za nejmarnější herečku, tímto výkonem mou domněnku jenom potvrdila), nikomu jsem nefandila a bylo mi jedno, která strana zvítězí. Takže nejhorší možný výsledek. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jak se s tím popasovat... Rozhodně nejméně režijně živý film Joe Wrighta, což je vzhledem k námětu bizarní. Navíc to (podobně jako Mocný vládce OZ) zcela rozbíjí koncept a poselství originálu "každý musí vyrůst", kdy Petrovi je (navíc, spoiler, duchem jeho mrtvé matky) řečeno "zůstaň tu se mnou navždy a nikdy se neměň", z čehož v důsledku spíš běhá mráz po zádech (někdo by si to mohl vyložit jako vybídku k sebevraždě a někdo by tak vlastně celý film mohl vnímat - uf!), čili ukázkově špatný pokus o rozšíření světa, který kompaktní celek spíš rozbíjí, než že by ho o něco doplňoval. Monotónní finále a podivně papírové vztahy postav nezachrání ani ten snaživý Jackman. 2 a 1/2 ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Vizuálně vyzrálé - asi tak nějak si představuji tu Zemi Nezemi. Herecky příjemné, i ta mužatka Mara tady vypadala tak nějak hezky. Malý Miller dokazuje, že tu máme budoucí hereckou hvězdu. Jackman se do své slizké role vžil natolik, že byl místy pod tou tunou makeupu až zbytečně směšný - i když kdoví, třeba mu to takhle přikázal scénář. Hedlund je s prominutím dement, který přehrával, až to bolelo. Scénáristicky to místy dost drhlo. Chápu, že Wright, specialista na divadelní adaptace, bude asi celkem dost opisovat od kolegů specialistů na akční scény, ale někdy to bylo odvázané až přespříliš - místy až chaotické. Některé scény naprosto nedávaly smysl, a spousta nelogičností se tam všude nakupí, ani se nestačíte divit. Chápu, že to má být primárně pro dětského diváka, ale já být jimi, tak si asi brzy prostřelím barevnou pistolkou hlavičku. Tak já vám nevim pánové. Sice mě to sem tam i bavilo, sem tam mi to i sedlo, ale na druhou stranu tahle pestrobarevná maškaráda působila až příliš vykalkulovaně. I s tou Smells like teen spirit, což byl teda vážně dost bizár. 60% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (8)

  • Snímek vychází z veleúspěšné knižní novely "Peter Pan" skotského spisovatele a dramatika Sira Jamese M. Barrieho (1860 - 1937). (Conspi)
  • Peter (Levi Miller) má na sobě jenom tilko, ale během závěrečné bitvy má na tilku košili a na konci zase už jen tilko. (glumka)
  • Původní záměr filmařů byl do role Černovouse obsadit kanadského herce Ryana Goslinga. Ten však nabídku odmítl, a stejným způsobem se k dané nabídce postavil i katalánský herec Javier Bardem. (Conspi)

Reklama

Reklama