Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říká se: "Nedráždi hada bosou nohou". John Wick je zabiják na odpočinku, přesně ten typ chlápka, kterému je lepší se vyhnout. Vloupat se mu do domu, ukrást auto a zabít milovaného psa, to se prostě nemělo stát. Střední zlodějíčkové to nevěděli, jejich bossové v podsvětí ale ano. A musí jednat. Takže zatímco se John Wick vydává na svou drsnou vendetu, stává se zároveň terčem svých bývalých kolegů - nájemných zabijáků. (Bontonfilm)

(více)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (1 879)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Neobutý dráždit kobru, povytahovat tygrův knírek, provádět dentální hygienu bílému žralokovi, olizovat podpaží nemocného ebolou, to vše se zdá jako bezpečná činnost ve srovnání s nasráním neoholené Baby Jagy.. Přílišnou teatrálnost a plochost bych připsal komiksové stylizaci a pravidlům, ale budiž, je potřebné mít svou vlastní tvář. Páni kaskadéři sice věděli, o čem točí, ale mimo gun-fu, headshoty a burácení motorů si tím už tak jistí nebyli. Zaslouží si jejich John Wick, posílající po tuctech členy ruské mafie pod drn za sabákou, vůbec svou pověst? Ruku na srdce prostřelené kulkou z Heckler & Koch P30L, jmenovat se hlavní hrdina Jonas Wicksson (Lundgren) nebo Johan van der Wick (JCVD), nešlo by hodnocení automaticky dolů? Tím nechci říct, že by Reeves byl v roli zabijáka tak ostrého, že voři v zakoně ve světle jeho zloby preventivně kartáčují šaty do rakve, nějaké terno. A co teprve přehrávající Nyqvist? Ten spíše působil jako dlouholetý poslanec Státní dumy než nelítostný šéf podsvětí. Film dělaný s láskou a zkušenostmi v žánru ano, výjimečný počin v něm však ani omylem. A abych nezapomněl, u posledního záběru trestuhodně nezařazena píseň Marty Kubišové „Někde musí být ráj..“ Nechtěl jsem být až tolik kritický, ale od posledních počinů Garetha Evanse už svět akčního filmu není jako dřív.. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ani termíny jako "akční jednohubka" nebo "čistá žánrovka" ve mě fakt nevyvolají nadšení ve filmu, kde chlap střílí všechny svoje protivníky proto, že mu zločinci vzali to poslední, co mu zbylo od manželky. Jistě, situace je to emocionální, ale nevěřím jí, snímek by se dal zpracovat psychologicky nebo jako drama, ale podezírám tvůrce, že chtěli natočit masakr a potřebovali výchozí bod, který na mě zpracovali málo uvěřitelně. Emoce to ve mně nevyvolalo žádné a ani akční část jsem si moc neužil a to už pár let umím. Keenau je docela charismatický, ale v tomto ho na celé čáře převálcoval Michael Nyquist. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Well, když je skoro všechno z Hollywoodské produkce vyprávěno s komiksovou estetikou, zhnusí vám to i film, kterému mírný újezd do komiksova sluší. John Constantine Wick vymítá démony se stejnou elegancí a sebejistotou jako ve všech svých filmech a vůbec se s tím nemaže. Udělali jste mému morčeti modřinu, tady máte vyvražděný Bronx. Jen škoda, že průzkum ruských reálií trval asi tak 10 sekund (wtf) a na ruštinu si nesehnali ruské herce -- tak je aspoň nemuseli nechat mluvit (lepší ruštinu měl Reeves než rádobyrusové). Příběh hezký, jen se Jonathan (??) Wick nechoval ani racionálně, ani logicky, ale to ani jeho protihráč (Tak ehm když vystřílím celou ochranku a mám pak bosse 3 kroky od sebe a v ruce bouchačku, tak se začnu vykecávat? Dvakrát? A když se mi dostane jako šéfovi mafie do ruky svázaný hitman, co po mně jde, tak mu dám kázání místo kulky?). ()

Dellamorte

všechny recenze uživatele

Slušne vymazlený Keanu so svojím libanonsky odzbrojujúcim šarmom kosí "okolie". Pes a bohovské (!) fáro staćí.Je mi uvolnené prečo, koho, kedy, kde a vlastne aj ako. Viem totiž, že si budem pri tej kosačkovej tancovačke priasť. Keanu totiž spolu s Matrix Bros definoval žáner a upravil veškerú commercional agendu. Pre mňa vypásovaný adrenalínovaný romantik, ktorého nemíňam v žiadnej filmovej...polohe. Koment pitvačka je v tomto prípade nepotrebná.Tuším 2ku !!! ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Solidní stylová akční jednohubka, které děsně chybí scénárista, který by těch pár dobrých nápadů uspořádal do nějakého méně průhledného a tupého celku (není asi náhodou, že podle předchozích výtvorů Dereka Kolstada byly natočeny akční béčka s Lundgrenem). Úvodní půlhodina děsná nuda, ty jatka co se rozpoutají poté to naštěstí dost zachraňují. 70% ()

Galerie (90)

Zajímavosti (54)

  • V rámci soundtracku byla použita i píseň „Killing Strangers“ od amerického zpěváka Marilyna Mansona. Skladba následně vyšla v roce 2015 na jeho devátém studiovém albu „The Pale Emperor“. (rublik05)
  • Na začátku filmu jede John (Keanu Reeves) autem přes malé letiště. Strážce, který ho nechá projet, právě čte knihu "Šibumi", což je román autora s pseudonymem Trevanian, vyprávějící o vysloužilém zabijákovi, který mimo jiné zabil tři muže tužkou. John Wick je vysloužilý zabiják, který mimo jiné zabil tři muže tužkou... (Kailo)
  • Světová premiéra proběhla 19. září 2014 na Fantastic Festivalu v Austinu. (Varan)

Související novinky

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Pátý John Wick je v přípravě

Pátý John Wick je v přípravě

26.05.2023

Šéf studia Lionsgate Joe Drake potvrdil, že první debaty ohledně pátého Johna Wicka již proběhly a snímek tak v budoucnu nejspíš opravdu vznikne. Víceméně tak ujistil především akcionáře, kteří by… (více)

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Reklama

Reklama