Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říká se: "Nedráždi hada bosou nohou". John Wick je zabiják na odpočinku, přesně ten typ chlápka, kterému je lepší se vyhnout. Vloupat se mu do domu, ukrást auto a zabít milovaného psa, to se prostě nemělo stát. Střední zlodějíčkové to nevěděli, jejich bossové v podsvětí ale ano. A musí jednat. Takže zatímco se John Wick vydává na svou drsnou vendetu, stává se zároveň terčem svých bývalých kolegů - nájemných zabijáků. (Bontonfilm)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (1 882)

Lima 

všechny recenze uživatele

Málokdy je v áčkovém filmu k vidění tak špinavá, neučesaná akce, kde se v záchvatu boje mlátí do právě zašité rány, protivníci se v 95% případů uzemňují tím nejjistějším způsobem, tedy headshotem, kde KONEČNĚ auta po nárazu nevybuchují a ženy se KONEČNĚ perou jako ženy (tedy přes sílu to nepůjde, tak úskokem), takže nekoukám na jejich tvrdé pěstní rány a kopy, které by vzhledem ke své fyziognomii nebyly schopny, jako se to naopak v rámci genderové pseudo-vyváženosti děje v drtivé většině filmů dnešního Hollywoodu. A navíc se tady vtipně ozvláštňuje klišé akčních filmů, takže nájemní vrazi mají svůj hotel se svými pravidly a nezpochybnitelným důvodem pro masakrózní hody je zabitý vořech. Což dokážu pochopit, mě kdyby někdo šáhl na křečka, John Wick by byl hadr i se svým arzenálem. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $20miliónov║Tržby USA $43,037,835║Tržby Celosvetovo $88,761,661 ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $25,257,599║ Tržby za predaj DVD v USA $22,891,230║ akčný nárez roka 2014, Keanu Reeves valí ako v kedysi Matrixe, priamočiara likvidačná akcia, ktorá schová aj konkurenta Equalizer, akčná smršť kde je non-stop na čo pozerať, ruky-nohy-náboje lietajú v rýchlom slede, proste masaker, akčná maškrta ktorá nemá konkurenta široko ďaleko, plus na vrch to má luxususné obsadenie a nápadito vytvorený svet zabijákov, kde nechýbajú pravidlá a samozrejme že príde aj na nevyhnutých "upratovačov" čističov obetí a po Johnovi Wickovi ich ostávali fakt kopy /100%/ ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Mezi příznivci, a že jich nebylo jistě málo, byl "John Wick (2014)" očekáván .. velmi očekávaně!! :)) Osobně jsem dostal, co jsem čekal a ani o 1% méně či více. Za prvé ještě uvedu - nehulit silnou trávu při sledování filmu - z tohoto důvodu jsem si muse dát film ještě jednou "na čisto" a až potom došel ke kýženému sebeukojení ... :)) Dost srandiček, i když on se ten film nedá moc brát vážně... Můj problém je, že ať akční, tak hororový žánr (a martial arts ani nemluvě!!!!), přeferuji osobně asijskou produkci, takže to, co nabízí tato krásná americká přestřelka bez (konečně !!) amerického patosu, patolízalství. sebeprezentace a reklamy, .. by v asii místo oněch 80% za to, že to je Z-etko (Západ) by proti A-čku (Asii) propadlo o dobrých 40% na zbylých 40 % ... :-/ Ono prostě všechno šlape, žádný velký zastávky, Keanu nemá konkurenci, pšechny odrovnáná za pár vteřin a to vše proto, že mu v den truchlení po smrti manželky ukradl synáček ruského mafiána auto a zabil psa ... Keanu likviduje nepřátele s až uměleckou a "taneční" gracií, kdy se jednoznačně poučil ze choreografie asijské (zejména Japonsko bych řekl - katana souboje), tak stříleček a mlátiček. Osobní souboje, kde nepříide na řadu střelba jsou fajn, kombinují praxi - koukatelné a ladné aikido, judo, jiujitsu ,... prostě přehozy, lámání končetin, páky atd. ... Pistole je ale většinou součástí souboje a tak veškeré konfrontace končí během pár sekund. Otázka PROČ měl Wick takové problémy s jedným vysokým týpkem z ruské ochranky je prostá, je to Daniel Bernhardtnar. 31.8.1965 (49 let) Worblaufen BE, Švýcarsko. Přeborník v mnoha stylech, hlavně kopací techniky a aikido, přehozy atd. Je to skutečný mistr a učitel a Keanu se proti němu v reálu nemůže chytat a na soubojích (jsou dva ..) je jasně viděl, jak se Bernhardt musel držet zpět a moc toho ani nevyužít. Ale to jen detail, který zaujme asi málokoho. Je fajn, že amíci natočili něco bez keců a s kvalitní akcí. Každopádně můj pohled, hlavně po minulém roce, (ono je to rok od roku lepší snad..) míří ku Východu, kde údajně na Východě svítá a to prý na lepší časy ... tak uvidíme. :))) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Jeden vymyslel gun-kata, druhý gun-fu, kdo se v tom, sakra, má vyznat? Bojové scény jsou zde fakt skvělé a s přístupem "headshot z pěti centimetru" také poměrně originální. Keanovi už to sice nekope tak jako v Matrixu, ale pořád je to důstojný návrat charismatického zabijáka. Bohužel film nepříjemně sráží soutěž o nejdebilnější scénář všech dob. Jeden by řekl, že film, kde zazní věta "that dog was the last gift from my dying wife" musí pracovat s nefalšovanou nadsázkou a mocně si pohrávat se satirou, jenže opak je pravdou. Postavy se snaží budovat atmosféru pouze tím, že neustále opakujou slova "John Wick toto" a "John Wick támhle", jenže ono to působí spíš směšně a ne tím správným způsobem... 6/10 ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jak už napsal Marigold, takhle měla vypadat filmová adaptace Maxe Paynea. Noirová stylizace (neony, déšť, noc, velkoměsto). Lehce „cheesy“ pulpová atmosféra. Komiksově nadsazené univerzum ruských mafiánů a nájemných vrahů (s tak promyšlenou mytologií, až mne překvapilo, že předlohou skutečně nebyla žádná komiksová série). Revenge zápletka ohlodaná na kost (ale ne tolik, abychom nechápali hrdinovu motivaci). Melodramatické flashbacky jsou nenásilně zakomponované do hlavní dějové linie a většina zúčastněných ví, jak to v podsvětí chodí, pročež mohou jít bez dlouhých úvah a řečí rovnou k věci. Prosté pozadí hrdinova příběhu ani zbytečná slova tak nikdy na dlouho neodvádí tok vyprávění daleko od akčních scén. Díky ukázněné kameře, delším záběrům a opodstatněným střihům jde o scény krásně přehledné, připomínající více asijské akce (k nimž režiséři přičichli díky spolupráci s Wachowskými) než současnou „realisticky“ roztřesenou hollywoodskou produkci. Čistý styl snímání likvidačních scén, s plynulými přechody mezi jednotlivými záběry, navíc souzní s čistým stylem práce Johna Wicka, který si potrpí na uklizeném kvartýru a většinu zloduchů pro jistotu umlčí kulkou do hlavy. Kromě možnosti vychutnat si choreograficky elegantní, precizně rytmizovanou kombinaci střelby a bojového umění v plné kráse tak styl akčních sekvencí slouží zároveň k charakterizaci protagonisty, na kterou pro všechno zabíjení jinak nezbývá moc času. Pro vychutnání filmu zároveň nepotřebujeme vědět víc, než že je John Wick cool zabiják. Zde se nabízí další paralela s akčními videohrami, které v prokreslování postav nezacházejí o moc dál (další podobnost pak lze spatřovat v hotelu, který funguje jako save-pointu, kde si hrdina může odpočinout a nechat se vyléčit). Svou videoherní povahu film pro větší názornost tematizuje také vtípkem zakomponovaným do jedné z akčních scén, kdy se protnou fikční světy hry a filmu. John Wick ukazuje, že snaha vycházet vstříc hráčům (a na ni vázané těžení z videoherní estetiky) nemusí spočívat jen ve frenetickém střihu. „Herní“ může být film také důrazem kladeným na maximální přehlednost akce a přímočarostí vyprávění, která není zastíraná, nýbrž hrdě stavěná na odiv. Jestliže druhý Zátah dosud v kategorii nejlepších akčních filmů letošního roku neměl silnou konkurenci, teď už ji má. 80% ()

Galerie (90)

Zajímavosti (57)

  • Zlaté mince, kterými se platí ve filmovém podsvětí, začala firma APMEX prodávat i ve skutečnosti, jako investiční produkt. (vojtaruzek)
  • Na začátku filmu jede John (Keanu Reeves) autem přes malé letiště. Strážce, který ho nechá projet, právě čte knihu "Šibumi", což je román autora s pseudonymem Trevanian, vyprávějící o vysloužilém zabijákovi, který mimo jiné zabil tři muže tužkou. John Wick je vysloužilý zabiják, který mimo jiné zabil tři muže tužkou... (Kailo)
  • Keanu Reeves (John Wick) nebol počas akčných scén zastupovaný kaskadérom a všetky kaskadérske kúsky zvládol sám. (Jello Biafra)

Související novinky

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Pátý John Wick je v přípravě

Pátý John Wick je v přípravě

26.05.2023

Šéf studia Lionsgate Joe Drake potvrdil, že první debaty ohledně pátého Johna Wicka již proběhly a snímek tak v budoucnu nejspíš opravdu vznikne. Víceméně tak ujistil především akcionáře, kteří by… (více)

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Reklama

Reklama