Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říká se: "Nedráždi hada bosou nohou". John Wick je zabiják na odpočinku, přesně ten typ chlápka, kterému je lepší se vyhnout. Vloupat se mu do domu, ukrást auto a zabít milovaného psa, to se prostě nemělo stát. Střední zlodějíčkové to nevěděli, jejich bossové v podsvětí ale ano. A musí jednat. Takže zatímco se John Wick vydává na svou drsnou vendetu, stává se zároveň terčem svých bývalých kolegů - nájemných zabijáků. (Bontonfilm)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (1 882)

Gemini 

všechny recenze uživatele

P. S. I Love You pro chlapy. Včetně romantického konce. Vážně:) Tedy není tam Skot hrající si na herce a na Ira, ale to rozhodně není na škodu;) John Wick je akční zážitek roku, srovnatelný s Gibsonovým Paybackem (a s P. S. I Love You;)). Od dokonalosti ho dělí v některých scénách přece jen trochu moc fotříkovsky přátelský Michael Nyqvist coby hlavní záporák, a pak závěrečné zúčtování, které je od okamžiku rozmlácení všech aut v dohledu dost slabé. Jinak je to efektní a stylové až na půdu, a jasná comicsová stylizace je taky velice dobrý tah. Až na to, že by postavy nemusely být právě comicsově šablonovité. Ale tady vlastně nejde moc o herce, ale o cool obleky, PŘEHLEDNÉ a efektivní (efektní taky) souboje a přestřelky (v hlavní roli Heckler & Koch P30L s hooodně dobře vypadajícím kompenzátorem), a - světe div se - funkční humor. Je tu vlastně ještě jedna vada na kráse, a to zcela náhodný výběr toho, která ruská věta bude (alespoň v kinoverzi) otitulkována (a že rusky se tady mluví hodně), k čemuž přidává svoje záporné body ještě překladatel do českých titulků. Jeho dílo dokládá úpadek tohoto řemesla, za což abychom byli féroví, mohou v nezanedbatelné míře i studia/distribuční společnosti se svojí paranoiou, bránící překladateli provést jeho práci (ačkoliv s nepřekládáním slova Bogeyman nemá studio nic společného, že?). Já jsem každopádně už dlouho neodcházel z kina tak spokojen jako po zhlédnutí Johna Wicka, takže mu uděluji jako EXTRA ZÁBAVNÉMU béčku silných 80%. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Že si dvojka kaskadérů napíše přímočarý akčňák, který poté sestříhá způsobem, kdy jde rytmus filmu úplně do háje a celek tudíž místy nudí, to jsem vlastně čekal. Ale strašně mě mrzí, že ani formálně, ani choreografií nejde o nic lepšího než solidní práci, která smrdí spíš rutinou, než utržením ze řetězu. Na to, že se podle dostupných materiálů jednalo o srdcovku, kterou chtěli mít záměrně stylisticky ustřelenou směrem ke komiksům, bych čekal víc všeho. Dravosti, dynamiky, choreografických vychytávek, akční invence. Takhle si pánové musí často pomáhat jen tím Reevesem, kterému zabijáckou legendu věříte i přesto, že má ve filmu větší renomé než prezentované skills. Místy je to totiž víc John Luck než John Wick. Což mi u prý akčního filmu roku teda docela vadí. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Jeden vymyslel gun-kata, druhý gun-fu, kdo se v tom, sakra, má vyznat? Bojové scény jsou zde fakt skvělé a s přístupem "headshot z pěti centimetru" také poměrně originální. Keanovi už to sice nekope tak jako v Matrixu, ale pořád je to důstojný návrat charismatického zabijáka. Bohužel film nepříjemně sráží soutěž o nejdebilnější scénář všech dob. Jeden by řekl, že film, kde zazní věta "that dog was the last gift from my dying wife" musí pracovat s nefalšovanou nadsázkou a mocně si pohrávat se satirou, jenže opak je pravdou. Postavy se snaží budovat atmosféru pouze tím, že neustále opakujou slova "John Wick toto" a "John Wick támhle", jenže ono to působí spíš směšně a ne tím správným způsobem... 6/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nejde o to, co jsi udělal, synku. Jde o to, komu jsi to udělal." Nemohu se zbavit pocitu, že od té doby, co Rusové zákeřně ukradli Američanům Krym a provokativně si postavili své území nebezpečně blízko základen NATO, zmizely z amerických filmů veškeré mafie s čestnou výjimkou těch ruských. A ty je třeba pozabíjet. Krutopřísnému a hustodrsnému Johnu Wickovi to jde velmi slušně, akce si fanda rozhodně užije a pár scén stojí rozhodně za zapamatování. Například zrušení členství slečny Perkinsové v poklidném hotelu pro zabijáky bylo naprosto vynikající. Zkrátka, kdo si rád užívá tupé akční zábavy, tomu musím doporučit, aby si od Johna Wicka nechal na necelé dvě hoďky vypnout mozek. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Zápletka dovedená ad absurdum, ale to jsme všichni, kdo jsme na to šli do kina, samozřejmě věděli. I když možná jednou dvakrát jsem si i tak řekl, že to je opravdu ve své podstatě chujovina. Když se však otevřelo headshootové Peklo, bylo se rozhodně na co dívat, scéna v discobaru je výborná, i když občasné bojové techniky jako hod výkrutem zápěstí mi připadaly jako z kurzu tanečních začátečníků :) Top diskotékovou scénou pro mě zůstává ta z filmu Collateral. Čeho si však na filmu cením dost, je prostor pro realizaci Danielu Bernardtovi, ten se po mnoha letech vrátil ve větší roli záporákova osobního strážce a fight "padesátníků" jsem tak velmi kvitoval. Bohatě by mi stačila pětaosmdesáti minutová stopáž. Přezdívka Baba Jaga rulez! 20 miliónů dolarů(rozpočet)/79 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) Jinak tady máte odkaz na Johna Wicka o 30 let později! https://www.youtube.com/watch?v=WyIq9FdTgwM ()

Galerie (90)

Zajímavosti (57)

  • Chad Stahelski a David Leitch sa počas svojej kaskadérskej kariéry začali venovať aj boju s pištoľmi a vymysleli vlastný štýl, tzv. gun-fu, ktorý využili aj v tomto filme. (ywo666)
  • Zlaté mince, kterými se platí ve filmovém podsvětí, začala firma APMEX prodávat i ve skutečnosti, jako investiční produkt. (vojtaruzek)

Související novinky

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Pátý John Wick je v přípravě

Pátý John Wick je v přípravě

26.05.2023

Šéf studia Lionsgate Joe Drake potvrdil, že první debaty ohledně pátého Johna Wicka již proběhly a snímek tak v budoucnu nejspíš opravdu vznikne. Víceméně tak ujistil především akcionáře, kteří by… (více)

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Reklama

Reklama