Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říká se: "Nedráždi hada bosou nohou". John Wick je zabiják na odpočinku, přesně ten typ chlápka, kterému je lepší se vyhnout. Vloupat se mu do domu, ukrást auto a zabít milovaného psa, to se prostě nemělo stát. Střední zlodějíčkové to nevěděli, jejich bossové v podsvětí ale ano. A musí jednat. Takže zatímco se John Wick vydává na svou drsnou vendetu, stává se zároveň terčem svých bývalých kolegů - nájemných zabijáků. (Bontonfilm)

(více)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (1 883)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Jsou to jen tři maličkosti co Johna Wicka odlišují od jiných nesmrtelných drsňáků a přesto si kvůli nim zaslouží o hvězdičku lepší hodnocení. Ačkoliv s odřenýma (no tady spíš ukousnutýma) ušima. Pes - linie se psem zahrála na citlivou strunu a líbilo se mi, že psem příběh začal a také skončil. Kvůli takové věci hned nájemný zabiják působí sympatičtěji a více lidsky. Pak je to opravdu unikátní nápad s hotelem nájemných vrahů (kde je ale zakázané násilí a kdo pravidlo poruší, budiž mu země lehká). Třetí "drobností" je vizuál, který je opravdovou lahůdkou. Kosení komand zabijáků jako by šlo o pouhý plevel, to jinak není úplně můj šálek kávy, ale Keanu Reeves na stará kolena pobavil. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Trvalo mi pár let docenit, ale teď musím říct, že krom nářezovějšího soundtracku a nějakých explicitnějších krváren mi moc nic nechybí. Je to stylový, temně neonový, soustředěný bez zbytečných píčovinek, má hezky obsazený vedlejšky. Keanu na tu roli poctivě trénoval (taktickou střelbu i bojový sporty) a je to fakt vidět. Kdo chce podobný revenge koncept, ale béčkovější srandu, čerstvě doporučuji nový DEATH WISH. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Neobutý dráždit kobru, povytahovat tygrův knírek, provádět dentální hygienu bílému žralokovi, olizovat podpaží nemocného ebolou, to vše se zdá jako bezpečná činnost ve srovnání s nasráním neoholené Baby Jagy.. Přílišnou teatrálnost a plochost bych připsal komiksové stylizaci a pravidlům, ale budiž, je potřebné mít svou vlastní tvář. Páni kaskadéři sice věděli, o čem točí, ale mimo gun-fu, headshoty a burácení motorů si tím už tak jistí nebyli. Zaslouží si jejich John Wick, posílající po tuctech členy ruské mafie pod drn za sabákou, vůbec svou pověst? Ruku na srdce prostřelené kulkou z Heckler & Koch P30L, jmenovat se hlavní hrdina Jonas Wicksson (Lundgren) nebo Johan van der Wick (JCVD), nešlo by hodnocení automaticky dolů? Tím nechci říct, že by Reeves byl v roli zabijáka tak ostrého, že voři v zakoně ve světle jeho zloby preventivně kartáčují šaty do rakve, nějaké terno. A co teprve přehrávající Nyqvist? Ten spíše působil jako dlouholetý poslanec Státní dumy než nelítostný šéf podsvětí. Film dělaný s láskou a zkušenostmi v žánru ano, výjimečný počin v něm však ani omylem. A abych nezapomněl, u posledního záběru trestuhodně nezařazena píseň Marty Kubišové „Někde musí být ráj..“ Nechtěl jsem být až tolik kritický, ale od posledních počinů Garetha Evanse už svět akčního filmu není jako dřív.. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě čirá žánrová radost. Radost z toho, že se kaskadéři dostali k režii, že se jim vyplatilo kamarádství s Keanu Reevesem a že sehnali dost peněz na to, aby mohli hnát deadcount někam ke stovce! John Wick zabije strašně moc lidí, důležitější ale je, že si dosyta užijete každý headshot (minimálně 50% úmrtí?), probodnutí a zpřelámanou končetinu. Pánové zkrátka vědí, co dělají, a nebojí se ani westernových poct s luxusní károu místo věrného oře. To ale pořád není všechno. Do Wickovy ploché a často kostrbaté zápletky je totiž vměstnána vítaná dávka nadhledu a humoru. Akční scény jsou tak pravidelně následovány úsměvnými debatami, ve kterých zkrvavený Keanu vyhlásí recepčního, policajta nebo třeba bývalého kolegu. Snadněji tak filmu odpustíte i slabší finále a budete doufat, že duo režisérů i Keanu brzy natočí nějaký další krvavý balet. (7+/10) ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Nechápu, že někdo byl schopen odezřít z monitoru (plátna) výraz Johna Wicka. Ca 80% filmu má světelné podmínky přirovnatelné tak k řiti černocha o půlnoci v neosvětleném tunelu. Tam, kde jiní viděli špatnou choreografii a mimiku hlavní postavy, resp. její nedostatek, já viděla vcelku hovno. Ale protože mám ráda bígly, chápu, že byl hlavní hrdina ztrátou psíka hluboce dotčen. Co naopak nechápu, tak proč si na konci pořídil takovou bestii hnusnou. To by tak pro dnešek k mému chápaní a nechápání bylo všechno. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (57)

  • Při dialogu na čerpací stanici padne zmínka o Fordu Mustang 1969 Boss 429. Ve skutečnosti jde o model 1969 Mach 1, který má oproti Boss 429 menší sání na kapotě a chybějící nápis "BOSS 429" u předních dveří. (vojacekr)
  • John Wick (Keanu Reeves) nosí náramkové hodinky Carl F. Bucherer Manero AutoDate 38mm. (Liqid)
  • Videohra, ktorú hrá jeden z bodyguardov v dome Iosefa Tarasova (Alfie Allen), je FPS hra "Dust 514" vyvinutá firmou CCP. (Laslo)

Související novinky

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Pátý John Wick je v přípravě

Pátý John Wick je v přípravě

26.05.2023

Šéf studia Lionsgate Joe Drake potvrdil, že první debaty ohledně pátého Johna Wicka již proběhly a snímek tak v budoucnu nejspíš opravdu vznikne. Víceméně tak ujistil především akcionáře, kteří by… (více)

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Reklama

Reklama