Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říká se: "Nedráždi hada bosou nohou". John Wick je zabiják na odpočinku, přesně ten typ chlápka, kterému je lepší se vyhnout. Vloupat se mu do domu, ukrást auto a zabít milovaného psa, to se prostě nemělo stát. Střední zlodějíčkové to nevěděli, jejich bossové v podsvětí ale ano. A musí jednat. Takže zatímco se John Wick vydává na svou drsnou vendetu, stává se zároveň terčem svých bývalých kolegů - nájemných zabijáků. (Bontonfilm)

(více)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (1 881)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Babuška Jaguška má na píču období. Kromě šoku ze zjištění, že je chlap (ten Baba Jaga no to mě poser na holý záda) jí, nebo teda jemu, scénáristi nechaj zabít manželku, šlohnout Forda Mustanga, rozbít kebuli a jako bonus zabít bígla. Takovej sled událostí by nasral nejednoho bubáka a tak Babuš rozmlátí podlahu ve sklepě, vyhrabe pohřbený zbraně a začne strašlivou revenge. Jak se mrtvoly hromaděj tak padouchům začíná pomalu ale jistě docházet, že minimálně to štěně zabíjet neměli. Jenže na upřímně řečené - Sorry, pičo - je už krapet pozdě a tak nezbejvá než panicky před Babuš utíkat, brečet, prosit a následně chcípnout s pochcanejma kalhotama nebo posranou prdelí. Můj nejoblíbenější ze 47 roninů, Kýnu, se v tomhle filmu s nikým a s ničím nesere, jeho nejpádnější argument je kulka do kebule a protivníky usmrcuje asi s takovým "nadšením" jako když si já vymačkávám pupínky na držce. Prostě to musí bejt. A to se mi na tom filmu fakt líbilo. Žádnej ubrečenej nebo nervní hrdina co ze své pomsty dostává krámy a musí mít před tím, než sejme hlavního zmrda, co mu zabil psa, hodinovej monolog. Nic takovýho. Místo toho tam bez hnutí brvy vystřílí 100+ kreténů a když dokráčí ke zdroji všech útrap....tak mu beze slova prostřelí palici, otočí se a jde do prdele. To je chlap !! ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Na hongkongské heroicbloodshedové gangsterky od Johna Woo chybí Johnu Wickovi víc přepálených emocí, cit pro patřičnou absurditu a vedle vlastně frajerských padouchů taky nějaký odporný skřet, jenž celá mlata vydrží až do úplného závěru (via The Killer i Hard Boiled). Leč samurajský patos mezi zabijáky, práce s všem postavám všeobecně známým hrdinou, první precizně gradovaná půlhodina a zejména přestřelka v baru... to vše dalo vzpomenout na zlaté doby objevování hongkongské akční školy. Totéž ostatně platí i pro ukázkovou přehlednost akce (v mizanscéně, rámování a překvapivě úsporném střihu) i parádně ekonomickou práci hrdiny v rámci "jeden proti nespočetnému množství nepřátel" - jen škoda, že padouši jsou vlastně do jednoho sympaťáci a skutečná svině je nakonec jen za "macguffina", tedy za vlastně nepodstatnou záminku, jež ten akční stroj opakovaně nakopává. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Promiňte, ale 15 mi už párkrát bylo. John si od začátku vybral špatný cíl. Měl vyřídit scénáristu, ale pomalu, proboha jen nezabíjet tam, kde je možné mučit. A chtělo by to hodně kreativity, aby si to ten zoufalec jaksepatří a dlouho užil. Jednu hvězdičku nechám za herce, kteří si přece jen odpad nezaslouží, ale jinak jsem od samého začátku trpěl. Vážně musí být akční filmy tak stupidní?? Celkový dojem: 20 %. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem o krapet větší „pecku“, myšleno lehce nápaditější, ale i tak převládá spokojenost. Keanu Reeves je po několika matných projektech tam, kde ho mám rád, Chad Stahelski má několik kaskadérských zářezů a je na něm patrné, že osmdesátá a počátek let devadesátých jsou jeho šálkem kávy. Akčních perel je v posledních letech pramálo, samozřejmě tahle nabízí mnoho otázek na logické přešlapy, ale kdo si chce užít nářez plný zlámaných vazů a prostřelených hlav, je tu správně. Ostatní nechť si raději zapnou Tarkovského. Tady se jede na brakové vlně, příběh je přímočarý á la ztráta milované ženy, mrtvé štěně, banda cool zabijáků a jeden nasraný návrat na scénu. A tvůrci, kteří se jednoduše chtějí vyblbnout. Jednotlivé přestřelky šlapou v jiném tempu, mají různou atmosféru, škoda jen, že se víc nepodařilo prodat fyzično (jako v prvních 96 hodinách). Mile nadsazené, choreograficky elegantní a sakra přehledné. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JOHN SI PRO TEBE PŘIJDE. A TY S TÍM NIC NENADĚLÁŠ, PROTOŽE SE NIC DĚLAT NEDÁ…" /// John zrovna neprožívá šťastný období. Po smrti manželky potkal podobnej osud i jeho fenku Daisy. Tentokrát za to nemohla choroba, ale grupa ruskejch kryplů, kteří ji spolu s Johnem vzali bejsbolkou. Není třeba se v tom víc hrabat. Prostě nadešel čas ukázat, že nasrali špatnýho chlápka… Další z filmů, ve kterým je třeba někoho pomstít. Tohle prostě funguje, ať už v nich hraje kdokoliv a mstí se za cokoliv. Důležitý je na začátku zvednout adrenalin obecenstvu, který pak mačká palečky a lační po krvi. Kladný postavě tak nezbejvá nic jinýho, než kosit, kosit a kosit. Což Reeves zvládá na výbornou. Snaží se, co mu náboje a prostřílený tělo dovolí. Výsledkem mixu ruční práce a souvislý střelby je násilí a krev. To všechno dává dohromady sympatický béčko, ze kterýho stříká (kromě červený barvy) obdiv tvůrců k filmům s bojovým uměním, anime, ale i spaghetti westernům. Akční pecka, po níž je skóre dua Washington/Reeves vs. ruská mafie 421:0. P.S.1(poprvé).: Těch 421 berte s rezervou, rozlámal se mi sčot. P.S.2(podruhé).: 3a½!, takže 3*. Přeci jen bych úvítal alespoň malou myšlenku. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nasral jsem chlápka, co tužkou (obyčejnou) vyčistil bar. 2.) Sáhli mi na štěně. (Plzeň 12%? Tak to bych vraždil!). 3.) Thx za titule „.Bac“ a „Clear“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * Závěrem taková BLBOST (a přitom, kolik to muselo dát práce…) ()

Galerie (90)

Zajímavosti (56)

  • Světová premiéra proběhla 19. září 2014 na Fantastic Festivalu v Austinu. (Varan)
  • Na začátku filmu jede John (Keanu Reeves) autem přes malé letiště. Strážce, který ho nechá projet, právě čte knihu "Šibumi", což je román autora s pseudonymem Trevanian, vyprávějící o vysloužilém zabijákovi, který mimo jiné zabil tři muže tužkou. John Wick je vysloužilý zabiják, který mimo jiné zabil tři muže tužkou... (Kailo)
  • Tetovanie na chrbáte Johna Wicka (Keanu Reeves) "Fortes fortuna adiuvat" znamená "Odvážnym šťastie praje". (Laslo)

Související novinky

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Pátý John Wick je v přípravě

Pátý John Wick je v přípravě

26.05.2023

Šéf studia Lionsgate Joe Drake potvrdil, že první debaty ohledně pátého Johna Wicka již proběhly a snímek tak v budoucnu nejspíš opravdu vznikne. Víceméně tak ujistil především akcionáře, kteří by… (více)

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Reklama

Reklama