Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říká se: "Nedráždi hada bosou nohou". John Wick je zabiják na odpočinku, přesně ten typ chlápka, kterému je lepší se vyhnout. Vloupat se mu do domu, ukrást auto a zabít milovaného psa, to se prostě nemělo stát. Střední zlodějíčkové to nevěděli, jejich bossové v podsvětí ale ano. A musí jednat. Takže zatímco se John Wick vydává na svou drsnou vendetu, stává se zároveň terčem svých bývalých kolegů - nájemných zabijáků. (Bontonfilm)

(více)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (1 882)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Derek Kolstad | Hudba: Tyler Bates, Joel J. Richard | Distribúcia: Lionsgate (WW), Summit Entertainment (US), Entertainment One Films (CA) | Štúdio: Summit Entertainment, Thunder Road Pictures, 87Eleven Productions, DefyNite Films | Rozpočet: 25 miliónov $ | Tržby: 78,7 milióna | Ocenenia: Spolu - 2 výhry a 1 nominácia || Tak staromódne, príbehovo jednočiare, že by človek čakal u hodnotení totálnu nespokojnosť. John Wick má však nevysvetliteľnú nadsádzku a dokonalú schopnosť balancovať medzi vtipom a vážnosťou, a pritom ani jednu z daných polôch nepriznávať. Jednou vetou, ten film je tak divný a nekategorizovateľný, že je dobrý. A hlavne, má Reevesa, ktorý si už podobnú pecku po dlšej dobe naozaj zaslúžil. Bojové scény mu verím viac, než komukoľvek inému v Hollywoode. Čistokrvná akcia, rýdza štvorhviezdica. Ps: Podobne ako Maringold a Matty si myslím, že to má nábeh na komixovú atmosféru Maxa Payna, ale toho mne viac pripomínal Payback s Gibsnom. 80% | Cine-Max Optima Košice, sál 2, 31.10.2014 | ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Keď v akčňákoch sú tak dôležití bad guys... A čistokrvnejší akčňák než John Wick sme tu nemali celú dekádu. A jeho bad guy je strejda z obchodu s matrioškami s dobrým úmyslom v očiach. Táto nepochopiteľná castingová slabina ide navyše ruku v ruke s réžiou, ktorá chce na jednej strane dojímať na rakovinu zomrelou manželkou či gaunersky zašliapnutým šteňaťom, a súčasne baviť cynickými vtípkami a nadhľadom. Čím vytvára ešte zvláštnejší pocitový mišmaš, ktorý od statusu rýdzeho béčkového nezmyslu úspešne zachrǎnuje - a to rázne obraciame mincu, ktorá Johna Wicka vyťahuje na tri a pol hviezdy: cool temný formálny štýl, výborné superostré akčné scény, efektný Reevesov pomstiteľ a zopár scenáristických nápadov, ktoré film spestreujú komiksovou exotikou (hotel pre zabijakov). ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Reeves je zase jednou boží. John Wick je ryzí akční střílečka (silně inspirovaná komiksovou strukturou), která si na nic nehraje. Tvůrci sypou geniální nápady doslova z rukávu a invence je znatelná nejen v neuvěřitelně jednoduché, ba do teď nevyužité, zápletce. Silný emocionální rozjezd bez sebemenších problémů nasadí banální a přesto přesvědčivý hlavní motiv pomsty a začne se zabíjet. Krvavý balet je stejně sympatický jako letošní Raid 2, jen tady je tak nějak odlehčenější a ne tak sadistický. V samotné podstatě jde hlavně o to přátelské pouto mezi páníčkem a jeho pejskem. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JOHN SI PRO TEBE PŘIJDE. A TY S TÍM NIC NENADĚLÁŠ, PROTOŽE SE NIC DĚLAT NEDÁ…" /// John zrovna neprožívá šťastný období. Po smrti manželky potkal podobnej osud i jeho fenku Daisy. Tentokrát za to nemohla choroba, ale grupa ruskejch kryplů, kteří ji spolu s Johnem vzali bejsbolkou. Není třeba se v tom víc hrabat. Prostě nadešel čas ukázat, že nasrali špatnýho chlápka… Další z filmů, ve kterým je třeba někoho pomstít. Tohle prostě funguje, ať už v nich hraje kdokoliv a mstí se za cokoliv. Důležitý je na začátku zvednout adrenalin obecenstvu, který pak mačká palečky a lační po krvi. Kladný postavě tak nezbejvá nic jinýho, než kosit, kosit a kosit. Což Reeves zvládá na výbornou. Snaží se, co mu náboje a prostřílený tělo dovolí. Výsledkem mixu ruční práce a souvislý střelby je násilí a krev. To všechno dává dohromady sympatický béčko, ze kterýho stříká (kromě červený barvy) obdiv tvůrců k filmům s bojovým uměním, anime, ale i spaghetti westernům. Akční pecka, po níž je skóre dua Washington/Reeves vs. ruská mafie 421:0. P.S.1(poprvé).: Těch 421 berte s rezervou, rozlámal se mi sčot. P.S.2(podruhé).: 3a½!, takže 3*. Přeci jen bych úvítal alespoň malou myšlenku. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nasral jsem chlápka, co tužkou (obyčejnou) vyčistil bar. 2.) Sáhli mi na štěně. (Plzeň 12%? Tak to bych vraždil!). 3.) Thx za titule „.Bac“ a „Clear“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * Závěrem taková BLBOST (a přitom, kolik to muselo dát práce…) ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Na hongkongské heroicbloodshedové gangsterky od Johna Woo chybí Johnu Wickovi víc přepálených emocí, cit pro patřičnou absurditu a vedle vlastně frajerských padouchů taky nějaký odporný skřet, jenž celá mlata vydrží až do úplného závěru (via The Killer i Hard Boiled). Leč samurajský patos mezi zabijáky, práce s všem postavám všeobecně známým hrdinou, první precizně gradovaná půlhodina a zejména přestřelka v baru... to vše dalo vzpomenout na zlaté doby objevování hongkongské akční školy. Totéž ostatně platí i pro ukázkovou přehlednost akce (v mizanscéně, rámování a překvapivě úsporném střihu) i parádně ekonomickou práci hrdiny v rámci "jeden proti nespočetnému množství nepřátel" - jen škoda, že padouši jsou vlastně do jednoho sympaťáci a skutečná svině je nakonec jen za "macguffina", tedy za vlastně nepodstatnou záminku, jež ten akční stroj opakovaně nakopává. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (57)

  • Keanu Reeves (John Wick) si zahral už v šiestom filme, v ktorom sa jeho postava volala John. (MikaelSVK)
  • Chad Stahelski a David Leitch sa počas svojej kaskadérskej kariéry začali venovať aj boju s pištoľmi a vymysleli vlastný štýl, tzv. gun-fu, ktorý využili aj v tomto filme. (ywo666)
  • Když přijde komando zabít Johna Wicka (Keanu Reeves), dojde při jednom souboji na útok nožem. V jednu chvílí ho John vezme celou dlaní za ostří, ale přitom po krvi a řezné ráně není ani stopy. (Timak)

Související novinky

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Pátý John Wick je v přípravě

Pátý John Wick je v přípravě

26.05.2023

Šéf studia Lionsgate Joe Drake potvrdil, že první debaty ohledně pátého Johna Wicka již proběhly a snímek tak v budoucnu nejspíš opravdu vznikne. Víceméně tak ujistil především akcionáře, kteří by… (více)

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno