Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říká se: "Nedráždi hada bosou nohou". John Wick je zabiják na odpočinku, přesně ten typ chlápka, kterému je lepší se vyhnout. Vloupat se mu do domu, ukrást auto a zabít milovaného psa, to se prostě nemělo stát. Střední zlodějíčkové to nevěděli, jejich bossové v podsvětí ale ano. A musí jednat. Takže zatímco se John Wick vydává na svou drsnou vendetu, stává se zároveň terčem svých bývalých kolegů - nájemných zabijáků. (Bontonfilm)

(více)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (1 882)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Naprosto poctivá a přímočará řezničina, která nehledí vůbec na nic. Prostě jenom koná. A koná poměrně obstojně, což je příjemné zjištění, protože od Keanu Reevese bych takovou roli asi už ani nečekal. I když, nikdy se nesmí říkat nikdy. John Wick se tak vysloveně předvedl a já se po dobu 101 minut dobře odreagoval, vypnul a prostě a jednoduše bavil. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ani termíny jako "akční jednohubka" nebo "čistá žánrovka" ve mě fakt nevyvolají nadšení ve filmu, kde chlap střílí všechny svoje protivníky proto, že mu zločinci vzali to poslední, co mu zbylo od manželky. Jistě, situace je to emocionální, ale nevěřím jí, snímek by se dal zpracovat psychologicky nebo jako drama, ale podezírám tvůrce, že chtěli natočit masakr a potřebovali výchozí bod, který na mě zpracovali málo uvěřitelně. Emoce to ve mně nevyvolalo žádné a ani akční část jsem si moc neužil a to už pár let umím. Keenau je docela charismatický, ale v tomto ho na celé čáře převálcoval Michael Nyquist. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Derek Kolstad | Hudba: Tyler Bates, Joel J. Richard | Distribúcia: Lionsgate (WW), Summit Entertainment (US), Entertainment One Films (CA) | Štúdio: Summit Entertainment, Thunder Road Pictures, 87Eleven Productions, DefyNite Films | Rozpočet: 25 miliónov $ | Tržby: 78,7 milióna | Ocenenia: Spolu - 2 výhry a 1 nominácia || Tak staromódne, príbehovo jednočiare, že by človek čakal u hodnotení totálnu nespokojnosť. John Wick má však nevysvetliteľnú nadsádzku a dokonalú schopnosť balancovať medzi vtipom a vážnosťou, a pritom ani jednu z daných polôch nepriznávať. Jednou vetou, ten film je tak divný a nekategorizovateľný, že je dobrý. A hlavne, má Reevesa, ktorý si už podobnú pecku po dlšej dobe naozaj zaslúžil. Bojové scény mu verím viac, než komukoľvek inému v Hollywoode. Čistokrvná akcia, rýdza štvorhviezdica. Ps: Podobne ako Maringold a Matty si myslím, že to má nábeh na komixovú atmosféru Maxa Payna, ale toho mne viac pripomínal Payback s Gibsnom. 80% | Cine-Max Optima Košice, sál 2, 31.10.2014 | ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Zápletka dovedená ad absurdum, ale to jsme všichni, kdo jsme na to šli do kina, samozřejmě věděli. I když možná jednou dvakrát jsem si i tak řekl, že to je opravdu ve své podstatě chujovina. Když se však otevřelo headshootové Peklo, bylo se rozhodně na co dívat, scéna v discobaru je výborná, i když občasné bojové techniky jako hod výkrutem zápěstí mi připadaly jako z kurzu tanečních začátečníků :) Top diskotékovou scénou pro mě zůstává ta z filmu Collateral. Čeho si však na filmu cením dost, je prostor pro realizaci Danielu Bernardtovi, ten se po mnoha letech vrátil ve větší roli záporákova osobního strážce a fight "padesátníků" jsem tak velmi kvitoval. Bohatě by mi stačila pětaosmdesáti minutová stopáž. Přezdívka Baba Jaga rulez! 20 miliónů dolarů(rozpočet)/79 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) Jinak tady máte odkaz na Johna Wicka o 30 let později! https://www.youtube.com/watch?v=WyIq9FdTgwM ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Well, když je skoro všechno z Hollywoodské produkce vyprávěno s komiksovou estetikou, zhnusí vám to i film, kterému mírný újezd do komiksova sluší. John Constantine Wick vymítá démony se stejnou elegancí a sebejistotou jako ve všech svých filmech a vůbec se s tím nemaže. Udělali jste mému morčeti modřinu, tady máte vyvražděný Bronx. Jen škoda, že průzkum ruských reálií trval asi tak 10 sekund (wtf) a na ruštinu si nesehnali ruské herce -- tak je aspoň nemuseli nechat mluvit (lepší ruštinu měl Reeves než rádobyrusové). Příběh hezký, jen se Jonathan (??) Wick nechoval ani racionálně, ani logicky, ale to ani jeho protihráč (Tak ehm když vystřílím celou ochranku a mám pak bosse 3 kroky od sebe a v ruce bouchačku, tak se začnu vykecávat? Dvakrát? A když se mi dostane jako šéfovi mafie do ruky svázaný hitman, co po mně jde, tak mu dám kázání místo kulky?). ()

Galerie (90)

Zajímavosti (57)

  • John Wick (Keanu Reeves) ve filmu využívá techniku držení zbraně zvanou CAR (central axis relock), kterou vyvinul Paul Castle na základě svých zkušeností ve speciálních jednotkách SAS a z působení coby instruktor speciálních jednotek po celém světě. (ČSFD)
  • Hodinky Johna Wicka (Keanu Reeves): v niektorých scénach nie je na jeho hodinkách vôbec nič zvláštne. Počas súbojov alebo krátko po nich je na hodinkách ale niečo iné. John má ich ciferník vždy otočený dovnútra. Najlepšie vysvetlenie na tento detail je fakt, že takto predíde nechcenému odrážaniu svetla o ich povrch a tak náhodne neprezradí svoju polohu. Tento trik bežne používajú aj profesionálni vojaci v akcii. (Dr.Moreau)
  • V rámci soundtracku byla použita i píseň „Killing Strangers“ od amerického zpěváka Marilyna Mansona. Skladba následně vyšla v roce 2015 na jeho devátém studiovém albu „The Pale Emperor“. (rublik05)

Související novinky

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Pátý John Wick je v přípravě

Pátý John Wick je v přípravě

26.05.2023

Šéf studia Lionsgate Joe Drake potvrdil, že první debaty ohledně pátého Johna Wicka již proběhly a snímek tak v budoucnu nejspíš opravdu vznikne. Víceméně tak ujistil především akcionáře, kteří by… (více)

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Reklama

Reklama