Reklama

Reklama

Očima svědků: Japonské tsunami

(TV film)
  • Česko Na vlastní oči - katastrofa v Japonsku (více)

Obsahy(1)

V roce 2011 zasáhlo Japonsko nejsilnější zaznamenané zemětřesení v dějinách země. Následovala ničivá tsunami, která zpustošila celé východní pobřeží. Podívejte se na autentické videozáznamy očitých svědků, kteří katastrofu pocítili na vlastní kůži. Díky rozšíření nahrávací techniky máme možnost vidět katastrofu na mnoha místech Japonska – ať už u lidí v práci, doma, na ulici, na stadionech... Uvidíme záběry měst, ze kterých zůstaly po nárazu vln pouhé trosky. Opomenuta samozřejmě nezůstane ani zásadní havárie v jaderné elektrárně Fukušima I. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Už dávno som nemal po dobu niekoľkých sekúnd zatajený dych či otvorené ústa. Skutočne zarážajúce aká dokáže byť príroda krutá, keď sa s ňou človek zahráva ... ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Z filmového hlediska je složité hodnotit snímek, který je autenticky zaznamenán pomocí amatérských kamer a prostřednictvím mobilních telefonů. V úvodu si tiše mumláte pod vousy, že to je celkem slušný zemětřesení a jak hustě to s těma barákama třese. Ale nic vás nedokáže připravit na to, až uvidíte záběry ničivých vln tsunami. Opravdu neuvěřitelné, dechberoucí a mrazivé, co Matka příroda dovede. Na druhou stranu velký respekt pro Japonskou komunitu. Rychlost, síla a hlavně organizovanost, se kterou se pustili do obnovení své zničené krajiny je neuvěřitelná. ()

Reklama

agassi68 

všechny recenze uživatele

Natočiť zemetrasenie s efektom prichádzajúcej tsunami je prakticky nemožné. Bude vám to skôr pripomínať roztrasenú kameru v Blair Witch. A preto doporučujem zemetrasnú časť rovno preskočiť a pridať si hviezdičku.. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama