Reklama

Reklama

Když se na moři u Bostonu začnou objevovat vzdušné víry, bývalý lovec bouřek Joe je neobvyklým jevem fascinovaný. Tornáda, ze kterých vylétají kusy skal a kamenů, se ale brzy přesunou na pevninu, kde začnou páchat obrovské škody. Joe a jeho kamarád Lee musí smrtící tornáda zastavit, než zničí celé město… (TV Prima)

Recenze (13)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Je vítr, raději si držte klobouky.......... Hned od prvních vteřin je snad jasné, že triková stránka filmu je někde na úrovni roku 1620, jako ten Plymouthský kámen, který si odneslo to první tornádo. CITÁT - Něco tu právě spadlo z nebe....... Herci si to tak užívají, že při "dramatických" situacích mi pořádně cukalo v koutku úst a málem jsem se smál. A víte co? Já se smál, berte to jako komedii. Herci téměř neznámí, jen snad za zmínku stojí Williams B. Davis. Tohoto herce znáte z Akt X, jako Kuřáka. Hudba je asi to nejlepší na příběhu, je dramatičtější než samotná katastrofa v Bostonu. Bostone!! Drž se!! Bude to foukat!! Prostě jsem vypnul mozek a koukal na to jako na nepovedenou televizní tvorbu. CITÁT - Jak může vodní vír házet kameny??!!........ ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Už od začátku je jasné, že se bude jednat o jeden velký úlet. Tvůrci očividně s ničím neztráceli čas, takže hned od samého začátku se dočkáme řádění ničivého tornáda, poté nastává mírné zklidnění, máme čas se seznámit s hlavními postavami, rozjíždí se vyšetřování a pátrání. Dále už je film víceméně jen o tornádu a padajících kamenech, slibný detektivní začátek se zcela rozplyne a zůstane jen čistě "dramatický" boj o přežití, který vyvrcholí ještě "dramatičtější" záchranou celého města před katastrofou. Efekty jsou samozřejmě digitálně odporné, nízký rozpočet jde poznat snad v každém záběru, logiky zde není ani špetka. K mému velkému překvapení má však film po celou dobu docela solidní hudební doprovod, kupodivu ujdou i někteří herci, kdy zejména ústřední trojice nepůsobí nikterak otravně a jejich postavy nejsou vůbec špatné. To je ale asi tak vše, co se na tomto veledíle dá pochválit. Jinak je to typická odpadová záležitost, ke které se vrátí snad jen totální masochista. 2/10. ()

Reklama

neo250 odpad!

všechny recenze uživatele

Lietajúce kamene z tornáda naozaj pobavili, rovnako aj basketbalista. Skôr by som film zaradil medzi komédiu ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

"Tahle bouře trvá nanejvýš minutu, dvě." Vražedná tornáda jsou zpět, a jsou větší, krvelačnější a velkolepější. Plymouth Rock to utrhlo i se základy a rozdrtilo jím budoucí nadějnou hvězdu juniorské NBA (škoda, že jsme neviděli, kam dopadla ta starostlivá průvodkyně). Edukačním videem a faktografickou smrští naprosto o(u)věřitelných dat akčně nabitý počátek. Pokud se do filmu vžijete a ponoříte se do něj se vší vervou, zápalem a tvrdohlavostí, tak vám kanadský režisér podobných pseudokatastrofických scénářů globálního oteplování na objednávku Ala Gorea přinese nebeskou do nebe volající zábavu. Bývalý profesor na Harvardu a expert na bouřky spolu se svým spolužákem, mužským TV rosničkou (rosňákem) a policejní seržantkou se pustí do nebezpečné záchrany bostonského přístavu a posléze i celého města v boji s arogancí všech úřadů, včetně hydrometeorologického ústavu a Federal Oceanic Agency (což je vlastně agentura NOAA). Kromě bambardujících balvanů a blíže neidentifikovatelných nestálých ledových kulí (počítačových střel a polysteryrenových replik) se nevyhneme ani lidským emotivním zážitkům z prostředí rodičovství, partnerství a jiných sociálně laděných dramat. Odtud pochází i originální název filmu, se kterým přišel rosňák - Stonados - ve filmu přeloženo jako tzv. střelnádo. Trochu mi to připomínalo vybíjenou, resp. zabíjenou. Celkem sympatičtí herci a prima hlášky. Škoda, že chyběla nějaká vyšinutá postava s excentrickým chováním, jednáním a vystupováním, případně vyloženě hloupá postava. Nakonec se prokoušeme až k vymyšlení záchranného plánu s dramatickým nasazením vlastního života, rodinné objetí a splněná záchrana svých bližních i vzdálených a radostný konec apokalyptické regionální přírodní katastrofy! Muck. Doporučuju shlédnout jen znalcem a fanouškem podobných kategorií odvážných filmů nebo alespoň po týdenní abstinenci jakýchkoliv o třídu lepších filmů. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo ve městě Victoria v Britské Kolumbii v Kanadě. (Terva)
  • V záběrech Bostonu z nadhledu padají kameny z oblohy svisle. Ve všech ostatních záběrech jsou však kameny vrhány vodorovně. (Johnny.ARN)
  • Pôvodne mala byť premiéra filmu na kanáli Syfy 27.4.2013. Po bombovom útoku počas bostonského maratónu (15.4.2013) sa termín premiéry posunul na koniec novembra 2013. (beso74)

Reklama

Reklama