Reklama

Reklama

Pán času - Série 5 (2010) (série)


Vánoční koleda (S05E14)

(epizoda)
  • Velká Británie A Christmas Carol
Trailer

Obsahy(1)

Dobrá práce, lidé, jsme na půli cesty ze tmy. Vánoční speciál kultovního britského sci-fi seriálu. Amy a Rory si užívají líbánky na lodi třídy Galaxy v novomanželském apartmá, ale loď má potíže a potřebuje nutně přistát. Jediný, kdo by ji mohl zachránit, je bohatý a lakomý Sardick, kterému ale z toho nic nekouká. Čas utíká a Sardicka nikdo a nic nepřesvědčí. Člověk se přece nemůže za jeden večer změnit... anebo ano? Speciál na motivy Dickensova díla Vánoční koleda. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (47)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dickensova Vánoční koleda a la Doctor Who - pokud víte, že se v tomhle příběhu cestuje do minulosti a budoucnosti, pak je vám jasné, že tahle látka je pro Pána času jako stvořená. Roztomilý vizuál evokující Dickensovský Londýn říznutý steam punkem (epizoda se neodehrává v minulosti, ale na jiné planetě), vybroušené dialogy, zapovězená romance, žraloci létající mezi sněhovými vločkami... a dětinský jedenáctý Doktor Matta Smithe. Tohle všechno dodává Vánoční koledě unikátní atmosféru. Pro mě nejlepší Whoovský vánoční speciál. ()

Petike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Máme nového Doktora, hor sa parafrázovať vianočné klasiky ! ;-)) Plusom však je, že je to scenáristicky zvládnutý a kreatívny vianočný špeciál, hoci v jadre ostáva verný inšpirácii Dickensovou nadčasovou predlohou. :-) Pre mňa osobne druhý najlepší vianočný špeciál seriálu, po Snehuliakoch. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přestože už pátá série jako taková dostatečně naznačila možnosti nové osobnosti ústředního hrdiny, byla to až právě Koleda, při níž jsem definitivně pochopil, že budu mít Doctora s tváří Matta Smithe rád. Protože tenhle věčný příběh minulých Vánoc je nejen magicky tajemný, půvabně romantický a dokonale teskný, až srdce usedá. On je to možná nejen můj nejoblíbenější speciál, ale po chvilce přemýšlení i nejoblíbenější samostatný příběh jednoho neukočírovatelného cestovatele časem a prostorem. Jeho (pro tuto regeneraci tolik typická) tenká hranice mezi moudrým poutníkem a snadno popudlivým dětinou nebyla nikdy tak jasně patrná jako ve chvílích s nerudným Sadrickem. ()

Tygger 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpovedenějších dílů Doktora, Vánoční speciál s Vánoční atmosférou, který představí padající vesmírnou loď, létající žraloky, originální timey-wimey koncept, zmražené lidi a krásné vánoční písně, a nějak tohle všechno do sebe postupně zapadne v dojemný osobní příběh zahořklého starého může, skvostně zahraného Michalem Gambonem (Brumbál). Jen doporučuju se soustředit předně na emocionální linku místo přílišného dumání nad aktuální logikou cestování v čase, ale na to už musíte být u Doktora zvyklí. ()

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po vyše roku a pol ,čo som si dal pauzu od nekonečného Pána Času som si povedal ,že sa k tomu už definitívne vrátim a skúsim si konečne aj obľúbiť Matta Smitha ,čo sa mi aj úspešne podarilo. Rozhodol som sa začať Vianočným špeciálom 6. série ,pretože táto epizóda je jediná ,ktorú som do konca 6. sezóny nezhliadol. A musím povedať ,že som si vybral na výbornú. Ak by toto bolo brané za seriózny diel potom by som mohol povedať ,že som našiel perfektné Doktorové dobrodružstvo ,ktoré sa v mojich očiach dokáže porovnávať s dneska už legendárnym Tennantovým dielom o Weeping Angels ( doteraz mi z nich behá mráz po chrbte ). Táto epizóda má fakt všetko ,čím by mal každý príbeh disponovať. Skvelou zápletkou ( ,ktorá je síce ukradnutá z milióna prerábok knihy Charlesa Dickensa ,ale je poňatá zase o niečo originálnejšie ). Zaujímavým nervy-drásajúcim príbehom ,na ktorom si dali tvorcovia opäť záležať ,pretože ako je u Doktora zvykom aj hlavní záporáci majú v sebe kúsok dobra a ak sa zbavia svojich mindrákov dokážu byť aj neskutoční sympaťáci. Nesmie tu chýbať ani zaujímavá romantika a v neposlednom rade aj celková tragickosť deja ,ktorá nám je až do poslednej chvíle neznáma. Tomuto sa jednoducho nedá nič vytknúť. Buď tento seriál milujete za jeho prepracovanosť a nepriehľadnosť ,alebo ho budete nenávidieť za jeho neustálené pravidlá v cestovaní časom ,pretože podľa vás nie je čas irelevantný. Preto dávam tomuto mini-príbehu rovných 100% a známku A+... A to si len stačilo zvyknúť na Smithovu bláznivosť a roztržitosť. No čo už, čas zahojí všetky rany :) ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama