Reklama

Reklama

Montenegro

Trailer 1

Obsahy(1)

Děj road movie komedie Montenegro pojednává o srbské studentce psychologie a sociologie Andjele, která se v rámci psaní diplomové práce rozhodne vyrazit na dobrodružnou cestu do Černé Hory se svojí dlouholetou kamarádkou a dvěma cizinci. Výprava jí nakonec ukáže, že život nemusí být řízen pouze rozumem... (Bohemia MP)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (5)

Anetkajez 

všechny recenze uživatele

Po 13 offroadových dnech strávených na Balkáně a zejména v Černé Hoře, jsem se těšila, že se vrátím zpátky do té atmosféry, se kterou naše parta cestovala. Toho jsem ale nedočkala. Na můj vkus se ve filmu moc řešily mezilidské vztahy. Pro mě je takové cestování svobodou, radostí a takovým únikem do jiného světa. Tady jsem neviděla (až na pár scén), že by si to hlavní hrdinové užívali. Také na to, že je to název filmu, tam bylo podle mě málo Černé Hory a jistá místa mi ani z Černé Hory nepřišla. Ano, pro člověka, který nikdy takovýto trip nezažil a ani nebyl v Montenegru, to může být i film na 5 hvězdiček, ale pro mě ne. Chtěla jsem dát 4, za to, že je to studentský film, štáb byl malý a věřím, že to nebylo úplně jednoduché, ale nakonec po pár hodinách přemýšlení, jsem se rozhodla pro 3, z již zmiňovaných důvodů. Je mi to líto, ale možná jsem od toho čekala až moc... ()

Kosmik 

všechny recenze uživatele

Road Movie v českém filmu prakticky chybí a Montenegro slibovalo svým trailerem určitý potenciál, že by se mohlo blýskat na lepší časy. Bohužel, nikoliv. Zajímavě rozehraný příběh, kdy dva mladí dobrodruzi z Čech se vydají terénním autem poznávat divokou přírodu Srbska a Černé Hory a k tomu si dají inzerát, že hledají dvě společnice, které budou stručně řečeno "holky pro všechno". Dvě kamarádky z Černé Hory tuto výzvu podstoupí. Jedna je ale napůl Češka a navíc studentka sociologie, která se rozhodne, že si na těchto dvou českých samcích napíše svoji diplomovou práci. V reálu má scénář jen několik slušných míst a většinu dobrých hlášek prozradí už trailer. Dialogy nejsou ze dvou třetin dobře postaveny a vesele šustí papírem. Děj se točí kolem partnerského čtyřúhelníku, ve kterém dochází k žárlivým scénám i stavům silné ponorkové nemoci. Velkým problémem příběhu jsou letopočty. Film začíná v červnu 2014, děj má trvat 2 týdny, ale v komentářích hlavní představitelky občas zaslechneme, že je červen 2015. Nejlepší jsou okamžiky, kdy toto hlášení doplní datum v pravém rohu obrazu s rokem 2014. Celkově bohužel nedotažený a zapomenutelný film. A to i přes stěžejní dějový zvrat, který vůbec ve filmu nefunguje. Podrobnosti ale nemohu rozvádět, protože bych prozradil hlavní spoiler. ()

Reklama

Franki69 

všechny recenze uživatele

Rozhodně stojí za shlédnutí. Byli jsme s přítelkyní na premiéře a překvapivě často se mi od té doby obrazy z Montenegra z paměti vynoří. Film prostě táhnou čtyři hlavní postavy. A jestli vás jejich výlet za poznáváním balkánské přírody a jak už je road movie pravidlem, i jich samých zaujme, záleží hlavně na tom, jestli vám budou sympatičtí nebo ne. Tvůrčí tým v Montenegru nabídl pečlivě nasnímaný, až voyeursky precizní „homevideo“ klip z výletu mladých lidí, kteří ještě nemusí myslet na rodinu a ostatní všednodenní pinožení. Docela jsem si ten výlet s nima užil a dávám nadprůměrných 75%. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

O Montenegru se dá říct skoro totéž, co o nedávném filmu D2: Vlakem až na konec světa. Velmi nudná road movie, ve které se po celou dobu nic zajímavého neděje, je zakončena tragickou tečkou, která působí jen jako zoufalé východisko z nouze a ne jako přirozené vyústění děje. Celým filmem se navíc line nepřetržitý otravný přemoudřelý komentář hlavní hrdinky a její kresby. Nebýt tohoto věčného a zbytečného zcizování, byl by film možná i trochu lepší. Ani se nepokocháte krajinnými záběry černohorské přírody, protože tvůrci se 98 % času soustředí na hlavní postavy. Na rozdíl od D2 ani není mezi herci žádný tahoun s charismatem, takže výsledkem je opravdu zbytečných 80 minut, bez kterých se obejdete. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení trvalo 13 dní. (ČSFD)
  • Most na začátku filmu je známý Đurđevića Tara (Djurdjevičův most) klenoucí se přes řeku Taru na trase Žabljak–Bělehrad. V letech 1937 až 1940 jej podle návrhu inženýra Mijata Trojanoviće realizoval stavbyvedoucí Isaac Russo. Délka mostu činí 365 metrů a výška vozovky je 172 metrů nad zemí. Nejdelší atypický oblouk má rozpětí 116 metrů. Filmovým fanouškům bude tato stavba známá z válečného snímku Oddíl 10 z Navarone (1978). (Robbi)

Reklama

Reklama