Reklama

Reklama

Svět přírody - Série 30 (2011) (série)


Život s divokými krocany (S30E01)

(epizoda)
  • Velká Británie My Life as a Turkey
Velká Británie, 2011, 50 min

Režie:

David Allen

Obsahy(1)

Po více než rok byl Joe Hutto v kontaktu pouze se svou zvláštní rodinou. Předtím ale netušil, do jaké míry se bude muset stát divokým krocanem on sám. Dokument z kolekce BBC Earth. Den za dnem po více než rok byl Joe Hutto v kontaktu pouze se svou rodinou. Hejnem divokých krocanů. Nikdo jiný se k těmto ptákům dosud tak blízko nedostal. A je možné, že už se to znovu ani nikomu nepodaří. To, co se odehrálo mezi Joem a jeho svěřenci, bylo celkem na bázi již známého imprintingu vysvětlitelné. Nicméně tento experiment poznatky vědy podstatně rozšířil. To náš průvodce ale ještě netušil, do jaké míry se bude muset stát divokým krocanem on sám. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

Ravi 

všechny recenze uživatele

Až mi bylo Joeho trochu líto, když krocani vyrostli. Na druhou stranu může takto prožít mnoho dobrodružství v relativně krátkých časových intervalech znovu a znovu s novými druhy a pokud je to skutečný vědecký výzkum, přispěje tak k novým objevům na místech, kde jsme si mysleli, že nás nemůže nic překvapit. Čas od času mi ale Joeho řeči o vidění světa z krocaní perspektivy přišly až komické a dával jsem si otázku, zda není dokument myšlen s trochou humoru. Ale asi nebyl, a tak nad tím trochu kroutím hlavou. Dokument je to pěkný a poutavý. Určitě dobrý způsob, jak trávit 50 min. 65% = 3/5 ()

mysak.pitlik 

všechny recenze uživatele

Krásně zpracovaný dokument. Nevěřila bych, že mě bude bavit skoro hodinu koukat na krocany. A nakonec bych ten příběh ráda sledovala ještě déle. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh viac ako prírodopisný má skôr povahu romantickej drámy, keď sa muž priznáva, že sa stal matkou. Život počas roka a pol s divými moriakmi sa podaril hlavne vďaka imprintingu - vtisknutí prebiehajúcim u vtákov počas prvých minút po vyliahnutí. Takýto vedecký experiment sa stal až dojímavým príbehom začínajúcim materinskou láskou, zblížením až po celkom neromantický koniec, aký ale príroda a správanie divých zvierat vyžaduje. ()

HakitoCZ 

všechny recenze uživatele

Představa, že se člověk stane krocanem není zprvu příliš lákavá, ale jakmile se na to člověk podívá blíže.. Joe se krocanem stal a -díkybohu- to zdokumentoval. Nejenže jej 'smečka' přijala jako rodiče/sourozence, ale dokonce se naučil jejich 'řeč' a mohli spolu komunikovat. 'Hele, šel bych se podívat k jezeru, co ty na to?' Komunikace se zvířaty není nemožná a ani složitá, vždyť je o tolik snazší, než naše lidská řeč, plná podmínek a složité gramatiky. No, možná mají i krocani gramatiku, ale na to Joe nepřišel, nebo se o tom alespoň nezmínil. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama