Reklama

Reklama

13. komnata - Série 9 (2013) (série)


13. komnata Petra Kotvalda (S09E16)

(epizoda)
TV spot

Obsahy(1)

Jeden z nejpopulárnějších českých popových zpěváků prožil dětství s problematickým otcem, vyrovnával se s dočasnou ztrátou slávy i s vážnými zdravotními problémy. Popový zpěvák a tanečník Petr Kotvald zpíval odmalička. V roce 1979 vyhrál jako dvacetiletý hudební soutěž Mladá píseň Jihlava a rok poté se potkal s Karlem Vágnerem, který mu nabídl spolupráci se Standou Hložkem po boku Hany Zagorové. Duo Hložek – Kotvald se stalo populární téměř ze dne na den, vyprodávalo sály, jejich desky šly na dračku. Holky z naší školky se staly hitem, který znal úplně každý.
Petr Kotvald pochází ze Žatce, kde prožil nelehké dětství s otcem – vojákem. Ten trávil víc času v práci a se svými přítelkyněmi než doma s rodinou. Petra ani jeho bratra systematicky nevychovával, starala se o ně matka. Doma bývaly rozbroje i kvůli otcovu pití.
Na vrcholu popularity se Petrovi díky obrovskému množství práce a pevnému vztahu s manželkou Hanou podařilo odpoutat od problémů v původní rodině, ale zasáhly ho další dva karamboly – rodiče se rozvedli a Petrova otce vzápětí zavřeli. Když ho po třech a půl letech pustili z vězení, umřel na leukémii, což Petr velmi těžce nesl.
V roce 1986 Petr po téměř pětileté spolupráci opustil tým Hany Zagorové a Standy Hložka a vydal se na sólovou dráhu. Pracoval téměř bez oddychu a stejně jako se snažil být nejlepší ve své práci, chtěl být nejlepší i doma a nezanedbávat rodinu.
Období po roce 1989 zavedeným zpěvákům nepřálo, ubylo koncertů a Petr zažíval osobní i profesní krach. A pak mu při koncertu na Slovensku praskl vřed na dvanácterníku. Jako zázrakem přežil, ale po této těžké břišní příhodě se ocitl dva roky mimo šoubyznys.
Přesto se dokázal vrátit zpátky. Sestavil novou kapelu a s autorskou dvojicí Pavel Cmíral, Jindřich Parma vydali několik silných hitů (například Mumuland), které brzy hrála všechna rádia.
Dnes stejně jako před třiceti lety má své fanoušky, nabízí se mu možnost prorazit i do zahraničí. Cokoli se mu podaří, nebude jen zásluhou jeho vrozené energie, ale také úsilí dodržet své někdejší předsevzetí – být lepší než jeho otec. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (4)

bubun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když zrovna nevýská, neposkakuje, netancuje, nezpívá a nepitvoří se, tak je i docela snesitelnej (na obrazovce). To mě překvapilo. Jinak dokument klasicky nulová hodnota, ale neiritovalo mě to, tak co už. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama