Reklama

Reklama

Kouzelné království

  • Velká Británie Enchanted Kingdom 3D (více)

Obsahy(1)

Strhující dokument o našem světě, jeho mystické kráse, a zázracích, které můžete spatřit jen když se dobře díváte. Africká příroda, zvířata, roční období, nový život a jeho každodenní krása… (JOJ Cinema)

Recenze (9)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Tu nie je o čom váhať nad piatimi hviezdami. Aj bez 3D v telke sa zastavuje dych nad úchvatnými zábermi, zvukmi, zvieratami alebo aj neživou prírodou. Takéto filmy dokážu aj z africkej púšte urobiť nádherné miesto plné zaujímavých zákutí života. A po mnohodennom putovaní slonov za vodou si vychutnáme aj zábery obyčajnej kvapky vody na hladine, ktorá predvedie vodný balet. Dokument diváka nezasype faktami, údajmi ani vysvetľovaním procesov a správania zvierat, ale skôr sa treba nechať unášať obrazom a zvukom. ()

merer 

všechny recenze uživatele

Magická pouť africkým kontinentem, od nejteplejších a nejsušších oblastí, až po korálove útesy. Filmaři zachytili jen ty nejzajímavější či nejneobyčejnější jevy ze životů zvířat a rostlin, a my se můžeme kochat obrazy, které neuvidíme, ikdyž se sami do Afriky vydáme. Celý dokument je oděn v kouzelném rouchu, a Idris Elba tomu svým vyprávěním hodně pomáhá. Film je určen pro širokou veřejnost, včetně malých dětí (anglicky mluvících), a jestliže někdo hledá dokument naplněný informacemi, musí šáhnout k filmům od D. Attenborougha. Po shlédnutí ve vás zůstane pocit lásky a respektu k přírode, což byl jistě záměr tvůrců. Velice užitečný snímek. ()

Reklama

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

3,5   "Nekonečné hľadanie vody konči a svet je plný radosti. Všetci sa opäť radujú zo života."   Ďalší z radu umeleckých prírodopisných dokumentov, ktorý sa viac zameriava na efekt (možno až príliš prvoplánovo) než na informačnú hodnotu. Je veľmi príjemný na sledovanie, obsahuje krásnu hru svetiel a farieb, veľmi efektné spomaľovačky (vlny!), zrýchľovačky a zväčšovačky. Škoda len toho nadužívania farebných filtrov, občas tie farby pôsobia veľmi neprirodzene. Tiež to je niekedy až príliš roztomilé (zamerané na celú rodinu?), čomu napomáha aj hudba (známy Patrick Doyle), niekedy presladená, niekedy až detsky naivná. Po obsahovej stránke už dokument nie je žiadna sláva - je informačne pomerne prázdny (namiesto informácií sú často len prázdne reči - ukážka v citáte), skáče z témy na tému, takže pôsobí dosť nesúrodo. Pri českom znení kazí celkový dojem dosť toporný komentár. ()

loki5 

všechny recenze uživatele

Úžasná podívána. Problém je trochu s komentářem který neřekne nic zajímavého a přece jen Cumberbatch nebo Attenborough o 3 třídy někde jinde než Elba. Ale jinak není naprosto co vytknout. 3D je využité maximálně a kameraman naprosto přesně ví jak to vytěžit na maximum a skvěle se vyhýbá rychlým pohybům kamery a zoomům které většinou 3D záběry prostě kazí. 90% ()

Galerie (38)

Reklama

Reklama