Reklama

Reklama

La novia ensangrentada

  • angličtina Blood Castle (více)

Obsahy(1)

Susan (Maribel Martín) je novomanželka, která cestuje na líbánky do osamělého sídla. Žena se před uzavřením manželství vyděsí. Susan je posedlá duchem Mircaly (Alexandra Bastedo), ženy, která zavraždila svého manžela před dvěma stoletími o jejich svatební noci. (TommyZR)

Recenze (10)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Velmi vzdáleně na motivy Sheridana Le Fanu "Carmila". Zasazeno do současnosti; charakteristické jsou krvavé a erotické detaily. Ani se nedivím, že takový škvár, lacině se podbízející upadlému vkusu, se u nás za socialismu nepromítal. S lehounkými náznaky a tajemnou atmosférou 19. století v literární Carmille to nemá nic společného. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Španělské pojetí je celkem zajímavé, je ve své přirozenosti a sklonu k mírnému naturalismu hodně podobné tomu italskému. To rozhodně není na škodu. Tenhle film se nestydí zobrazovat to, co vidí. To je dobře. To, že finále je pak trochu slabší a možná až moc protahované, to už je věc druhá. Nepomáhá tomu ani podivná hudba, která mi přijde až televizního charakteru. Snímek ale má myšlenku a daří se mu ji prezentovat zajímavým způsobem, bohužel už ji neumí vypointovat. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jeden z četných filmů inspirovaných Carmillou od Sheridana Le Fanu, která mě v knižní podobě nijak neochromila a za Stokerovým Draculou pokulhává na míle daleko. Většina filmů je lepších než samotná předloha a zde tomu není jinak. Susan se vdala a odjíždí s manželem na jeho starobylé rodinné sídlo. Manžel (Simón Andreu) je typický násilnický macho, a tak je Susan neustále zmítána rozporuplnými pocity k němu. Když ji začne navštěvovat upírka Carmilla, nedá jí příliš práce probudit v Susan temnou stranu. Film sice obsahuje sexuální scény a nahotu, ale pornografie to není. Navíc řada dobových snímků šla mnohem dál. Nechybí ovšem krvavé scény - první ubodání a vyjmutí srdce jsou šťavnaté. Směrem k závěru film hrubne a násilí exploduje. Výborný vizuál, restaurovaná kopie má úžasné barvy. Film po většinu času pomalejší předkládá krásné romantické obrazy sídla a zahrady. Dnes spíše pro okrajové diváky a žánrové fanoušky. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

7/10 Štýlový 70s eurohoror s výbornou analógovou kamerou, pestrými farbami, krásnymi ženami a množstvom snových scén, samoúčelnej erotiky i brutality, čo ako celok budí dojem mixu (s)exploitation a gotického hororu so šmrncom dobových európskych artových filmov. Teda pre znalcov hororov zo 70tych rokov nič unikátne ale v žánru dozaista nadpriemerný kúsok. ()

Pokryvac 

všechny recenze uživatele

Vizuálne pôsobivá variácia na román Carmila s jemne erotickým nádychom a španielskou hororovou princeznou Maribel Martin, ktorej to v tomto filme naozaj "sekne". O miere nadprirodzena necháva film diváka polemizovať a tak by sa dala snímka čítať aj ako psychologický thriller s mysterióznym podtónom. Krv ani nahé ženy s neoholeným prirodzením nechýbajú ,všetko však dávkuje v rozumnej miere (možno až na intenzitu ženského ochlpenia) a tak budú zrejme kinofili prahnúci po krvi a sexe sklamaní. To však nič nemení na fakte, že je Krvavá nevesta pozoruhodným filmom s peknými vizuálnymi nápadmi a efektným využitím červenej alebo ak chcete - krvavej farby. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama