Reklama

Reklama

Susan Cooper (Melissa McCarthy) je zaměstnankyní největší špionážní organizace na světě, tedy CIA, což zní zajímavě. Ve skutečnosti má ale klidnou, nenáročnou a chvílemi až nudnou práci. Je totiž analytičkou, která jen málokdy opustí svůj psací stůl s počítačem, u něhož slouží jako oči a uši špičkového agenta Bradleyho Finea (Jude Law). Ti dva dohromady tvoří perfektní tým. Bradley špionážní mise v terénu zvládá, aniž by se mu v pečlivě upraveném účesu zkřivil jediný vlásek. A Susan ve své suterénní kanceláři zase touží po jeho srdci. Jednoho dne se vše změní. Raina Boyanov (Rose Byrne), dcera nedávno zesnulého obchodníka se zbraněmi, totiž dostala neobvyklé dědictví v podobě malé jaderné bomby. Dostačující na zničení jednoho většího města. A chce ji prodat, klidně i teroristům. Aby toho nebylo málo, Bradley CIA, a tedy i Susan, nedobrovolně opustí. Další špičkový agent Rick Ford (Jason Statham), je nepoužitelný, protože byla prozrazena jeho totožnost. A tak padne návrh, že jedině ta nejméně nápadná osoba – tedy Susan – může proniknout do smrtícího světa obchodníků se zbraněmi a zabránit tak globální katastrofě. Rozhodnutí vyslat Susan do terénu rozpálí Ricka Forda do běla, a tak se vydá po stopě jaderné nálože na vlastní triko. Jelikož je typem agenta, který v sobě spojuje Ramba a komisaře Clouseaua, je na maléry zaděláno. Odpovědnost za záchranu mnoha životů tak leží na Susaniných mohutných bedrech. Musí se nejen nenápadně vetřít do světa obchodníků se smrtí, přežít v něm, splnit svůj úkol a přitom obrazně i doslova nakopat nejeden zadek. (CinemArt)

(více)

Videa (21)

Trailer 3

Recenze (692)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Od Paula Feiga ani Melissy McCarthy bych to nečekal, ale tahle komedie až na občasné úlety opravdu JE vtipná. Navíc je tu pár opravdu povedených vedlejších postav, na čelním místě je představují Jason Statham a Peter Serafinowicz. A jak se v této parodii na bondovky (brosnanovky) vyřádili v mnoha vtipných detailech a narážkách, jsou zábavné i celé závěrečné titulky (bohužel viděno s dabingem, takže jen 70%). ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Komedie, která plní svůj účel - baví. Nevzpomínám si na žádný snímek, který by si celý úspěch troufl postavit na neobvykle ošklivé herečce a ještě k tomu tuhle herečku během děje několikrát ještě více zhnusit. Na snímek jsem se koukl převážně kvůli účasti Jason Stathama, který zde dostal fantastickou roli a stará se o naprostou většinu humoru. Jeho zážitky, za které by se ani sám velký Chuck Norris nemusel stydět, jsou naprosto úžasné a vysoce vtipné. Škoda, že si toho prostoru nevysloužil více. Přeci jenom je zde uveden hned na druhém místě, a proto jsem naivně čekal, že se bude snímek dost točit právě kolem něj, nikoli že bude pouze přicmrndávat buřtíkovi. Čekal jsem, že to buřtíkovi v terénu moc nepůjde, ale humor je založen na zcela opačném principu, buřtík klame tělem a je super agent, bohužel lehoulince labilní. Za debila je kupodivu Statham, i když nutno dodat, že za vysoce sebevědomého debila, což je ďábelská kombinace. Ostatní herečky bych s radostí přeobsadil. Jedna horčí než druhá a žádná není ani trošku sexy, což mě zamrzelo. Žádný zázrak jsem neviděl a upřímně nechápu všechny, kteří se tu ohání plným počtem. Nicméně, jako večerní zábava film určitě jen tak někoho neurazí. Lepší 3 kousky. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Občas otravne uvrešťané (či skôr ukecané), ale niektoré scény ma fakt dostali (Kto si dá na skúter strechu?). Jason si to fakt užíva a Law ukazuje, že ešte stále by mohol byť fajn adept na 007. A minimálne jedna akčná scéna s Melissou bola fakt cool. Hlavne vďaka filmom ako DIVOKÁ DVOJKA je Špión nadmieru znesiteľný... Ale inak na úrovni JOHNNYHO ENGLISHA či DOSTAŇTE AGENTA SMARTA... ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Komedie Špion má hned několik hvězd, ale dvě hvězdy Melissa McCarthy a Jason Statham v konstelaci s Rose Byrne na platně (u někoho na monitoru, obrazovce) ve svých rolích září poňekud více. Vtipy v dialozích a hlášky musely jít scénáristům sami od ruky nebo jim dala hodně práce. Co ve filmu kombinovali až překombinovali jsou konspirace ohledně Rose Byrne v roli Rayny, i když špionský svět není jednoduchý. Cameo Björna Gustafssona pobavilo, jen nevím, kde bylo jeho brečící cameo dřive, jestli v Kung Fury nebo v Špionovi. Aldo nebo Albert taky bavil zdárně. Závěrečně titulky s identitami Susan Cooper pěkně zakončily celkem zdařilý film. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nejsou náhodou McCarthy s Holubovou ségry? Obě mají totiž stejně silné kouzlo osobnosti, které ve mně vždycky probudí nutkání prostrčit si ušima do hlavy mixér a úplně všechno tam rozšlehat! To nutkání je tak velké, že kdybych měl takhle velkého frantíka, nemusel bych si do hor tahat lano. I kdybych si ale Melissu odmyslel, tak kadence dva vtipy na půlhodinu není úplně to, co bych u komedie nazval úspěchem. Možná, že kdyby se o většinu vtipů nepokoušela právě ta bowlingová koule, bylo by to lepší, ale takhle je Špión jako smažák v hospodě třetí cenový - obloha potěší, jenže pachuť přismahnutého sýra nezakryje. /// V rámci turnovské špiónské noci mně to podruhé přišlo daleko lepší a zábavnější. Ovšem půlku jsem prospal. Naštěstí tu druhou než poprvé. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (14)

  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporili viac ako 13 000 pracovných miest. (Laslo)
  • Väčšina filmu sa odohráva v troch európskych mestách – Paríži, Ríme a Budapešti. Všetky tri mestá pri natáčaní zastúpila Budapešť. (IZFNP)

Související novinky

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

O čem budou Krotitelky duchů?

O čem budou Krotitelky duchů?

01.01.2016

Když bych ohlášen reboot Krotitelů duchů s ženským obsazením, spousta fanoušků to nenesla moc dobře. Režie nového filmu se sice ujal Paul Feig, který sklízel ovace za Ženy sobě nebo loňského Špióna,… (více)

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (více)

Reklama

Reklama