Reklama

Reklama

X-Men: Apokalypsa

  • USA X-Men: Apocalypse (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Od počátku civilizace byl uctíván jako bůh. Apocalypse, první a nejsilnější z mutantů marvelovského světa X-Menů načerpal sílu ostatních mutantů a stal se tak nesmrtelným a neporazitelným. Probudil se po tisíci letech a je rozčarovaný ze světa, který nachází. Rekrutuje tým mutantů včetně zklamaného Magneta (Michael Fassbender) s cílem očistit lidstvo a nastolit nový světový řád, kterému chce vládnout. Osud Země tak visí na vlásku. Raven (Jennifer Lawrencová) s pomocí profesora X (James McAvoy) stane v čele týmu mladých X-Menů, aby společně zastavili svého největšího nepřítele a zachránili lidstvo před úplným zánikem. (CinemArt)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (959)

novoten 

všechny recenze uživatele

Dárek pro Singera. Poté, co do série přispěl originem, klíčovým dílem a crossoverem, nastává konečně situace, kdy může bohapustě řádit, utrhnout se ze řetězu a zkrátka natočit čistočistou týmovou komiksovku. Že v jeho podání nepůjde o rutinu, mi bylo jasné už od ohlášení dějové premisy, ale že se bude jednat o jeden z vrcholů celého univerza, z toho mám dech vyražený ještě den po projekci. Nejde totiž jen o střet s nepřemožitelným nepřítelem, ale i o to, jakým způsobem jsou do něj zakomponováni samotní hrdinové. Není potřeba je rozvíjet, protože s některými trávíme již šestý film a víme, co od nich můžeme čekat. Magnetův další pokus o odchod ze scény, Ravenina nevyrovnání se se sebou samou i s mutanty jako takovými nebo nově rozvíjená juniorka v podání Scotta s Jean jsou přesto linky, které dotváří už tak perfektní koktejl postav a motivů. A když se přidá Quicksilver, návštěva jezera Alkali nebo astrální střetnutí nejsilnějších vůlí, vzniká z Apokalypsy nejsilnější superhrdinský film minimálně letošního roku. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Dvě hodiny silně nepřekvapivého schématu - nový hajzl, který je mocnější než kterýkoliv předtím, je samozřejmě porazitelný pouze tehdy, když všichni zanechají sváru a spojí se proti němu. Do toho hodně křečovitý pokus o nové Magnetovo trauma a kolosální trikové scény destrukce, jež krom oné kolosálnosti nenabízí prakticky nic, co by stálo o prostor v paměti. Docela zábavné je sledovat herecké obsazení - zatímco McAvoy s Fassbenderem jsou herecké jistoty, díky nimž mě vůbec nezajímalo, nakolik si korespondují se svými staršími verzemi, u Jennifer Lawrence a Sophie Turner nastává zádrhel. První jmenovaná dobře vypadá, skvěle hraje a po právu se o ní mluví jako o budoucí Meryl Streep, jen má tu smůlu, že proti smyslné superčubce paní Rebeky vypadá jak patnáctiletá záškolačka na útěku. Něco podobného platí v bledě modrém (rudém) pro Sophii Turner jakožto Jean Grey, u níž je to ovšem spíše o zvyku a jež má tu výhodu, že hraje ústřední roli v nejepičtějším momentu celého filmu (SPOILER - ano, Phoenix se po deseti letech opět probouzí, tentokrát na správné straně a je to velmi, VELMI působivé - přesně tak, jak si může dychtivý fanoušek téhle bandy přát). Vlastně nemůžu říct, že bych byl s poskytnutým zážitkem nespokojen - kolosální rozpočet je vidět v každém záběru, nuda moc nehrozí, vizuál vykouzlil nejednoho wallpaper adepta a před závěrečným kočkováním jsou v příběhu dva výrazné highlighty (Quicksilverovo repete ve škole mutantů a nečekaně brutální krasojízda jedné populární postavy během návštěvy staré známé přehrady). Podtrženo a sečteno, celá série: X-Men 7/10, X-Men 2 8/10, X-Men 3 5/10, První třída 6/10, Budoucí minulost 9/10, Apokalypsa 7/10 ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Od roku 1997 nebol azda žiaden komiksový film tak blízko k Batman a Robin. Obrovská degradácia oproti predošlým dvom dielom, najmä v porovnaní s First Class je ten rozdiel neuveriteľný. V Apocalypse nie je nič z uveriteľnosti či už postáv alebo dobovej štylizácie. Je to len mizerná vyfabrikovaná fraška plná nechcene smiešnych wtf scén, otrasných dialógov a patetických kecov a to všetko v hroznej výprave (tá poľská chata!) a s ešte horšími CGI, ktoré by vyzerali mizerne i desať rokov dozadu. Rok 2016 je prekliatím komiksového filmu. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

X-Men: Apokalypsa je třetí díl nové trilogie X-Menů a je proto závěrečný (pokračování z devadesátých let už se chystá). Odehrává se v alternativní časové linii poté co se stalo v Budoucí minulosti a vidíme mladé verze Cyclopse, Jean Grey, Storm a Nightcrawlera. K tomu se vrací Profesor X, Magneto, Beast, Mystique a Havok. Režíroval opět Bryan Singer který stojí již za X-Men 1, 2 a X-Men: Budoucí minulost. Má proto k sérii nějaký vztah. A dokázal to skvěle........... Zatím co Marvel Cinematic Universe jsou občas s humorem, většina věcí v X-Men: Apocalypse je brana vážně. Také se překvapivě dočkáme docela dost krve a věci které byste v podobném filmu nečekali. Herecky je to naprosto perfektní. Fassbender jako Magneto zase útočí na Oscara, McAvoy je jako Profesor X dokonalý, Nicholas Hoult jako Beast taky docela dobře zapadá do příběhu. Naopak trochu víc jsem čekal od Jennifer Lawrence která tvrdí že X-Men: Apokalypsa je její poslední film z X-Mení sagy. Lucas Till jako Havok (který mimochodem je nový McGiver) je tady spíš taky taková vedlejší figurka. Nové herecké obsazení se tvoří z Tye Sheridana (Cyclops), Sophie Turner (Jean Grey), Kodiho-Smitha McPheeho (Nightcrawler), Alexandry Shipp (Storm), Olivii Munn (Psylocke), Angela (Bena Hordyho), Jubilee (Lana Condor) a Apocalypse (Oscar Isaac). Tye Sheridan, Sophie Turner a Kodi-Smith jsou úžasní je to taková skvělá trojka. Storm, Psylocke a Angel nemají tolik prostoru kolik by si zasloužili a také Jubilee nemá zrovna moc prostoru. Docela dobrý je však záporák Apocalypse který je konečně záporák bez žádného motivu způsobu zradili mě nebo mi někoho zabili je prostě zlý. Vrací se taky Quicksilver (Evan Peters) a má další skvělou scénu která se podobá té z Budoucí minulosti. Evan Peters je dobrý herec jehož kariéru sleduju a baví mě to sledovat takže tady jsem se bavil. Hudba taky není špatná ale narozdíl od ostatních filmů jsem chvilku nevypnul a tu hudbu neposlouchal. Hudba totiž tady není moc zajímavá. Jinak je to ale všechno naprosto dobře udělaný, post-creditová scéna zase nalákala (tentokrát na Wolverina 3) a i když bych hrozně chtěl návrat X-Menů k Marvelu pokud to takhle půjde dál není důvod. Je otázka jestli je Apokalypsa lepší než Deadpool nebo Budoucí minulost. A Apocalypsa prohrává souboj. Budoucí minulost je skvělá v tom provázaní dvou časových linií a Deadpool je zase skvělý v tom že je to geniální komiksová adaptace. Apocalypsa postrádá jakousi větší myšlenku. Ale Apokalypsa rozhodně patří do TOP 3 X-Men univerza. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Tak to byl solidní exemplář typu "jak pejsek s kočičkou vařili dort". Zklamaná jsem zejména z toho, že postavy v tomhle remixu už nic neznamenají a jejich city nejsou pravé. Kdyby byly, odpustila bych jim cokoliv. (Ve stejném smyslu, jako jsem odpustila První třídě.) Nicméně doufám, že budou pokračovat v nastolené časové posloupnosti, protože nutně potřebuju vidět film, kde Fassbender s mulletem na hlavě zkouší zničit svět, dokud mu zase někdo nevysvětlí, že se to nedělá. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (47)

  • Olivia Munn (Psylocke) se vyjádřila k neznalostem některých tvůrců: "Když jsem natáčela X-Men, byla jsem popravdě překvapená, že režisér a scenárista ani nevěděli, že má Psylocke bratra, dvojče. Musela jsem s nimi mluvit o spoustě věcí, které se Psylocke týkaly a o určitých aspektech tohoto světa, které neznali... a to pro mě, jako fanynku, bylo velmi frustrující."
    (Geralt z Rivie)
  • Když Apokalypsa (Oscar Isaac) čerpá informace z televize v Káhiře, mihne se na obrazovce obří socha sedícího Buddhy (Tian Tan Buddha), která je vysoká 34 metrů a nachází se na ostrově Lantau v Hongkongu. Její výstavba začala v roce 1990 a dokončena byla v roce 1993. Děj filmu se však odehrává v roce 1983, socha nebyla v té době tedy ani rozestavěna. (JardaBauer)
  • Ve filmu (ve scéně z Východního Berlína) i česká píseň "Kdo jsem?" od Progres 2. (smirdik)

Související novinky

Noví X-Meni se odsouvají na příští rok

Noví X-Meni se odsouvají na příští rok

27.03.2018

V roce 2018 měly jít do kin tři marvelovky od 20th Century Fox - Deadpool 2, Noví mutanti a X-Men: Dark Phoenix. Nebojte se, s Deadpoolem se nic neděje a dorazí už 17. května. Zbylé dva filmy ale… (více)

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

09.12.2017

Bryan Singer se po comicsárně X-Men: Apokalypsa vrhnul na životopis Freddieho Mercuryho. Produkce nebyla z nejklidnějších, jelikož se na place hádal s představitelem hlavní role Ramim Malekem, nikoho… (více)

X-Meni vs. Jessica Chastain

X-Meni vs. Jessica Chastain

15.06.2017

Simonu Kinbergovi, dlouholetému producentovi a scenáristovi x-menovské série, se splnil velký sen. Po mnoha letech se totiž probil do režisérské sesle a dohlédne na X-Men: Dark Phoenix, přímé… (více)

X-Meni fasují nové mutantky

X-Meni fasují nové mutantky

12.05.2017

V červnu 2018 má premiéru druhý Deadpool a v listopadu 2018 se dočkáme pokračování hlavní x-menovské série, jež bude mít podtitul Dark Phoenix. Je to všechno? Kdepak. Už v dubnu 2018 jde totiž do kin… (více)

Reklama

Reklama