Reklama

Reklama

X-Men: Apokalypsa

  • USA X-Men: Apocalypse (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Od počátku civilizace byl uctíván jako bůh. Apocalypse, první a nejsilnější z mutantů marvelovského světa X-Menů načerpal sílu ostatních mutantů a stal se tak nesmrtelným a neporazitelným. Probudil se po tisíci letech a je rozčarovaný ze světa, který nachází. Rekrutuje tým mutantů včetně zklamaného Magneta (Michael Fassbender) s cílem očistit lidstvo a nastolit nový světový řád, kterému chce vládnout. Osud Země tak visí na vlásku. Raven (Jennifer Lawrencová) s pomocí profesora X (James McAvoy) stane v čele týmu mladých X-Menů, aby společně zastavili svého největšího nepřítele a zachránili lidstvo před úplným zánikem. (Cinemart)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (961)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

The world needs the X-Men... Does it? To ta otázka, která se, po snad nejdigitálnějším příspěvku do mutantí ságy, nabízí. Opravdu potřebujeme znovu sledovat, jak se Magneto snaží zničit svět (pokud správně počítám, tak je to již po páté z šesti možných filmů), jen aby ho šel Profesor znovu plácnout přes prsty? Nepomáhá tomu ani zbytečně dlouhá stopáž, kde se mísí scény od těch vynikajících (cokoliv s Fassbenderem), přes geekovsky pomrkávající (Dark Phoenix), až po ty úplně zbytečné a postrádající smysl (půlhodina v přehradě). Herecký ansámbl také vyvěsil, až na ústřední dvojici Erik/Charles, bílou vlajku. To by se ještě překousnout dalo... nebýt nově obsazené Jean Grey. Vážně nevím, zdali za to může popularita Hry o Trůny, ale v roli hlavní ženské tahounky příběhu, ála Raven v minulém díle, se větší herecké prkno snad ani obsadit nedalo. Ta holka na to svými výrazy vydlabaných necek prostě nemá. A možná na to už nemá ani Brian Singer. I když destrukce celé mutantí ságy se naštěstí nekoná, byť nakročeno k tomu má solidně. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Neztratil se v Hollywoodu scénář k Mumii IV? Pokud se sbíhaly jednotlivé dějové linie a postavy, šlo to, Fassbinder a McAvoy se neomrzí, ale když začal onen velký, dlouhý, nudný a megalomanský boj s Apokalypsou, vážně jsem bojoval se spánkem. Bryane, kde je originalita Supermana, který se vrací a Valkýry?? 50%. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $178miliónovTržby USA $155,442,489 Tržby Celosvetovo $543,934,787 Tržby za predaj Blu-ray v USA $21,732,054Tržby za predaj DVD v USA $11,586,355║ ja ostávam milo prekvapení, veľmi podarené pokračovanie, kde mi nevadil ani český dabing, toto ďalšie dobrodružstvo som si užil nadmieru a spokojne môžem posúdiť že skvelí predošlí diel bol aj pre tento krát úrovňou opäť dosiahnutí, takže tu máme veľmi poctivú sériu (trilógiu) mladých X-menov, dejovo silne previazané a hlavne funkčné, a to som mal po ukážkach dosť obavy, tie sa ale rýchlo rozplynuli, Bryan Singer sa opäť do tejto látky ponoril dokonale a nové postavy tam začlenil šikovne, dejovo dravé a v podstate tam nebolo nič čo by kazilo dojem, triková stránka a 3D na výbornej úrovni /videl v kine 3D verziu: 95%/ ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Protože se to nakonec ukázalo jako super rejže, tak se frčí opět odzadu, aby v tom měl každý vylitý kulyček pořádek, že jo.... a především proto, že dolců není nikdy dost. Zaplať ankl to dělají vcelku koukatelně a tyto pohádky pro věčně nedospělé mohu na volnoběh sledovat bez nekontrolovaných úniků žaludečních šťáv. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Spatny. Pro me popravde asi nejslabsi X-Menovskej film ze vsech. Ackoliv uz je to snad desatej film a treti z tyhle novy serie, stejne to vypada jak dil prvni, predstavovacka postav, jejich seznamovani, reseni sracek a prichod ultra trapnyho zaporaka, kterej se furt kasa, jak je nejvetsi mega borec vsech dob, co umi vsechno a vsechny sereze na krvavou fasirku, ale ve vysledku je to jen trapak, co vic keca, nez aby neco predvadel a vypada jak kdyz Frankenstein spadnul pod sekacku. Dej je naprosto predvidatelnej od zacatku do konce, misty uz je to kecani dost unavny, delka je silne presvihnuta, zadna zapamatovanihodna scena se nekona a triky spis prumerny. Navic to saskovani s casem, nasilny propojeni s minulejma dilama a podobne je taky uz dost otravny a misty pekne zmateny, Cameo Wolverina potesi, ale je na nem videt, jak je tam strasne nucene nacpany. Aspon, ze herci jsou docela fajn. Sice jsou i horsi komiksovy filmy, ale pro me proste slabota. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (48)

  • Quicksilverova (Evan Peters) scéna, ve které zachraňuje obyvatele Školy pro nadanou mládež, trvá něco málo přes tři minuty, ovšem zabrala měsíc a půl natáčení. Bylo použito nejen velmi drahé vybavení (například 3D kamera Phantom, snímající kolem 3000 snímků za sekundu při rychlosti 60 km/h), ale vše muselo být načasováno na zlomky vteřin přesně. (Rienchan)

Související novinky

Noví X-Meni se odsouvají na příští rok

Noví X-Meni se odsouvají na příští rok

27.03.2018

V roce 2018 měly jít do kin tři marvelovky od 20th Century Fox - Deadpool 2, Noví mutanti a X-Men: Dark Phoenix. Nebojte se, s Deadpoolem se nic neděje a dorazí už 17. května. Zbylé dva filmy ale… (více)

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

09.12.2017

Bryan Singer se po comicsárně X-Men: Apokalypsa vrhnul na životopis Freddieho Mercuryho. Produkce nebyla z nejklidnějších, jelikož se na place hádal s představitelem hlavní role Ramim Malekem, nikoho… (více)

X-Meni vs. Jessica Chastain

X-Meni vs. Jessica Chastain

15.06.2017

Simonu Kinbergovi, dlouholetému producentovi a scenáristovi x-menovské série, se splnil velký sen. Po mnoha letech se totiž probil do režisérské sesle a dohlédne na X-Men: Dark Phoenix, přímé… (více)

X-Meni fasují nové mutantky

X-Meni fasují nové mutantky

12.05.2017

V červnu 2018 má premiéru druhý Deadpool a v listopadu 2018 se dočkáme pokračování hlavní x-menovské série, jež bude mít podtitul Dark Phoenix. Je to všechno? Kdepak. Už v dubnu 2018 jde totiž do kin… (více)

Reklama

Reklama