Reklama

Reklama

Láska na grilu

  • Německo Halbe Treppe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dva manželské páry žijící ve Frankfurtu se pomalu blíží k věku čtyřicátníků, jejich životy vyplňuje nekonečná nuda a milostné vztahy už dávno vyhasly. Rutinou se stalo i jejich vzájemné přátelství a společné večery vyplňované obyčejně přehlídkou obrázků z dovolené. Chris pracuje jako rozhlasový moderátor, se svou ženou Katrin si však už nemá téměř co říci. Uwe zase tráví veškerý čas ve svém stánku s občerstvením, takže vlastní ženu Ellen a děti mírně zanedbává. Není divu, že náhodné setkání dvou osamělých a citově vyprahlých přátel Ellen a Chrise přeroste v milostný románek. Jejich vášnivé vzplanutí je však velice záhy odhaleno. Na tahu jsou nyní Katrin a Uwe...

Dokumentárně stylizovaný tragikomický příběh každodenního života byl natočen s minimálním štábem, bez scénáře a výhradně na základě herecké improvizace. Film získal na MFF v Berlíně 2002 Velkou cenu poroty. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Naprosto nutná informace(!): první věta infa je pravdivá, ale trochu neúplná. Samozřejmě, že se nejedná o Frankfurt nad Mohanem, nýbrž o jeho chudšího jmenovce Frankfurt nad Odrou! Víc skutečnosti a realističnosti, než kdyby býval byl film vymýšlen měsíce a scénář propracováván do posledního detailu. Celkově příběh je i není věrohodný a spíše směřuje k poloze laskavé komedie. Naprosto dokonalé je prostředí, v němž se příběh odehrává, a celková nejistá, neuspořádaná a trochu i zapšklá atmosféra bývalé DDR. Nepamatuji si, že by mě kdy bylo jakékoli filmové postavy líto, tentokrát se to však podařilo. Čím to je? ()

Hank 

všechny recenze uživatele

Civilní, normální, obyčejné, lidské...to mne napadlo po shlédnutí. Ničím nekašírovaná manželská krize, výměna partnerů, návrat a snaha, že by to snad mohlo být zase takové jako předtím. Není a nebude. Když připočtu šedé a nudné kulisy, které charakterizují celý film, paneláky, nepříliš vzhledné bistro, tak bych skoro řekl, že nebýt němčiny, tak se to odehrává v ČR na kterémkoliv panelákovém sídlišti. Ničím neurazí, ale na jak dlouho zaujme, to těžko říct....každopádně za shlédnutí rozhodně stojí. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Čistá improvizace se sedmičlenným štábem, syrovou kamerou a situacemi, které jsou tak geniálně vystavěné, že se (troufám si tvrdit) takhle civilně nedají vymyslet jinak než na place. Dresen je absolutní mistr, jehož schopnost vést improvizaci patří po bok Larsu von Trierovi, Mikeovi Leigh či Kenu Loachovi. Nejde však o vykrádání, tahle metoda je něco, co se vykrást dost dobře nedá... Pro mě zcela zásadní film o všednosti, manželství, vyšinutích z vazby. Dojemná věc, kde se smích a slzy střídají stejně nečekaně jako v životě. Přitom se ale film nechce tvářit autenticky a stále na diváka šibalsky pomrkává přiznáváním se k umělosti -- paradoxně to jej dělá ještě mnohem naléhavějším. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Východní část Německa, stejné sídliště jako u nás, panelákovou šeď už překryla barva, protože je pár let po revoluci. Jen ta šeď každodenní rutiny manželských vztahů zůstává. Čím jí asi tak nejlépe oživit? Třeba si něco začít se sousedem. Někdo tak alespoň přijde na to, že ten pravý poklad, který dříve přehlížel, má vlastně doma, tak nač si zbytečně komplikovat život, někdo už ale tu cestu zpátky nalézt nedokáže nebo nechce. V každém případě, stejné jako dřív to už nebude nikdy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi takto približne by mohol vyzerať slovenský súčasný realizmus, ak by naši tvorcovia nechceli byť silou mocou teatrálni. Absolútna prirodzenosť scenára, hereckých výkonov a prostredia, ktorá vytvára prekvapivo nenudiaci civilý silný filmový zážitok. Je to klasický európsky filmový klub, takže presne viete, čo máte od filmu očakávať. Nemci takýmito dielami môžu donekonečna odkazovať na tvorbu Wernera Rainera Fassbindera. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama