Reklama

Reklama

Bratři Wes a Jacob žijí jen s otcem. Starší z nich, třináctiletý Jacob je kromě posedlosti heavy-metalem a motokrosem také průšvihář, jehož vandalské excesy zvednou ze židle nejednoho úředníka. Vše se dá vyžehlit až do té doby, kdy sociálka rozhodne, že Jacobovo chování negativně ovlivňuje mladšího bratra Wese a rozhodne, že Wes musí do opatrovnictví k tetě Pam. Otec obou chlapců Hollis, který se nikdy nevzpamatoval z odchodu manželky, syny miluje, ale více než výchova mu jde věčné zapíjení žalu. Jacob i Hollis se musí vzpamatovat a udělat vše proto, aby dostali malého Wese zpátky. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Dobrý námet, dobrý príbeh, no so spracovaním je to už horšie. Ale ako základ na kvalitnú sociálnu drámu by to bolo výborné. Len celý film akoby zanikal na takom nevýraznom podaní, ktoré v podstate nemá svoje vrcholy a pády, ale ako celok pôsobí dosť strnulo a celý čas sa to točí okolo toho istého - 13-ročný macher Jacob ide od jedného maléru k druhému, malý Wes sa spočiatku nechá unášať na vlne hlúposti spolu s ním, až kým nezasiahne teta Pam, no a ich otec mi príde ako vrchol ľahostajnosti, ktorý alibisticky začína riešiť všetko až po tom ako sa to stane. No a v tejto línii sa pohybuje celý príbeh, bez väčších výkyvov. A takto sa zo sľubného filmu stal priemerný. ()

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Průšvihář = průšvih. Velký průšvih. Pokus o pohled do života otce dvou chlapců, který svůj život po "odchodu" manželky nezvládá. Ano, ohraná písnička z alba "Sociální drama". Ale určitě se z toho základního vzorce příběhu dá vytěžit mnohem a mnohem více. Průšvihář mi přišel hodně povrchní, klouzající jen v náznacích po povrchu a bez jakékoliv snahy dostat se trochu "pod kůži" problému. Celé to vyznívalo neuvěřitelně, nevyvolávalo to žádné emoce. A když, tak jen negativní a záporné. Metal (sic!) a motokros mi tam přišli jen kvůli efektu, ale ještě víc mi to celého Průšviháře znevěrohodnilo. A to metal miluji. Postrádalo to drive a šťávu. Celé to působilo tak nějak neprofesionálně, hlavně ty záběry z motokrosu a amerického fotbalu. Sice jsem se neukousal nudou, ale nebavil jsem se. Vůbec. Hodně velká slabota, kterou sice nezachránili ani Aaron Paul, ani Juliette Lewis, ale jen díky nim Průšvihář dosáhl aspoň na ty dvě hvězdy. Jinak bych se nerozpakoval přemýšlet někde na úrovni odpadu a jedné hvězdy. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem doufal, že to bude trošku drsnější drama. Aaron Paul zase hrál takovýho toho klasickýho fotra, co je prostě jenom obyčejnej chlap, co je sám. Takže zarostlej, není schopnej uvařit, obstarat dvě děti, nic. Problém ale je, že ve filmu Velký táta se Sandlerem to byla legraci, ale tady je to spíš tvrdá realita člověka, co není schopnej obhospodařit svůj život. Jelikož jsem ale k nikomu nevnímal žádné emoce, bylo dost těžký film dokoukat s pocitem, že mi ten závěr není ani trošku jedno. ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Obyčajné rodinné drama na téma otec - mŕtva manželka - problémové deti. Najväčšou chybou je samotná réžia, ktorá nevie narábať s emóciami, nedarí sa stupňovať atmosféru a tak mi to pripadá ako priemerný TV film. Bradatý Aaron je nepresvedčivý, toho tatka som mu neveril ani chvíľu. Zato mladý Josh Wiggins (Jacob) to je iná káva, z tohto mladíka niečo vyrastie, o tom som presvedčený. No a Juliette Lewis? Stárne nám dievčina stárne.. 50% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Sociálna dráma o fotrovi, ktorý kedysi výborne mastil bejzbal, avšak teraz oveľa lepšie chlastá a nezvláda sám výchovu svojich dvoch synkov. Starší z nich je 13 ročný metalista (áno, Slayer a Metallica tam zaznejú tiež), ktorý rád jazdí na crosskách a nemá dobrý vplyv na mladšieho brata, ktorého sa jedného dňa sociálka rozhodne dať do opatery ich tete. Samozrejme, starší viní fotra, neklape im to a tak sa budú obaja musieť spamätať, prestať sa ľutovať a začať byť zodpovední za svoje akcie a činy, aby sa mladý vrátil späť. Nie veru zlé, ale s podobným tématom sa mi páčil ostrejší anglický Wild Bill. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v americkém státě Texas v lokalitách Beaumont a Groves. (Terva)
  • Film měl premiéru na Filmovém festivalu Sundance 2014 a soutěžil v kategorii Nejlepší drama. Vyhrál však snímek Whiplash (2014) Damiena Chazelleho. (Terva)

Reklama

Reklama