Reklama

Reklama

Ježíšek, Santa Claus a Děda Mráz nadělují

(TV film)
  • Francie Les Explos fêtent Noël

Obsahy(1)

Vánoční svátky v různých koutech světa. Jak se dnes slaví narození Ježíše Krista? Co ještě zbylo z náboženského svátku? Jaký smysl dostává v různých končinách planety? Pět cestovatelů vyrazilo do pěti různých zemí světa, aby prozkoumali rozdíly i podobnosti vánočních oslav. Otevřeme s nimi jednotlivá okénka adventního kalendáře. S Alexandrou zažijeme vánoční svátky v New Yorku na pomezí prostého kouzla a nepokryté komerce. Jérome navštíví rybářskou rodinu ortodoxních křesťanů na Soloveckých ostrovech v Rusku, kde se navzdory komunistické moci zachoval fascinující klášter. Diego nás zavede do Betléma, na místo narození Ježíše Krista, v němž je blízkost tří monoteistických náboženství stále akutním zdrojem konfliktů. S Fredem oslavíme Vánoce na Filipínách, v největší křesťanské komunitě v Asii. Christophe stráví svátky pod mexickým sluncem, v kabině kamionu a v sedle koně jako účastník jízdy Krista Krále. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pravda, bylo zajímavé se dozvědět, co se děje na Vánoce v různých koutech světa. A záměrně nepoužívám slovního spojení - jak se slaví. Z Filipín totiž vidíme hlavně to, že se spíše pomáhá ostatním chudým dětem z celého okolí, ale o tradicích té či oné rodiny se toho moc nedozvíme. Naopak v USA vidíme čirou komerci a to, jak Santa Clausové vybírají peníze na charitu. Ale upřímně, tohle jsem už věděl a zrovna z Ameriky jsem se o nové informace neobohatil. Něco málo se dozvíme o svátcích Rusů a Mexičanů. Tak nějak si říkám, že by nebylo od věci udělat nějaká pokračování, protože neméně zajímavé by bylo slavení třeba Japonců, Korejců, nějaké země z Afriky či jižní Ameriky. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Defakto jsem se třeba vůbec nedozvěděl, jak se slaví svátky v Evropě. Zasraní amíci a mexikánci byli na každém kroku kamery a neustále jsem čuměl jak jezdí kamionem i o svátcích, aby si vydělali na živobytí. To je teda naučnej dokument jako prase!!! 10% ()

Reklama

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

podle názvu mě to zajímalo,ale jednotlivé vstupy pořádd bez varování přeskakovaly,copak to natáčeli pro kobyly?...v podstatě jsem se nedozvěděla nic moc nového....poutavé to bohužel nebylo ani za mák ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě přeskakování mezi jednotlivými částmi světa. Nejde jen o efekt, dokument chytře staví do kontrastu materiální, mentální, kulturní bohatství jednotlivých částí světa. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama