Reklama

Reklama

Krásky z dovozu

(TV film)
Česko, 2013, 52 min

Režie:

Karel Koula

Obsahy(1)

Dokumentární film o volbě nejkrásnější cizinky žijící v Česku. Exotické krásky, které k nám přišly z nejrůznějších koutů světa, soutěží o titul Miss Expat 2012. Pořadatelé je v rámci soustředění vyslali mimo jiné na módní přehlídku do ženské věznice nebo na ulici uvařit bezdomovcům své speciality. Přípravy na slavnostní vyhlašování vítězky v pražské Hybernii se prolínají s osobními příběhy dívek a s jejich pohledem na nový domov a na odlišnou mentalitu. Dokumentární film o zákulisí druhého ročníku soutěže o nejkrásnější cizinku žijící v Česku režíroval Karel Koula. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Koula mezi holkama a v exotických krajích. Z hlediska filmových proporcí prapodivný útvar, složený z ingrediencí moudrosti módního magazínu, dojemnosti příběhů Pošty pro tebe, americké upřímnosti a povrchního cestopisu. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Děvčata vesměs sympatická a pohledná, jejich příběhy zajímavé. Vítězka se mi sice líbila mnohem méně než ostatní vicemiss, ale to je věc názoru. Celým dokumentem jako by se však prolínal duch jakési čecháčkovské potřeby sebemrskačství - výběr českých typů, které se ve filmu objevují je opravdu tristní, ať už se jedná o některé známé osobnosti pohybující se přímo kolem Miss Expat, nebo o jedince z řad bezdomovců, kolemjdoucích rozumbradů či hospodských povalečů. Do toho občas zazní nějaké to "seberflexivní" moudro o tom, jací jsou ti Češi rasysti a na závěr, do končících titulků pronese jakýsi mladík opravdu závažné sdělení: "Jak mám vědět co je to krása? Jsem zhulenej!" Doufám že alespoň pan režisér ví, co chtěl tímto resumé a vlastně celým svým filmem říci. ()

Reklama

Ravic 

všechny recenze uživatele

Je mi trochu smutno, že pokud se objevil před kamerou nějaký Čech tak to byl většinou totální trapas. Vypadá to, že tu žijí samé paka! Doufejme, že to nebyl reprezentativní vzorek populace. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Sám o sobě ten dokument není bůh ví jak skvěle natočený. Ale kdo se chtěl alespoň přiblížit holkám, které u nás žijí, ale nenarodily se zde, tak má možnost a proto také myslím, že Krásky z dovozu stojí za to vidět. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama