Reklama

Reklama

Charles - osud prince

(TV film)
  • Francie Charles - Le destin d'un prince (více)

Obsahy(1)

Je těžké narodit se do předepsaného života. Zná ho celý svět. Všichni vědí, kdy se narodil, jaké šatičky měl při křtu, kam chodil do škol a kdy se ženil. Je veřejným majetkem, i když si takový osud nevybral. Ale princ je princ. S nástupem všudypřítomných médií je ovšem život populárních osobností tím dál těžší. Tytam jsou chvíle, kdy tehdy ještě princeznu Alžbětu nesměle fotografovali novináři a pak se opatrně a uctivě spekulovalo o jejím těhotenství. Ale pojďme si je připomenout, pojďme si přivonět ke starým dobrým časům. Nemyslím tím samozřejmě zrovna rok 1948, kdy se princ narodil. Budeme však sledovat jeho život od prvních krůčků přes školy, vysokoškolská studia, službu v armádě i sňatek. A teprve na samém konci první epizody se narodí princ William, který už je sám dnes hrdým otcem. Vzhledem k nedávným křtinám malého George můžeme porovnat i jejich podobu. (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

Ducii 

všechny recenze uživatele

Velmi věcný a objektivní dokument. Pouze v druhém díle je pár drobností, které bych vytkla, co se faktické správnosti týče. Jinak se ale jedná o ověřená fakta a skutečnosti, která jsou podána divákovi tak, aby si na Charlese udělal vlastní názor. Dokument obsahuje několik zajímavých archivních záběrů, které jsou dobře okomentované. Pocity, které zažíval Charles během dětství a mládí zřejmě vycházejí z jeho oficiální biografie, žádné výmysly - holá fakta tak jak to viděl Charles. Oceňuji i začlenění natočených rozhovorů s Charlesem jako takových a to, že dokument ani trochu nezaváněl nějakou bulvarizací. Mezi dokumenty o britské královské rodině a jejích členech je tohle opravdu velmi světlá výjimka! ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Takmer výhradne pozitívny dokument o princovi, a o to asi aj išlo. Ťažké a osamelé detstvo malo vyústiť do uzavretej nesmelej povahy, a čo keď to je jednoducho tak, že niekto sa taký už narodí? Informácií je veľa, rýchlo čítaný komentár sa takmer ani nezastaví. Najvtipnejší je moment, keď princ Filip nerozumne blízko pristúpi k hojdačke s malým Charlesom a dostane od neho do čela poriadnu hlavičku. – Druhá časť sa už viac týka aj princeznej Diany, ktorá bola svojho času to najzaujímavejšie na princovi Charlesovi. Kým on sa venoval svojim ekologickým agitkám, ona neváhala prevrátiť celú kráľovskú históriu naruby, čo sa jej kruto vypomstilo. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý dokument o tom, že narodit se jako princ není žádná prdel. Vážím si celé královské rodiny, nejsou to jen nějaké celebritky s modrou krví. Jsou vzdělaní, vychovaní, umějí jazyky...Leckdo z chlapů k tomu navíc umí lítat s letadly či vertulníky což je sama o sobě dosti náročná disciplína i bez toho všeho kolem. Charlese jsem měl vždycky za psí čumák, který přešlapoval ve stínu Diany. Teď si ho více vážím. Film je plný dobových záběrů a zajimavých komentářů. Obsahuje i krátké rozhovory s Charlesem. Zajímavé na tomto dokumentu je i to, že jej točili Frantíci .-) ! * * * * ()

kaposlav odpad!

všechny recenze uživatele

Dokument o niekom, čo prežil rozprávky o králoch. Ničnerobiaci príživnik a parazit nič iné. Hromada ľudí nema prácu v Británií, čo jesť, z čoho platiť účty a oni im ukazuju darmožráča. Pomýlení ľudia majú pocit, že bez neho by to nešlo. Demagógia a propaganda robí svoje. To že si to niekto pozre zo zvedavosti chápem, ale pozitívne to zobere len sluha, alebo skôr otrok. Čo z takýchto zločincov niekto má? Privela a draho žere. Nikdy ho nenásytia a nie je z neho žiadny úžitok. 1% z platu odvedie každý na túto rozprávkovú rodinku. Zaujmavé je, že nikdy nefugurujú v tabulke najbohatších ľudí sveta. To budú tie nezávisle a pravdivé média. Chovať prasce v luxusnom dome za drahé peňiaze a nikdy ich neporaziť na mäso je fakt chytré. Zvieratá z ktorých nemáme osoch žiju na divoko v lese. Prasce patria do chlieva a divé sviňe do lesa! ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem první díl a překvapil mě. Popisuje neradostné dětství a mládí prince z Wallesu. Rodiče pro něho neměli ani trochu lásky, naopak tyranský otec ho neustále ponižoval (i na veřejnosti), matka tomu mlčky přihlížela a Charlese také odmítala. Dost se mě to dotklo a začala jsem na nepopulárního prince pohlížet jinak. A taky na královnu Alžbětu s chotěm, kterým jejich chování velmi zazlívám a neopřela bych si o ně ani kolo. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama