Reklama

Reklama

Daria Klimentová - Život v tanci

(TV film)
Česko, 2013, 52 min

Režie:

Martin Kubala

Scénář:

Martin Kubala

Obsahy(1)

Pět let z divadelního života primabaleriny Anglického národního baletu. Několikrát za rok, během pěti let, natáčel režisér a kameraman Martin Kubala s Dariou Klimentovou v různých životních situacích a na různých místech zeměkoule. A o tom, co ona sama pro svůj život považuje za podstatné. Sběrem materiálu od roku 2007 tak vznikla unikátní výpověď o způsobu života a tvorby jedné z nejosobitějších současných klasických tanečnic. Tento dokument je už v pořadí druhým, který s ní režisér v průběhu deseti let realizoval. A podle původních představ jeho i Darii Klimentové měl zachytit i její loučení s aktivní taneční dráhou a eventuální přechod k jinému „civilnímu" zaměstnání. Místo toho jí toto období přineslo nejen nové role, ale i mimořádně významné ocenění. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

1frida2 

všechny recenze uživatele

Sice se tady objevují již natočené scény z minulého snímku, ale to jen tak naokraj. Nesnižuje to nikterak kvalitu dokumentu a osobní příběh baletky, která nám tak trošku odkrývá i niternější stránku své práce a charakteru. ()

black8 

všechny recenze uživatele

Ako v živote, tak aj v balete je dôležité, s kým tancujete. Balet je drina. A je len pár vyvolených, ktoré majú možnosť zažiť život primabaleríny. A Daria Klimentová je sakramentsky dobrá a vytrvalá tanečnica. Naivne som očakávala, že sa prostredníctvom tohto dokumentu dozviem viac. Možno nabudúce... ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Na balet mě nikdo nedostal ani zadarmo, ale dokument není jen o baletu, ale tak nějak o životě a stárnutí. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama