Reklama

Reklama

Tajný svět zlata

(TV film)
  • USA The Secret World of Gold

Obsahy(1)

Lidé řadu století dokázali lhát, podvádět, navzájem se zabíjet a okrádat, jen aby získali zlato, vzácný kov, kterým se platilo, ze kterého se razily mince. V letech druhé světové války Třetí říše hromadila a přivlastňovala si postupně zlato celé Evropy. Anglie, Francie a další země naložily svoje zlato potají na loď v Atlantickém oceánu, aby bylo v bezpečí. Dnes už se z tohoto kovu vyrábějí jen šperky a ve finančním světě se s ním obchoduje jako s investičním prostředkem. Ale ví vůbec někdo, kolik ho je? A kde se toto množství zlata nachází? A kdo ho nakrásně najde, bude vědět, čí to zlato je? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Marze 

všechny recenze uživatele

O obchodování se zlatem ve stylu Ponziho schématu je jiný dokument. Tento se věnuje hlavně tomu , jak zlato hýbe historií. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Pár zajímavostí tam je, ale vcelku nic nového pod sluncem. V první polovině dokument rychle projíždí dějiny zlata v návaznosti na lidská společenství. V té druhé se pak věnuje současnému obchodování s touto komoditou. Dobré je, že dokument je vyprávěn lidskou formou a nevyžívá se v odborných názvech, což mu dodává na přehlednosti. ()

Reklama

Viper 

všechny recenze uživatele

Az trochu prilis povrchni dokument. Pro uplne laiky to muze byt prinosne, ale obcas se dokument uchyluje k dost levicackym nazorum ve stylu jednou padla cena stribra a hornici prisli o praci a s tim se prece musi neco udelat. Pricemz ideologicke zabarveni by u takto reletivne ekonomicko-technickych temat byt nemuselo. ()

Amper01 

všechny recenze uživatele

Kořenem všeho toho zla je láska k penězům. (Bible, 1.Tim 6,10) Mamon ovládá lidstvo od nepaměti. A způsob, jak si nejvíc nahrabat je nejspíš obchodovat s něčím, co vůbec nemám. Dokud na to nikdo nepřijde... PS: akorát ten počáteční kec o rozprsknutém zlatu si mohli odpustit, to bylo opravdu zbytečné a nadbytečné. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Toužím papírově vlastnit tunu zlata, za kterou budu platit poplatky za uskladnění a přitom vědět, že fyzicky můj majetek neexistuje. Já jsem zkrátka velký fanda investování a pokud za mnou dorazí nějaký pán v drahém obleku s tím, abych své peníze nenechával ležet ladem na účtu a vložil je do letadlové hry zvané burza, tak mu poděkuji za dobrou radu tím, že seznámím jeho zadnici se svým nártem. Co se týká tohoto dokumentu, tak je skvělý v zobrazení mechanismu podvodů s komoditami, ale jinak mne moc nebraly historické informace o tom, že veškeré konflikty světa vznikly kvůli zlatu. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama