Reklama

Reklama

Pozoruhodný film renomovaného režiséra Amose Gitaie byl s ohlasem uveden na MFF v Cannes. Jeho příběh dovolí divákům nahlédnout do života jeruzalémské čtvrti Mea Shearim, kde žijí ortodoxní Židé. O cestě jejich osudů rozhoduje s boží prozřetelností a rozhodností místní rabín. Je mu jedno, že manželé Meir a Rivka se milují - protože během deseti let svého manželství nepočali dítě, měl by se Meir oženit s jinou dívkou a zplodit syna. Ani Malka, sestra Rivky, nemá na růžích ustláno. Miluje sympatického Yaakova, který je ovšem kvůli službě v armádě vykázán z komunity. Podle rabínova nekompromisního rozhodnutí by si měla Malka vzít "vzorného věřícího" Yossefa. Sestry tak stojí před osudovým rozhodnutím. Podřídí se rabínovi a tím i tisíciletým židovským tradicím, nebo vezmou odpovědnost za svůj život do vlastních rukou? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Jsa plachý chlapec ostýchám se vyrazit s davem na Padesát odstínů šedi. Říkám si, že tolik otevřeně zobrazené erotiky by mohlo na mé křehké duši zanechat pořádnou jizvu, takže pokud chci konečně ve svých čtyřiceti zasunout, tak musím s tím pozorováním nahých obnažených těl začít opatrně. Není tedy divu, že mé první krůčky za poznáváním lidské sexuality začaly u ortodoxních židů. Netvrdím, že to byla zrovna sázka na jistotu, protože i oni by mohli být za stěnami svého bytu dost ujetí, ale teď už vím, že Kadosh byl tím správným krokem k odškrtnutí první z barev šedi a tedy naplnění mých tužeb být tím nejlepším milencem na celém světě. Do svého deníčku jsem si proto hned po filmu poznamenal pár zásadních informací, třeba že pořádně nažhavit ženskou na milostné hrátky můžu nejlépe hlasitou četbou z Talmudu. A taky že v momentě, kdy už je z toho partnerka v rauši, tak je dobré zalézt (i s ní, samozřejmě) komplet v oblečení na celou sezónu pod pořádnou duchnu, chvilku se pod ní vydovádět a poté, snad jako výraz díku, je dobré nezapomenout před vyvrcholením obratně nasadit jarmulku a několikrát fanaticky poděkovat Bohu za všechno to sémě, kterým mě obdařil. Je fakt, že jako bezvěrec mám zatím jisté nedostatky, třeba nevlastním sedmiramenný svícen, obřízku ani plnovous, ale učím se a přizpůsobuji velice rychle. Příště si pustím něco s motýlky .. ()

Artran 

všechny recenze uživatele

Zjednodušený pohled na složitou problematiku se zhypnotizovanými herci navrch (bohužel, tohle není Srdce ze skla). ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Navzdory pomalému tempu vyprávění mě tenhle film doslova fascinoval. Příběh dvou mladých půvabných sester, kterým se do cesty ke štěstí staví lpění na tradicích komunity ortodoxních Židů, je opravdu silný a přiznávám, že jsem dost dlouho měl problém uvěřit, že se tohle odehrává v současnosti. Režisér se ale nestaví proti víře ani tradicím, jen ukazuje jak se s nimi žije a jak těžké je se proti nim vzepřít. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama