Reklama

Reklama

Jak velký je vesmír?

(TV film)
  • Velká Británie How Big Is the Universe?
Velká Británie, 2012, 52 min

Režie:

Kenny Scott

Scénář:

Kenny Scott

Obsahy(1)

Během několika posledních let se astronomům a vědcům podařilo najít nové způsoby zkoumání vesmíru. Díky tomu vznikají detailní mapy, které sahají takřka až ke zrodu samotného času před 13,6 miliardami let. V tomto snímku se vydáme na cestu od východu na západ, do vycházejícího slunce a mezi roztočená soukolí kosmu a až na samotný okraj existence. Inovativní grafické vyobrazení odhalí velikost a rozlehlost vesmíru a naťukne několik překvapivých teorií. Je možné, že kromě našeho existují také paralelní vesmíry? Má vesmír hranice? Objevují se první důkazy, jež naznačují, že vedlejší vesmír už nám klepe na dveře. (TV Prima)

(více)

Recenze (7)

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Plný počet dávám především díky dobrému zpracování dokumentu. Ale je škoda, že neřekli nakonec žádnou cifru, která by byla spjatá s velikostí vesmíru. Protože i takovéhle číslo existuje, je sice stále nejisté(nepřesné), ale s naší dosavadní možností pozorování vesmíru zatím nejpřesnější. .... HODNOCENÍ: 90% (5*) ()

Ebon 

všechny recenze uživatele

Dokument o velmi zajímavém projektu mapování vesmíru. Některé metody mě skutečně překvapili. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Od tuctu podobných dokumentů se liší tématem mapování a do toho dýchá velkolepá atmosféra těžko pochopitelné nekonečnosti. Krásné vizuální zpracování. ()

Cheeker 

všechny recenze uživatele

Skutečně zajímavý dokument o tom, Jak velký je vesmír. Je k podivu, co všechno člověk dokáže. Navíc některé metody, třeba jak na pláži zjistit, že je Země kulatá, byly opravdu zajímavé. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama