Reklama

Reklama

Dopisy Olze

(TV film)
Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1986, 23 min

Obsahy(1)

Václav Havel vytvořil formou dopisů z vězení jeden ze svých nejvíce oceňovaných filozofických textů. Jeho zpověď, pořízená na Hrádečku, je zvláštním subjektivním komentářem autora k tomuto dílu, k životu a k umění. Dokumentární pořad, který zřejmě vznikl soukromým amatérským natáčením,přibližuje Václava Havla za jeho pobytu na Hrádečku. Jednak vypravuje o své dramatické činnosti,o tom,jak vzniká divadelní hra. Hovoří o zákazu psaní ve vězení.Jaké to je,čekat na vězení. Hovoří o uchování identity a důstojnosti,vyjadřuje lítost nad tím,jaké komplikace způsobuje Olze.Pořad poodhaluje myšlení politicky pronásledovaného člověka. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

rivah 

všechny recenze uživatele

Citlivý záznam myšlenek či přemítání V.H. střídaný čtením (mimo záznam) jeho černobílých úryvků z dopisů z vězení. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ono těch dopisů v pořadu zase tolik neslyšíme. Spíše jen úryvky několika z nich. Zbytek obstarává V. Havel a jeho úvahy. A i když zazní mnoho Havlových myšlenek, řada z nich místy působí komplikovaně a složitě. Na druhé straně je pořad příliš krátký na jejich pochopení i na to, aby toho zaznělo víc. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Komorní poloamatérský středometrážní dokument o jednom z největších Čechů, stojícím na pomezí dramatu, filosofie a politiky. Homo politicus Václav Havel... ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Nechci Václava Havla hodnotit jako politika a už vůbec ne jako prezidenta... Na tomto dokumentu je zajímavý pohled na to, jaké to skutečně ve vězení je (bylo). Co tam člověk prožívá, jak reaguje na (minimální) podněty zvenčí, co se tam děje v jeho mysli i duši. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama