Reklama

Reklama

Gekidžóban Steins;Gate: Fuka rjóiki no déjà vu

  • Japonsko 劇場版 シュタインズ・ゲート 負荷領域のデジャヴ (více)

Obsahy(1)

V pokračovaní anime Steins;Gate (2011) sa opäť stretneme s obľúbenými postavami. Príbeh sa odohráva z perspektívy Makise Kurisu, ktorá prišla na návštevu z USA. Potom, ako dobrosrdečný šialený vedátor Okabe navštívil Makise v USA a viac sa s ňou zblížil, prichádza Makise do Japonska. Je zmätená a nechce prijať to, čo sa stalo v iných časových líniách. To však nie je jediný problém; Okabe sa totiž ocitne v existenčných problémoch a jediný, kto mu môže pomôcť a zachrániť ho, je práve Makise. Filme, v názve ktorého sa výstižne nachádza spojenie déjà vu, ukazuje, či sa jej to podarí. (Hees)

(více)

Recenze (13)

Hees 

všechny recenze uživatele

Pred pozretím filmu treba pozrieť ešte Steins;Gate: Oukoubakko no Poriomania to je jednodielny 24 minútový špeciál, v ktorom je toho dosť podstatného a robí živnú pôdu pre film. Bez toho dokonca jednej narážke vo filme neporozumiete. Ako to býva filmy bývajú slabšie ako viac dielne anime. No u mňa to tak nebolo a tento film je veľmi príjemným zakončením celej série, ktorý v romantickej časti napríklad prekonal ešte aj pôvodný seriál. Chápem, že každému to nemusí vyhovovať, že je to do určitej miery aj trocha zmena žánru na viac romantický a preto ostatné čo predtým bolo dôležité ide viac do úzadia. Ja sa cez takéto veci dokážem preniesť a veľmi na to bavilo ako ja pôvodný seriál tak toto ešte občas viac. Viac sa sústredíme na hlavnú hrdinku Makise Kurisu a jej city. Nebude tu viac cieľov, ktoré treba dosiahnuť ale len jeden jediný a to je láska. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Milovnící šílených vědců a hentai-perverzních-experiment-milujících asistentek si mohou stříknout další dávku inzulínu, protože jejich oblíbené postavičky znovu, na chvíli, v této světové linii, obživnou, aby dorazili, co seriál načal. Tentokrát to ale bude obráceně: Makise bude dokazovat, co pro ní Okabe znamená a volba kompromisů / směřování osudu bude jen a pouze na ní. Citlivky si chytnou srdíčko a trošinku i popláčou (vůbec, poprvé v mé osobní historii sledování anime jsem slyšel vskutku důvěryhodný vzlykání); nicméně ona hodinka a půl není tak hluboká a i pro mě se trochu vlekla, jak už se dejově nikam nespěchalo. Bez nasledovaného seriálu byste zde ztráceli čas, v opačném případě je to jen pouze příjemný bonus, jehož existence není nijak zásadní. Ne, kecám..Makise impersonující Okabeho je rozkošná. Beru zpět. ()

Reklama

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

Animovaný film štúdia White Fox z roku 2013 predstavuje priame pokračovanie anime Steins;Gate. Príbeh snímky prakticky nadväzuje na jednu z mnohých realít, s ktorými sa divák môže stretnúť v pôvodnom seriáli. Špecifikom filmu je predovšetkým tá skutočnosť, že ponúka pohľad na realitu z perspektívy postavy Makise Kurisu, ktorá sa vrátila zo Spojených štátov amerických späť do Japonska. Nachádzať výraznejšie pozitíva sa v prípade tohto diela však dá len ťažko. Nemožno o ňom síce hovoriť ako o zlom anime filme, ale najzaujímavejším prvkom, ktorý sa v ňom objavuje, je zakomponovanie javu déjà vu, ktorý jednotlivé postavy prežívajú. Od neho sa v konečnom dôsledku odvíja aj názov snímky, ktorá - podobne ako aj seriálový prequel - ukazuje dôsledky vstupov do rôznych realít a časových línií. Snímka sa tým pádom prakticky ani veľmi neodlišuje od seriálu, čo sa podpisuje aj na jej celkovej kvalite, ktorá je nanajvýš priemerná. Najväčším pozitívom zostávajú postavy, pričom snáď jediným výraznejším rozdielom, ktorý sa tu vyskytuje, je zakomponovanie romantickej roviny medzi Makise Kurisu a Rintaro Okabem. Gekijouban Steins;Gate: Fuka Ryouiki no Dejavu v mnohom pôsobí skôr ako dlhšia epizóda seriálu, než ako samotný film. Z diváckeho pohľadu neurazí, ale ani nenadchne. Presne tak, ako pôvodné anime. A rovnako ako anime, aj v tomto prípade je dej miestami možno už až zbytočne komplikovaný, čo nakoniec vedie k zníženiu celkového pôžitku zo sledovania. Snímka výraznejšie zaujme pravdepodobne asi len skutočných fanúšikov Steins;Gate. Ostatní diváci z nej až taký veľký zážitok mať nebudú. ()

dudo24 

všechny recenze uživatele

Dosť zbytočný film. Zase viac toho istého, čo sme už videli, len s novou situáciou a inou ústrednou postavou a zase viac blúdenia sem a tam bez nejakého plánu. Jediná zmena bola, že zosmutnela atmosféra a padalo menej vtipov. Dám tomu tie tri hviezdy, páčilo sa mi prehĺbenie vzťahu hlavných postáv a celková zúfalosť. ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

Výborné, přímo ideální zakončení Steins;Gate... Film se sice oproti seriálu odklonil do více romantické podoby, ale mě to nijak nevadilo, dokonce jsem byl velmi potěšen (fanoušek romantických filmů se ukázal...). Přece jenom si myslím, že ten thrillerový prvek, který tak trochu v tomhle filmu oproti seriálu chybí, není úplně ideální prostředek k zakončení takovéhle série. Zato romanticko-psychologicko-mysteriózní zápletka, to už je něco jiného ;) A je nutno zmínit, že i přes změny je Fuka ryōiki no Déjà Vu stále ten výborný Steins;Gate, který tak zbožňuji. Pokud se vám líbil seriál, tak neváhejte a podívejte se na to, jak se má správně zakončovat série... - 100% ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama