Reklama

Reklama

Jack Reacher: Nevracej se

  • USA Jack Reacher: Never Go Back (více)
Trailer 3

Reacher nejraději pracuje tam, kde by byl oficiální postup příliš zdlouhavý. Jako bývalý major vojenské policie má rád zločiny s armádní příchutí a vůbec nejraději ty, které na první pohled nedávají smysl. Jako třeba obvinění velitelky Susan Turnerové (Cobie Smulders) ze špionáže. Krásku s dosud neposkvrněnou pověstí, kolem které začali náhle v podezřelém tempu umírat lidé, chtěl původně pozvat na večeři. Teď ji musí vytáhnout z basy, aby pomohl dokázat její nevinu. Někomu se to samozřejmě nelíbí a ten Někdo bude chtít Reachera pořádně klepnout přes prsty. Neváhá k tomu přitom využít i ty nejodpornější prostředky, jako je likvidace Reacherovy dcery, o jejíž existenci on sám dosud neměl tušení. Tady jde totiž o hodně. (CinemArt)

(více)

Videa (20)

Trailer 3

Recenze (505)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tak jsem věřil, že pod režijní taktovkou Edwarda Zwicka by se mohlo jednat o lepší podívanou než tomu bylo u prvního dílu, ale opak je pravdou. Akce je zde minimum a zápletka není bůh ví jak napínavá, nebo zábavná. Celkově mi i postava Toma Cruise přišla dost rozdílná než předtím, naštěstí ale film nenudí a docela rychle uteče. Bohužel už na konci, jsem nevěděl, jak film začal. Docela škoda, mohla to být slušná jízda. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Akcie mohlo byť viac a mohla byť bombastickejšia, lenže toto nie je Mission: Impossible. Toto je Jack Reacher. A Jack Reacher je buldozér, ktorý rieši akčnú scénu jedným úderom, dvoma výstrelmi a keď pri tom do vzduchu vyletí polka prístavu, moc ho to netrápi. A práve fakt, že ide o Jacka Reachera, ktorého ako literárnu postavu zbožňujem, má kľúčový vplyv na tom, že na Nevracaj sa nemienim nič kritizovať, hoci by bolo čo. Napríklad mizerný strih, kedy sa dve postavy rozprávajú, pričom jedna sa pozerá von oknom a o sekundu má hlavu otočenú úplne iným smerom. Alebo vizuálnu stránku – nielenže (inak môj vo filmoch veľmi obľúbený) New Orleans nevyzerá zaujímavo, CELÝ film pôsobí televízne. Alebo scenár. Je béčkarský, predvídateľný (každému divákovi bude pri „výučbe“ jasné, že dievča akčný fígeľ na konci využije), má flashbacky ako z JAGu, klišé ako z Komisára Rexa (použitie kreditky), jednu nelogickú hlúposť (jasné, puberťáčka sa pred špičkovým vojenským zabijakom schová v skrinke kuchynskej linky) strieda druhá (vojenské väzenie nemá plot) a bez vysvetlenia zostávajú zásadné veci (prečo preboha pokladali za otca dievčaťa práve Reachera?). Alebo typovo nie príliš vhodne obsadenú dcéru. Sami vidíte, že by rozhodne bolo ČO kritizovať, ale ako vravím – zbožňujem túto postavu, jej štýl, jej svet a osviežujúce drobnosti z toho vyplývajúce (nepriateľa nielen omráči, ale následne mu zlomí členok pre prípad predčasného prebudenia). A tak namiesto kritizovania radšej vyslovím ľútosť nad tým, že sa trojky zrejme v najbližších rokoch nedočkáme a nakoniec možno Tom Cruise predá autorské práva. A ozaj, Cobie Smulders je veľmi fajn. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $58,697,076Tržby Celosvetovo $162,146,076 Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,046,237Tržby za predaj DVD v USA $6,923,369║ Ukážka navnadila ale film padol na riadnej dávke klišé a naivite, strašná škoda. Oproti výbornému prvému dielu je tam citeľný pokles. Nemá to tu správnu dravosť a popritom tam bol veľký potenciál, keď na režisérsku stoličku zasadol skúsený Edward Zwick ale aj z neho už vyprchala niekdajšia zručnosť a stal sa z neho len rutinér. Jediné čo film zdobí je dobre rozohraná prvá tretina a akcia, ináč len priemer, škoda, rok 2016 proste nepraje pokračovaniam. /65%/ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Návrat (minimálne) do deväťdesiatok vždy poteší, ak je aspoň slušne remeselne zvládnutý. V podstate ide o sériu pre staršie publikum, resp. pre starších Tomových fanúšikov, pretože Zwick vážne nemá záujem konkurovať súčasným blockbusterom zbesilosťou akcie a výpravou. Tón je rozložený rovnomerne medzi hlavnú dejovú líniu a líniu vzťahovú, pričom práve tá osobnostná bude to, čo vám utkvie v hlave na dlhšiu dobu ako konšpiračná a prečo vás film má možnosť emocionálne zasiahnuť. Viac sa vedú dialógy ako strieľa, i keď povinnosť aspoň minima akcie musela byť splnená. Nakoniec celkom príjemné prekvapenie, osobne ma dvojka bavila viac ako prvý diel. ()

Beastmaster4 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pomyslný hřebíček do rakve v podobě herecké kariéry T. Cruise. Horší to snad už ani být nemohlo. Absolutně nechápu, proč se Tomík celou dobu filmem vláčí, jak po 3 infarktech a vypadá a tváří se jak kdyby prodělával bolesti po plastické operaci obličeje :-/ Nulová přidaná hodnota, žádné překvapení, hodně slabej děj, nulová inovace. Film, který ničím neumí překvapit a kdejakej béčkovej akčňák mu natrhává zadnici. Tohle je hodně slabý pokračování, celkem suprovýho prvního dílu. Další kousek, u kterýho jsem poslední minuty doslova trpěl a nakonec to vypnul asi 10 minut před koncem :-/ ()

Galerie (154)

Zajímavosti (14)

  • V prvom filme je v dave na zastávke človek, ktorý po automobilovej naháňačke dáva Jackovi (Tom Cruise) šiltovku. Podobný muž sa objaví aj v tomto filme, tentoraz však ako taxikár a dáva šiltovku majorke Turnerovej (Cobie Smulders). (zajo91)
  • Lee Child, autor knihy „Jack Reacher: Never Go Back“, si ve filmu opět zahrál. Tentokrát ztvárnil ostrahu na letišti, která prověřuje pasy. (Yoshitsune)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Jak to vypadá s Mission: Impossible 6?

Jak to vypadá s Mission: Impossible 6?

20.11.2015

Pátý díl špiónské série Mission: Impossible posbíral chválu od diváků i od kritiků a navíc to byl hit, takže se samozřejmě chystá pokračování. Tom Cruise o něm mluvil už při propagaci pětky, teď se… (více)

Reklama

Reklama