Reklama

Reklama

Simon a Franck jsou dva policajti, kterým zrovna skončil přidělený úkol. Při cestě domů ale narazí do protijedoucího auta, což má za následek smrt dvou lidí včetně jednoho dítěte. Franck je sice v pořádku, ale Simon, který řídil opilý, je vážně zraněn. Kvůli této fatální nehodě ztratí vše, co měl – rodinu i práci policisty... O šest let později. Rozvedený Simon pracuje jako řidič obrněné dodávky a všemožnými způsoby se snaží udržet si roli otce svého syna Théa, kterému je v té době už 9 let. Pomáhá mu v tom Franck, který je stále ještě u policie a z dálky na něj dohlíží. Zanedlouho se ve městě konají býčí zápasy, kde se malý Théo náhodou stane svědkem mafiánské vraždy. Během několika málo okamžiků se chlapec stane terčem nájemných vrahů, kteří po něm bez sebemenšího slitování jdou. Simon musí nyní udělat vše pro to, aby ochránil svého syna a zastavil nebezpečné pronásledovatele. (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sice zřejmě nejslabší Cavayé, ale přesto se jedná o celkem slušně adrenalinově silnéj a napínavéj flick, který bohužel pro mne nenabízí nic nového, nebyla zde žádná scéna, která by se mi vryla do paměti, dějově je to taktéž celkem sterilní, takže lepší průměr,ale na zabití nudy ideální, zábava je zaručena :) 60% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se mi složitě dostávalo do příběhu (a vyznávalo ve vztazích postav), až postupně mi došlo, že na některá vysvětlení nejspíš teprve přijde řada (nakonec jsem se dočkal). Po čase se mi ale podařilo správně naladit a vcelku jsem si užíval jak parťáctví, tak akční scény. Jakože honička po odchodu z policejní stanice, útěk z baru a následná hra na schovávanou nabízí slušný standard. Efektivní střílení přes clonu nebo vyslýchání na nemocniční posteli se také podařilo. Ovšem od nasednutí do vlaku (a auta) začali tvůrci ztrácet soudnost, a to až nečekaným tempem (a téměř o ni přišli). A jak to tak bývá, čím dál větší nezničitelnost postav pomalu ale jistě film zazdila, a ani závěrečné „vysvětlení“ to už příliš nezachránilo, proto dávám ve výsledku pouze lepší průměr. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Kvalitna akcia, dobre zvoleny casting, solidna atmosfera, ale ked niekto po niekom nestrielal, tak som sa celkom nudil. Druhy film od tohto rezisera a mam s nim znova ten isty problem. Aj ked su jeho filmy kratke a maju svizne tempo, tak mne pripadaju dost nezazivne, co sa tyka postav a ich vztahov. Ale tentokrat tu bolo fakt dost vela akcie, takze som sa az tolko nenudil. A tu zaverecnu pointu si mohli tiez odpustit. Mne sa vôbec nepacila. 5/10. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Akce dobrá, napětí ještě o chlup lepší, ale hodně to sráží dolů nelogické jednání téměř všech aktérů. Například přivést kluka (mimochodem, kouzelnej cvrček) na policejní stanici, bylo to nejstupidnější, co mohli za dané situace udělat a takových momentů je tam víc. Je mi jasné, že tady šlo hlavně o ty adrenalinem nadupané naháněčky, ale i tak si mohli tvůrci trochu víc pohrát se scénářem. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Solidní věcička, ale nic z čeho bych se vycákal. Jako určitě oceňuji, že ten film je maximálně svižnej, nenudíte se ani minutu. Akce je drsná a nekompromisní. Pravda hlavní hrdina na mě jako nějakej extra zabiják nepůsobí a o nějaký originalitě příběhu se nedá moc mluvit... Ok to patří k věci. Jenom škoda, že ten film má na moje gusto někdy až moc velkej spád a občas se při sledování akčních scén nemůžete zbavit dojmu, že kameraman má akutního Parkinsona a střihač se taky zrovna nevyznamenal. No tři hvězdice tomu nakonec plesknu.50% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Název filmu Mea culpa znamená latinsky: moje vina. Fráze je součástí katolické liturgie, kdy se věřící při mši kají a přiznávají své hříchy a nedokonalosti před Bohem. (Terva)
  • Natáčelo se ve francouzských městech Paříž, Avignon, Arles a Toulon. (Terva)

Reklama

Reklama