Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jerzy, spisovatel a alkoholik, se snaží pod vlivem lásky k ženě zotavit se ze závislosti. (kamals)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

misterz 

všechny recenze uživatele

Jediný a hlavný dôvod prečo hodnotím tento film ako slabší nadpriemer a dávam štyri hviezdy je ten, že dokáže navodiť zmes rôznorodých pocitov - prevažne nepríjemných samozrejme. No ale to ku alkoholu a silnej závislosti od neho určite patrí. Na film sa preto pozerá len veľmi ťažko, aj keď na druhú stranu celkom paradoxne dokáže miestami vyvolať úsmev na tvári. Často som nevedel, či sa smiať alebo skôr plakať. Niektoré situácie tých alkoholikov boli až tragikomické. Škoda, že dejová linka mi prišla pomerne chaotická a nedomyslená, chcelo to niečo priamočiarejšie a koordinovanejšie. Celá štruktúra obsahovej stránky sa mi zdala akási rozháraná a neusporiadaná. Rozhodne by som však tento snímok zaradil k netradičným, čo stoja za pozretie. 70/100 ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Taký malý poľský alkoholický Requiem for a Dream, avšak s oveľa nevýraznejšou atmosférou a príliš monotónnym príbehom. Inými slovami, asi tak trištvrťka filmu bola vyplnená neustálym zápasom Jerzyho proti alkoholu, kde alkohol zvíťazil na plnej čiare. Námet alkoholizmu v takejto prehnanej miere bol síce výborný, no chýbala tomu nejaká lepšia epickosť, ktorá by tie neustále útržky dala dokopy. Vôbec by nezaškodilo nastaviť nejaký chronologický rámec, lebo som mal pocit, že to všetko bola naozaj len nesúrodá spleť Jerzyho "života" utopeného v alkohole. Treba však uznať, že autenticita v tomto filme bola fakt na vysokej úrovni, hoci mnohé scény pôsobili dosť nechutne, ale žiaľ taká je realita. No neviem, ale potenciál tohto filmu mi prišiel rovnako premrhaný ako Jerzyho neustála snaha o abstinenciu. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa omnoho vyzretejšie, ako Dopraváci. Rukopis je zreteľne čitateľný, tentokrát však všetok ten hnus slúži účelu. Film je komplikované puzzle, jeho skladanie by však bolo holým nezmyslom. Práve časová a miestami aj priestorová dezorientácia nás skvele vťahuje do sveta alkoholika a upozorňuje na fakt, že tolerovaná droga je stále iba droga. Nakoniec aj úvod, ktorý film rámcuje, je po všetkom tom zmätku spochybnený. Smarzovski sa na scenár výborne pripravil a Wieckevicz dal do postavy všetko. Toto nie je "stratený víkend", ale stratený život. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Po delší době velmi silný příspěvek k mému oblíbenému subžánru alko-dramatu. Wieckiewicz (polský Jeremy Renner) to jede ve velkým a roztříštěná dramaturgická struktura, kde je velmi nezřetelná návaznost, ta tomu sedí. Film, kde blije i kněz na přijímání. Alkohole 24h. P.S. Potřebovali bysme taky nějakého čekého Smarzowského. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Další studie alkoholika. Robert Więckiewicz je jako troska spisovatele na stálé trase mezi odvykací klinikou a titulní hospodou v Krakově přesvědčivý, režisér stejně jako u svého předešlého filmu dokazuje, že má řemeslo v malíčku, ale prostě mi připadá, že už jsem pár takových filmů viděl, a tenhle je jen další v řadě. V temném a špinavém filmu se najde i trocha humoru, ale do jaké míry je k smíchu třeba kněz zvracející při půlnoční mši a podobné scény, to je značně individuální (70%). ()

Galerie (39)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení filmu probíhalo v Krakově, Brzesku a Nowym Sącze. (majky19)
  • Snímek je natočen na motivy stejnojmenné knihy Jerzyho Pilcha. (majky19)

Související novinky

Polsko opět otevírá bolestivou minulost

Polsko opět otevírá bolestivou minulost

07.12.2014

Wojciech Smarzowski patří v domácím Polsku mezi přední současné režiséry. Každý jeho počin je událost a výjimečný je i v tom, že jeho filmy jsou vysoce úspěšné jak u kritiků, tak u diváků – i přes… (více)

Reklama

Reklama