Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Brněnská pobočka velkoobchodu s papírem, kde se děj českého seriálu odehrává, řídí vedoucí Marek Chvála, neškodně sebestředný a k jakýmkoliv citům ignorantský šéf. Pod rouškou péče o své podřízené se snaží ve firemní struktuře přežít co nejdéle, a proto neustále vymýšlí nové kličky ve vztahu k vedení společnosti. Dokumentární kamera fiktivního štábu se zaměřuje i na osudy jeho kolegů, kteří si dlouhé chvíle v nudné práci snaží krátit každý svým originálním způsobem. (Česká televize)

(více)

Recenze (144)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Britský sitcom po česku... už to samo o sobě lecos napovídá. Každý remake, každá kopie je vždy jistá křeč. A já ji zde cítím celkem zásadně. Pravda hodnotíme po prvním dílu. Herci se celkem slušně snaží, sem tam vtip či suchá narážka také funguje, ale čekal jsem víc. Ono prostě dělat (doslova) britský humor moc nejde. To musí jít jaksi volně. Nutno ale zase uznat, že Čt poslední dobou získává stále více odvahy jde i do lehce drsnějších formátů. Takovýhle počin je 1000x lepší než rádobyvtipné výstupy národního šaška ,,mistra'' Donutila, nebo silvestrovské scénky z osmdesátejch... * * ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Je to hodně okopírované z britské předlohy, ale Šteindler to v rozhovorech zcela otevřeně přiznává. Navíc si pamatuji jeho poznámku, že "jejich hlavní hrdina je fotrovatější než Ricky Gervais v britském originálu", což si, troufám tvrdit, i mnohem lépe vystihuje českou realitu. Gervais nemá v The Office daleko do psychopata, Kopta je v podstatě jen latentní verze toho nejvíce nekompetentního manažera, který vůbec může existovat. Sice česká verze nejde až tak na dřeň jako britský originál, na druhou stranu se tvůrcům povedlo tento jedinečný koncept vcelku obstojně přenést a přizpůsobit českým reáliím. Bavil jsem se (více než u britské verze), bylo mi trapně za některé postavy (méně než u britské verze) a celkově jsem měl menší pocit beznaděje (než u britské verze), ale znechucen jsem byl v některých okamžicích stejně jako u britského originálu. "Mám, marná sláva, víc zkušeností!" ()

Reklama

Tomyfrok 

všechny recenze uživatele

Pro Šteindlera bylo české přetočení The Office výzvou (DVTV, 2014) a za mě mohu říci, že se jí zhostil víc než dobře. Kdo si zamiloval britský originál z roku 2001 s neuvěřitelně skvělým Rickym Gervaisem, může být u českého Kanclu poněkud zklamán. Verze ČT je počeštěná až až, ale zanechává páteř původního seriálu včetně většiny situací a celého příběhu. A ono to funguje. I tady v brněnské pobočce na papír. Václav Kopta není komikem typu Rickyho, ale předvedl se zve ve výborném světle a vlastně drží celý seriál ve velmi dobře koukatelné úrovni. Horší je to už s vypořádáním se s vedlejšími postavami. Ta chemie mezi nimi prostě sem tam chybí, tudíž zde jdou body trochu dolu. Ale i tak jsem se bavil. Vlastně jsem možná až příliš porovnával a česká verze je přeci jen v ledasčem specifická a rozhodně se povedla. Znovu si pustím asi spíš originál, ale když v TV někdy narazím na "Kancl", určitě nepřepnu a poctivě se pobavím. A snad bude druhá řada! (65 %) ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Výrazne české. Čo netvrdím, že by bolo na škodu, len hlavný herec mi nesadol. Kopta je taká etnicky česká verzia Carella (miestami je to vyslovene imitovanie), inak český Office nemá z amerického vôbec nič. Jedná sa o prakticky odslova-doslova remake prvej série britského Officu (miestami prispôsobeného lokalite). A v tomto ohľade to funguje. Aj keď nerozumiem zmyslu doslovného remakovania. Zaujímavé je, jak odlišní sú Anna a Tomáš (českí Tim a Dawn, resp. Jim & Pam). On taký nervózny hubeňour, ona tiež typovo úplne iná, navyše s tetovaním. A chémia funguje, aj keď zamrzí minimum spoločných dialógových scén. A aj keď je to nedokončené,  po komediálnej stránke som sa aj po tretíkrát smial. Prostredné dve epizódy za 4*. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tohle je hodně velký úlet. Suchý britský humor v kontrastu se zahnívající firmou v brněnských (!) P plus P reáliích prostě nefunguje, neb zde není. Trapný humor šéfa ubíjí vše, i případné vedlejší role. Jestli se nemýlím, v britské verzi má každá postava svůj prostor a rozvíjejí se různé vztahy. V první šestině seriálu je nám firma sáhodlouze a poměrně nevtipně představena stylem "blbý fór - divný pohled druhého člověka - trapné ticho" a jde se dál. Někteří herci evidentně nevědí, co hrát, jen se stylizují. Nějak mne to nezaujalo, pořád jsem čekal nějaký drajv, nějaké chycení za koule, ale nic se nekonalo. (Btw, proč Brno a potažmo Ostrava? Jakože v Práglu všichni plní plán na sto padesát procent, jen ta lůza venkovská se fláká?) ()

Galerie (162)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v prenajatých priestoroch brnenského Spielberk Office Centre. (Tomizzi)

Reklama

Reklama