Reklama

Reklama

David Suchet - v kůži Poirota

  • Velká Británie Being Poirot (více)

Nejslavnější představitel legendárního detektiva vzpomíná na téměř čtvrt století natáčení populární televizní série. Knírek, buřinka a vycházková hůlka provázely anglického herce Davida Sucheta čtvrt století. Televizní seriál podle detektivek Agathy Christie Hercule Poirot se v Británii začal vysílat v roce 1989, ale natáčet se pochopitelně začalo mnohem dříve. Poslední klapka pak padla v roce 2013. U všech důležitých momentů natáčení poslední řady, v níž, jak víme, Poirot skoná, byl tentokrát i dokumentární štáb. Budeme svědky pohnutých chvil při filmování scény samotného umírání, kterému kromě štábu přihlížela dokonce i Suchetova manželka, můžeme sledovat i opravdu poslední záběr a následné projevy díků. Kromě řady rozhovorů s důležitými spolutvůrci televizního Poirota počínaje producenty a konče hudebním skladatelem, se spolu s Davidem Suchetem vrátíme do doby, kdy se s Poirotem teprve začal seznamovat. Prozradí nám, jak se líbil dceři Agathy Christie Rosalind, jak se spřátelil se spisovatelčiným vnukem, jak se na roli připravoval. Bude se také cestovat: vypravíme se například do Belgie, kde herec ke svému překvapení objeví v jednom muzeu Poirotův rodný list. (Česká televize)

(více)

Recenze (23)

mandlova 

všechny recenze uživatele

Naprostá povinnost pro 'Poirotovce'. Dokument osvětluje způsob výběru hlavního herce rodinou Agathy Christie i to, jak se následně Suchet připravoval na roli (jeho seznam poznámek o Poirotovi, které vyčetl ze všech knih o něm, mne pobavil a ohromil). David Suchet je prostě dokonalý herec ŽIJÍCÍ svou postavu celých 25let. Když jsem viděla, jak ho sebralo natáčení Opony - a to jak na place, kde zamáčkl slzu, tak když o tomto díle vyprávěl s pohnutím v hlase a chvěla se mu brada... Nikdo už nikdy nepřekoná jeho výkon v této roli a myslím, že se o to už ani nikdo z úcty k jeho dokonalému výkonu nepokusí. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

David Suchet věnoval své životní roli spoustu času a sil a proto se stal nejlepším Poirotem v dějinách filmu. Když jsem zjistila, jak pečlivě studoval všechny knižní předlohy i život jejich autorky, s jakou úctou a zodpovědností ke své postavě přistupoval a s jakou pokorou přijímá slávu plynoucí z jeho vynikající práce, začala jsem si ho vážit ještě víc. Pozoruhodný člověk – David i Hercule. „Poslouchám, co mi říkáte, ale slyším, co si myslíte.“ ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Četl jsem nádhernou knihu Davida Sucheta Poirot a já a tohle je vlastně něco velice podobného, takový, dalo by se říct, vizuální doprovod. Celý dokument vlastně rekapituluje čtvrt století, ve kterém hrál David Suchet Poirota – a rekapituluje je nádherně, dokument mě skutečně málem přivedl k slzám, protože ta láska k Agathě a Poirotovi, která je ze Sucheta cítit, je naprosto neuvěřitelná. Krásný dokument, kvalitní, přinese asi jen máloco nového, ale pro fanoušky je to naprostá povinnost a krásný doplněk k fantastické Oponě. Teď to ještě nadabovat do češtiny... 100%. ()

Kivis 

všechny recenze uživatele

Už ani nevím, kolik Poirotů jsem díky své drahé polovičce, většinou jako kulisu, viděl. Tenhle seriál mně nikdy nevadil, ale ani mě nikdy nedostal. Zato dokument o představiteli hlavní role mě, nevím proč, zaujal, už když jsem ho uviděl v programu. A byla to velmi příjemná hodinka pohledu do zákulisí tohoto, dnes už kultovního, seriálu. Zajímavá místa, zajímavá setkání, každý další krok ve stopách "skutečného" Poirota pečlivě připraven, přesto nic nepůsobilo uměle nebo šroubovaně. Až poběží v televizi nějaký další díl Poirota, nejspíš se na něj budu dívat zase s o něco větší chutí. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky seriálu či filmů povinnost. Velmi zdvořile Suchet provází diváka po zásadních místech Poirotova filmového života a setkává se s lidmi, kteří buď jsou příbuzní Agathy Christie nebo se spoluautory seriálu či filmů. Báječné setkání a velmi obohacující pro všechny, kdo Poirota milují. Hudba: Malcolm Laws & Nainita Desai ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama