Reklama

Reklama

Fargo

(seriál)
  • USA Fargo
Trailer 2
USA, (2014–2024), 44 h 20 min (Minutáž: 39–69 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Allison Tolman, Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Russell Harvard, Ewan McGregor, Patrick Wilson, Juno Temple, Kirsten Dunst, Colin Hanks, Carrie Coon (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(51)

Seriál Fargo, inspirovaný stejnojmenným oscarovým snímkem, adaptoval spisovatel a scénárista Noah Hawley. Děj se točí kolem zbrusu nového “skutečného” zločinu a neotřelých postav. Vše je protkáno typicky černým humorem, vraždami a pověstnou “minnesotskou zdvořilostí,” díky nimž se z filmu stala nadčasová klasika... (HBO Europe)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (633)

Yardak 

všechny recenze uživatele

Překvapivě skvostný seriál z prostředí zamrzlé Minnesoty, dokonce pro mě o dost lepší než původní filmové zpracování. Noah Hawley má Coenovce dobře nastudované. Ani nevím přesně proč, ale ta městská poetika mi hrozně připomíná kultovní Twin Peaks (a to není vůbec chyba!). Billy Bob Thorton a Martin Freeman jsou herecky naprosto perfektní (možná slovo boží je vhodnější)! Druhá série je úplně jiná, dokonce snad i lepší (a ta retro kamera je luxusní)! Třetí i čtvrtá série mi přišly o něco slabší, ale i tak tam bylo hodně zajímavých momentů. Celkově však zůstávám na stále 5 hvězdách! ()

BoPo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh je dobre premyslený, úspešne požmurkáva na filmovú predlohu, ale ide si svojou nevyšlapanou cestou. Oceňujem najmä zaujímavý vývoj, vďaka ktorému nevadí pomalšie tempo. Síce sa tu nájdu postavy, ktoré by človek najradšej zabil po pár minútach (prvý v poradí určite doslovný Forrest Gump junior), ale Allison Tolman je sympatická baculka, Martin Freeman je správne nejednoznačný a Billy Bob Thornton...on to má jednoducho v sebe. A všetci pekne zabalení do bielej periny potriesnenej krvou. Najviac mi zo všetkých dojmov vyčnieval ten zo znovu nájdenej chuti do života. Nadpriemerný seriál? Rohodne. Udalosť roka? Nie, ale medzi kandidátov by som ho jednoznačne nominoval. II. a III. sériu hodnotím individuálne, nakoľko ide o samostatné seriály so spoločnou značkou Fargo. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Coeny můžu a původní "Fargo" považuji za jeden z jejich nejlepších filmů, což byl hlavní důvod mého zájmu k tomuto seriálu (přestože s ním Coeni nemají nic společného). A i když se více zaměřuje na černý humor, spolehlivě zabaví, nejednou překvapí a díky bizarním postavám připoutá k obrazovce. Bohužel nadšení postupně vyprchává a do další série se mi už nechtělo. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Všechno super. Billy Bob Thornton a jeho prupovídky, pilot na způsob A Film with Me in It, atmosféra věčně promrzlýho Bemidji, absurditky jako nákup ponožek... jen ta Molly je fakt intergalaktická kráva. Jestli spojení "kyselá prdel" v zásadě nedává moc smysl, zrovna na ní pasuje vážně dokonale. Agh! ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Musím být přísný. Fargo totiž před lety obralo o ceny fenomenální True Detective. Díky Coenům neměla první série problém získat silnou diváckou základnu. Hlavní postavy však obsadili herci, kteří mě těžce nebaví, tempo bylo tragické a celé to navíc postrádalo kultovní punc filmu. Druhá série měla výrazně lepší obsazení, zajímavější zápletku i povedené režijní nápady. Třetí série je nevýrazný paskvil, který hodně sází na nechutného záporáka a nemá ani pořádný závěr. Čtvrtá série je skrytá pocta BLM. Asi. S1: 60% S2: 75% S3: 55% S4: 50% ()

Galerie (1 005)

Zajímavosti (28)

  • V úvodu epizody zazní píseň „War Pigs“ od Black Sabbath. (DarweyD)
  • Lester Nygaard (Martin Freeman) dostane od agenta FBI Pepperse známou hádanku o farmáři, který musí na lodi přepravit přes řeku vlka, kozu a hlávku zelí. Se stejnou hádankou se musel Martin Freeman jako Tim Canterbury popasovat v epizodě The Quiz britského seriálu Kancl (od r. 2001). (boshke)

Související novinky

Seriálový Vetřelec nabírá posily

Seriálový Vetřelec nabírá posily

28.11.2023

Již nějakou dobu víme, že nadcházející celovečerní film ze světa Vetřelce s názvem Alien: Romulus je dotočen a čeká nás příští léto, přičemž jeho režisér a scenárista Fede Alvarez se chlubí tím, že… (více)

Sigourney Weaver s Vetřelci skončila

Sigourney Weaver s Vetřelci skončila

27.04.2023

Ačkoliv doba přeje rebootům a návratům ikonických hrdinů – ostatně už to nepotrvá moc dlouho, a do kin se vrátí legendární Indiana Jones s tváří Harrisona Forda – jednu konkrétní postavu s tváří jiné… (více)

Blade Runner jako seriál?

Blade Runner jako seriál?

23.11.2021

Legendární režisér Ridley Scott (Černý jestřáb sestřelen, Gladiátor) má poslední měsíce pěkně na pilno. Krátce po sobě mu totiž vyšly hned dva filmy, nejprve chválený Poslední souboj, který v kinech… (více)

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

10.08.2020

Dnes ráno sfoukneme dvě novinky naráz. Tou první je, že nová prezidentka studia Paramount Pictures Emma Watts stopla vývoj všech tří chystaných Star Trek projektů. Ty zahrnovaly Tarantinův mládeži… (více)

Reklama

Reklama