Reklama

Reklama

Recenze (4)

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Mě to prostě nechytlo, nebo jsem asi nebyl ve správném rozpoložení. Jinak postapo miluji. Přišlo mi to jak nějaký hodně artový intro z počítačové hry. Třeba tomu ještě někdy dám jednu šanci. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Po celosvetovej apokalypse sa tehotná žena ocitá medzi preživšími vo vlaku, ktorý sa pomaly sunie zdevastovanou krajinou a ona triedi svoje neurčité, roztrieštené spomienky, uvažujúc nad perspektívou nového detského života v takomto svete. Bohovsky depresívny, smutný a vážny hororový animák, ktorý asi nebude pre širšiu divácku obec, napriek tomu, že zdieľa značnú podobnosť s nedávnou bombou "Snowpiercer". Artový prístup, pochmúrna atmosféra, tomu zodpovedajúca animácia, temný surreálny nádych... ale aby som len nechválil – ani s tou kratšou stopážou sa to nezaobišlo bez nudy a zbytočného stereotypu. ()

Reklama

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Hypno ambientná jazda, ktorá možno svojou formou anime špecialistov unaví, no v nabudenej audio/video armatúre sa to vyparádi do nekonečna. Pro potentáty môže spôsobiť únavu (monotónny) Corryn voice, čo samozrejme nie je môj prípad. ()

Cooper_J. 

všechny recenze uživatele

Po blíže neurčené globální katastrofě projíždí zpustošenou krajinou jakýsi vlak, obsazený skupinou přeživších. Na jeho palubě se nachází rovněž hlavní hrdinka tohoto příběhu: mladá vypravěčka v pokročilém stupni těhotenství. Ve filmu se poté střídají výjevy ze samotné cesty, vzpomínky na dětství, snové vize i myšlenky, směřující k jejímu dosud nenarozenému dítěti. I přes kratší stopáž se autor (scénárista, režisér i animátor v jedné osobě) tohoto hororového snímku nevyhnul určité repetitivnosti. Na druhou stranu některé scény působí skutečně velmi sugestivně. Z technického hlediska se jedná o kombinaci 3D animace a ručně kreslených, často v podstatě statických záběrů, podbarvených hlasem vypravěčky a zvukovými efekty. S postapokalyptickým Snowpiercerem, sdílí From Inside nejen společné téma mikrosvěta, uzavřeného do vlakové soupravy, která míjí zbytky civilizace, ale i tu skutečnost že oba filmy vycházejí z komiksové předlohy. V případě From Inside se jedná o stejnojmenný komiks z roku 1993, jehož autorem byl rovněž John Bergin (...u Snowpiercera se jednalo o francouzský komiks Le Transperceneige z 80. let, přeložený do Aj až po uvedení filmu do kin). ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama