Reklama

Reklama

Brána temnoty

  • USA Pay the Ghost (více)
Trailer 2

Rok poté, co jeho malý syn zmizel během halloweenského karnevalu, je Mike Cole pronásledován nevysvětlitelnými děsivými obrazy a vzkazy. Spolu se svou manželkou, se kterou se již značně odcizili, se ale nezastaví před ničím, co by jim zabránilo v odhalení těchto záhad a nalezení ztraceného syna. Přitom narazí na legendu, která odmítá zůstat pohřbena v minulosti. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (243)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Neškodný mix Mama a Insidous.Příběh ušel, Cage konečně trochu hraje.Takhle to dopadá, když horor točí dobrý režisér, co nemá o hororové podstatě ani páru...vznikne řemeslně dobrý film bez atmosféry.Zbytečně málo lekaček, zbytečně málo tísnivé a znepokojující hudby, zbytečně málo pomstychtivé mrchy a zbytečně málo vražd.Škoda, že ve filmu není víc scén jako v té čínské restauraci nebo v doupěti bezďáků, které měli atmosféru a moc často je kamera na oteklém obličeji Nicka, který se plácá od ničeho k ničemu.Konec mi ani nevadil jak mnozí píší, ale opět vzal zbytečně rychle za své.Edel je dobrý režisér, ale hororu nerozumí.Jednohubka která neurazí.60%. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Bylo po dlouhé době milé zase vidět už evidentně odepsaného pana Klece ve filmu, který točil opravdový režisér, kde nehraje ani jeden Rumun, lidé spolu komunikují v rozvitých, smysluplných větách, dokonce logicky na sebe navazujících, a na jehož produkci tentokráte padlo mnohonásobně víc než obvyklé sociální dávky několika bulharských bezdomovců. Není to sice žádný magmatický výstřik kreativní scenáristiky a silně to evokuje v second handu oháklou, Sinistrem posedlou Inshitdiousní Mámu, nicméně i tak se jedná o přímočarý, veskrze neurážející a zábavný kousek, v němž Mikuláš dokonce ani neexperimentoval s žádnými homokreacemi na své řídnoucí kštici. ()

Reklama

JASON_X odpad!

všechny recenze uživatele

Asi znáte úsloví "mlátit prázdnou (var. stokrát vymlácenou) slámu". To si takový pan pseudohistorik nebo pseudofilosof přečte deset knih, a pak napíše jedenáctou. To samé platí o některých filmařích. Vezmou z hromady duchařin od každé pár scének a nápadů, a uklohní z nich sterilní filmový eintopf. Pay the Ghost je vzorový příklad toho nejnižšího a nejhnusnějšího filmového středoproudového hnoje, jaký si v tomhle žánru dokážu představit. Ufňukaný jedináček, který říká před spaním "ajlavjú dédy". Hysteričtí a hroutící se rodiče po jeho zmizení (máte mít děti aspoň tři, když už nějaké chcete mít). Slepý senzibil-bezdomovec. Charakterní černý policajt. Staré keltské rituály a kletby o Halloweenu. A tak dál a dál, halda klišé a šablon obrovská jak Amerika. Nesnesitelně nudný a otravný film, a to mi přitom béčkovost ani stereotypnost u horrorů většinou nevadí. Může za to jistě trochu ten protivný malý spratek, ale hlavně karikatura stárnoucího herce, který (svým projevem i svými rolemi) klesl tak hluboko, jak to jen šlo, a který mě neustále iritoval už jen tím svým extrémně pitomým výrazem (kdeže jsou ty staré blahé časy Leaving Las Vegas, nebo Wild At Heart, viď, Nicholasi?). Průserovému Left Behind jsem dal aspoň jednu hvězdu za nechtěnou zábavnost, tady ovšem nevidím důvod ani pro tu jednu jedinou. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Čarodějnice si každoročně vybírá tři dítka, která si bere do své chaloupky na druhou stranu, aby se tak pomstila. Nečekala, že Nicolas Cage bude tak vytrvalý, že jí tento sběr bude sabotovat. Ze začátku to vypadá na průměrný horor, který v sobě přeci jen má dobrou myšlenku, ale není využita na sto procent. Slabší čtyři. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Do určité chvíle jsem vážně přemýšlela nad tím, že dám čtyři hvězdy. Urban legend jsem dlouho ve svém hororovém menu neměla, a tak mě mile překvapil zčásti fantasy a z části hororový příběh, který nám Edel dokázala naservírovat docela pěknou tématickou formou v tomto halloweenském období. Je pravda, že Cage moc nemusím a malý kluk mohl být méně otravnější, ale strašidelné prvky a momenty fungují dokonale mrazivě a lekačky mě samou hrůzou přinutily odhodit ovladač metr daleko. Trochu škoda té snové části, která mi malinko narušila dojem, a proto to na ty čtyři není. Tři velké tomu ale dám ráda, protože ač jsem se této projekci dost bránila a přišla k tomu jako slepá k houslím, můžu říct, že chybu jsem neudělala. Povedená, sympatická, průměrná urban legend záležitost. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (3)

  • Báseň, kterou Mike Lawford (Nicolas Cage) na začátku filmu přednáší, je "Král duchů" (také Král vil nebo Král Olší) od J.W. Goethea z roku 1782, kde syn vidí víc než otec a také se mu to stane osudným. Otcovy promluvy v baladě zastupují racionální výklad jevů a synovy ten mýtický, nadpřirozený. (Zdroj: kniha Literární Evropou I od Heleny Kupcové). (Margay)

Reklama

Reklama