Reklama

Reklama

Životní šance

Trailer

Problémový a naštvaný jedenáctiletý sirotek Stet, který pochází z texaského městečka, skončí po smrti své svobodné matky v elitní hudební škole National Boychoir Academy na východě Spojených států. Stet sem vůbec nezapadne a s ostatními kluky si nerozumí. Záhy se ocitne v bitvě dvou vůlí s náročným sbormistrem, který rozpozná chlapcův mimořádný talent, zatímco se v něm snaží probudit tvůrčího ducha i lásku k hudbě. Herecká esa - včetně Dustina Hoffmana, Kathy Batesové, Eddieho Izzarda, Debry Wingerové, Joshe Lucase a Kevina McHalea - a zajímavá skupinka začínajících hvězd se v rolích učitelů a mladých zpěváků snaží probojovat ostrými celonárodními soutěžemi, aby povznesli chlapecký sbor na zcela novou úroveň a zazářili mezi konkurencí. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (52)

freddy 

všechny recenze uživatele

Může problémovému chlapci pomoci internátní škola pro hudebně nadané chlapce? A může si zde takový zvláštní samorost se zlatem v hrdle a s úžasným hudebním sluchem najít kamarády a zapadnout do kolektivu? Tento film z prostředí hudební školy a chlapeckých sborů mě, tak trochu nečekaně, velmi zaujal. A není to jen tím, že je zde k vidění několik velmi známých hereckých jmen, včetně oscarových herců Dustina Hoffmana a Kathy Bates. Je to i scénářem samotným, stejně jako zvláštním prostředím a pochopitelně i perfektně ukázanou realitou, kdy je patrné, že podlostí a zákeřností jsou schopni i malí chlapci jen kvůli rivalitě o to, kdo bude zpívat hlavní sólo. Vlastně ani nevím, čím mě tento film zaujal. Jen vím, že jsem ho viděl už před pěti dny a čím delší doba uběhla, tím více zjišťuji, kolik pozitivních myšlenek díky němu ve své hlavě mám. A pokud ve mně nějaký film dokáže vyvolat pozitivní myšlenky a jen při vzpomínce na něj mám hřejivé pocity a nostalgický úsměv na tváři, byl asi natočen opravdu dobře. A i proto uděluji lepší čtyři hvězdy. ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Filmů na tohle téma je spousta a tenhle nevybočuje z řady kromě toho, že v něm hrají samé známé tváře. Ale aspoň to nikoho neurazí a není to otravné jako mnoho jiných filmů podobného ražení. Jde vyloženě o film pro chvíle, kdy máte chuť na něco poklidného. Jen nesmíte přemýšlet nad tím, že jeho poselstvím vlastně je, že pokud máte to štěstí a v genetické loterii vyhrajete nebývalý talent, můžete se dočkat i toho, že se k vám rodiče začnou hlásit. Jinak si prostě vychutnejte prvotřídní pěvecké výkony včetně závěrečné písně. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Životní šance je trochu nenápadný film, který se sice primárně točí kolem sboru, ale není hlavně o sboru a dokonce není ani o talentu jako takovém. Je to především o tom, že někdy má někdo talent, nebo chce něco dělat, ale okolnosti mohou být proti němu. Stet byl brán za hrázlíka, ale také je nutné říct si, že alespoň ty zobrazené průšvihy byly vždy vyprovokovány někým jiným nebo založeny na faktu, že jej někdo různými způsoby šikanoval. A hrozně těžko se tomu pak člověk nepoddává a nebrání se. A když navíc není opora v rodině, všude se cítí nechtěný... Jenže S. Tate má štěstí. Je majitelem úžasného hlasu a to se tisíců dětí v podobných situacích netýká. Ačkoli, jak to vidíme zde, talent není vše. To další je píle a chuť něčeho dosáhnout a nevzdávat se, i když vám někdo hází klacky pod nohy. Film je dobře zahrán všemi herci a u těch mladých to potěší, D. Hoffman je pak jeden z mých oblíbených a chybět nesmí ani kvalitní sborová hudba. Má to atmosféru a i když následuje klasický americký happy end, kdo by je neměl rád alespoň ve filmu, když v životě to tak nechodí... ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pekné, teda najmä svojim tematickým základom zasadeným do prostredia chlapčenského speváckeho zboru. Príchodom nového talentu v podobe Steta sa rozbieha relatívne pokojná zápletka, ktorej by vôbec nezaškodilo viac zlomových momentov. Okrem tej rivality medzi Stetom a Devonom tam bolo veľmi málo momentov, ktoré by akýmkoľvek spôsobom spestrili celý dej. Takže všetko stojí najmä na samotnom chóre, jemných chlapčenských hláskoch a charizmatickom Dustinovi Hoffmanovi. Ale to je príliš málo, aby to bolo na viac ako 3*. ()

1mArc0 

všechny recenze uživatele

Bol by hriech napísať, že je to zlý film. Príbeh je vynikajúci, niečo z normálneho života, o tom že ak niečo dokázať musíš preto niečo urobiť. Samo ti to do pusy nespadne ! François Girard je výborný režisér, miestami mi chýbajú tie inovátorské postupy ... viete nechcem ho urážať, keď zoberiem Mike Hanekeho alebo Davida Lyncha. Od Hanekeho Pianistka, tak viete si predstaviť, že spomínaný film o triedu vyššie. Dustin Hoffman zahral výborne svoju úlohu a je vidieť, že Hoffman si len tak nevyberie úlohu a aby dával zo seba množstvo energie, aby to nemalo nejaký konkrétny význam. Silnou stránkou je samotná hudba (jeden z najsilnejších prvkov a tak to má byť pri hudobných), Herci, príbeh, kamera, réžia. Tak šup do toho. Má to svoje muchy, v tomto prípadne by som neváhal ani minútu. /85 %/ ()

Galerie (63)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se na Manhattanu (New York), na Yale University v New Haven a na Fairfield University. (SONY_)

Související novinky

Scenárista Zdrojového kódu píše novou sci-fi

Scenárista Zdrojového kódu píše novou sci-fi

28.02.2021

Scenárista Ben Ripley (Zdrojový kód) před necelými deseti lety zaujal širší publikum svým originálním sci-fi s Jakem Gyllenhaalem a časovou smyčkou, od té doby se občas někde objeví spekulace o… (více)

Reklama

Reklama