Reklama

Reklama

The Program: Pád legendy

  • Česko Program: Pád legendy (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

The Program: Pád legendy mapuje vzrušující příběh cyklistické kariéry Lance Armstronga z přelomu tisíciletí, kdy zápasí s rakovinou a kdy on i jeho američtí kolegové cyklistice dominují a mění tento dříve ryze evropský sport na světový fenomén. Po celkem sedmi vítězstvích na Tour de France Lance Armstrong odchází do sportovního důchodu jako jeden z největších sportovních hrdinů naší doby s miliony dolarů v kapse. Irský sportovní novinář David Walsh je nejprve okouzlen talentem a lidským charismatem Lance Armstronga. Avšak po několika vítězstvích Armstronga v Tour de France mu něco na něm nesedí a začíná být přesvědčený, že jeho výkony v průbězích závodů jsou podpořené zakázanými dopingovými látkami. Walsh, hnaný touhou dokázat svou pravdu, začne shromažďovat důkazy, které nakonec Armstronga odhalí jako největšího podvodníka v historii sportu. Lež, kterou Armstrong světu předhazoval, neměla obdoby, ale i v současnosti je stále cyklista jedněmi oslavován a druhými zatracován. Jedno je jisté - Lance Armstrong měl vítězství v krvi. (Bohemia MP)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (168)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Toto nie je film o Armstrongovi. Je to film o dopingu, o zákulisí vtedajšej profesionálnej cyklistiky, o vyšetrovaní, zháňaní dôkazov ... očami Davida Walsha a vyšetrovacej komisie. Armstrong mi z tohto filmu vychádza ako jeden nesympatický človek a ani tých pár sĺz v jeho očiach a to jeho priznanie ma nedokázalo zlomiť, a preto nechápem, kde sa teda zobrali všetci tí jeho nadšení fanúšikovia. Film je dynamický, má o čom rozprávať, má výbornú hudbu, dobré herecké výkony a aj napriek tomu ma extra nebavil. Apropo, keby do toho tímu zobral vtedy aj Floyda, tak by sme doteraz žili v blaženej nevedomosti asi. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Matt Damon, Jake Gyllenhall… a nakonec Ben Foster. A že mu to šlapalo na výbornou. Armstrong to s těma lentilkama krapet přehnal, ale za tu otevřenost klobouk dolů. Dopují tam všichni a kdo tvrdí, že ne, ten to do sebe sype dvojnásob. Usmívají se do objektivů a pod heslem "catch me if you can" si na těch sedlech vesele drandí dál. Prestiž především. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že očakávania, ktoré som od filmu mal sa naplnili, no súčasne musím povedať, že by som bol radšej, keby z toho bol dokument, alebo keby to poňali trošku objektívnejšie a spravili by z Armstronga trošku zaujímavejšiu postavu. Nemyslím si, že je to vyslovene zlé, len myslím si, že to Lanca ukazuje len v jednom svetle a nemyslím si, že bol iba arogantný a namyslený ako ho tento film prezentuje. Ale na druhú stranu je to technicky zvládnuté dobre. Zrežírované je to dobre, herecké obsadenie je dobré. Najradšej som ale sledoval asi Chrisa O´Dowda ako Davida Walsha. Je celkom super vidno, že vie zahrať aj niečo iné, než len komédiu a sedí mu to skvele. Jesse Plemons je tiež výborný a celkovo musím priznať, že som s celkovým výsledkom spokojný. Dalo mi to dosť informácií, pozeralo sa na to dobre, len to nemá ten feeling, aký som cítil napríklad pri filme Rush. A možno práve to je to, čo som dúfal, že mi tento film prinesie. Celkovo ale môžem povedať, že som s filmom spokojný. Som rád, že som ho videl a myslím si, že ho môžem aj doporučiť k zhliadnutiu. Len možno netreba od neho očakávať príliš. Hodnotenie: B ()

qualkalim 

všechny recenze uživatele

Svizny "sportovni thriller" s presnym Fosterem a pro me osobne neokoukanou atraktivni tematikou... Frears ma takoveto filmy v maliku a byt by se dalo tu a tam pritlacit na pilu ci rozvinout nektere dejove linky (ta novinarska je trochu povrchni), celek drzi dobre pohromade a ma na to zaujmout i anti-sportovce. :) Spokojenych 7+/10. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Když bych měl hodnotit sportovní stránku filmu, tak až na pár scén to byla hotová mizérie. S ohledem na to, že jde o film pojednávající o reálné dopingové kauze, jsem s tím ale trochu počítal. Když si tedy vemu to, že jako milovníkovi filmů ze sportovního prostředí, byl pro mne tento filmově naprosto nezáživný, tak s pohledu zjištění pozadí dopingové aféry, byl jistě velice zajímavý. Když jsem se tedy přenesl přes všechny ty kapačky, injekce a krevní transfůze, tak přišlo jen zjištění že pan Tour de France, je celkem arogantní bezpáteřní hovádko. Tak pro mne film vyzněl. Navíc to byla ale celkem nuda... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (15)

  • V marci 2016 súd rozhodol, že Lance Armstrong nemusí vrátiť sponzorské peniaze svojmu najväčšiemu sponzorovi – americkej poštovej firme US Postal. V apríli požiadal Armstrong súd, aby zastavil proces, v ktorom žiada bývalý sponzor US Postal vrátenie sponzorského vo výške 30 miliónov dolárov. (hojko)
  • Natáčanie snímky prebiehalo na autentických miestach, ako dej filmu, a to v Belgicku, Francúzsku, Taliansku, Veľkej Británii a USA. (MikaelSVK)
  • Původní předlohou měla být kniha Tylera Hamiltona, který s Lancem jezdil i dopoval. Ten ale práva prodat nechtěl, a tak byl snímek natočen podle knihy Davida Walshe "Sedm smrtelných hříchů". (Zdroj: deník E15). (hippyman)

Související novinky

ČSFD Award pro Bena Fostera

ČSFD Award pro Bena Fostera

08.09.2022

Při příležitosti uvedení nejdražšího českého filmu do kin přinášíme všem filmovým fanouškům radostnou zprávu o udělení “ČSFD Award” americkému herci Benu Fosterovi, představiteli Jana Žižky. Foster,… (více)

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

10.12.2015

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádájí od 10. do 16. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2015 za jednotné… (více)

Reklama

Reklama