Reklama

Reklama

The Program: Pád legendy

  • Česko Program: Pád legendy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

The Program: Pád legendy mapuje vzrušující příběh cyklistické kariéry Lance Armstronga z přelomu tisíciletí, kdy zápasí s rakovinou a kdy on i jeho američtí kolegové cyklistice dominují a mění tento dříve ryze evropský sport na světový fenomén. Po celkem sedmi vítězstvích na Tour de France Lance Armstrong odchází do sportovního důchodu jako jeden z největších sportovních hrdinů naší doby s miliony dolarů v kapse. Irský sportovní novinář David Walsh je nejprve okouzlen talentem a lidským charismatem Lance Armstronga. Avšak po několika vítězstvích Armstronga v Tour de France mu něco na něm nesedí a začíná být přesvědčený, že jeho výkony v průbězích závodů jsou podpořené zakázanými dopingovými látkami. Walsh, hnaný touhou dokázat svou pravdu, začne shromažďovat důkazy, které nakonec Armstronga odhalí jako největšího podvodníka v historii sportu. Lež, kterou Armstrong světu předhazoval, neměla obdoby, ale i v současnosti je stále cyklista jedněmi oslavován a druhými zatracován. Jedno je jisté - Lance Armstrong měl vítězství v krvi. (Bohemia MP)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (168)

Morholt 

všechny recenze uživatele

On je to vlastně zrežírovaný souhrn Armstrongova případu, který vůbec neodbíhá do nějakých vedlejších linií, které by celkovému obrazu přidaly něco navíc. Vše pak působí celkově hodně stroze, což může být plusem i mínusem. Pozitivním faktem ale je, že díky tomuto přístupu zůstal Frears pouhým pozorovatelem a nechal diváka, ať si to přebere jak chce. Armstronga samotného výborně a hlavně přesně ztvárnil Ben Foster a ukázal přesně toho chameleona, kterého bych charakterizoval jako hajzla se srdcem. Ale ještě o něco víc mě bavil Chris O´Dowd ve vedlejší roli novináře Davida Walshe a je velká škoda, že ta novinářská linia nebyla výraznější. Dobrá práce, ale i tak se vkrádá pocit, že to mělo na víc. 70% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Sportovní film o Armstrongovi s dokumentárními vložkami se mi docela líbil.Jelikož byl Lance Armstrong hvězdou světového měřítka,tak je v tomto filmu zajímavé vidět,jak vše v jeho soukromí tak nějak probíhalo.Ben Foster zahrál roli Armstronga vskutku dobře a vzhledově mu byl taktéž podobný.Určitě bych ocenil větší působení samotného ježdění,které je zde převážně ukázáno na archivních záběrech.Chvilkami mi to přišlo nudné,ale tyto chvíle zase vystřídaly monety,které byly bravurní.Za mě 75% ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Ubohost, která kříčí na diváka "TELEVIZE" snad každou minutou, kterou se hraný Lance Armstrong prohání vaší televizí. Škoda, že se tvůrci zaměřili na fyzicky podobu protagonistů (obdivuhodná) než na scénář, dialogy a propracování postav. Skoro s každým dalším vyřčeným proslovem vám Ben Foster zabije tisíce mozkových buněk a jeho "mafioso" variace je k nechtěnému smíchu. The Program je tím nejlacinějším Hallmark filmem týdne co si umím představit a zasloužilý Stephen Frears je k projektu připojen snad jen náhodou. 20 % ()

TaxiDriver 

všechny recenze uživatele

Převyprávěná wikipedie, největší bomby jako Motoman, Rolexky na Champs Elysées, rozbití řidiče kolem jedoucího auta, přeprava krve soukromým tryskáčem, kokainový Pantani, Ullrich čeká na Lance po pádu, Sheryl Crow, hádka s Hamiltonem v Coloradu, Ben Stiller a balení modelek s Mcgonaghey bohužel nikde. Hlavně že Oprah. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dokázal porazit zákeřnou chorobu, nedokázal si poradit s dopingem, který byl jeho dlouholetým neviditelným partnerem v pelotonu, který se svým úspěšným týmem dovedl k sedmi vítězstvím na Tour de France. Řeč je o hvězdném Lance Armstrongovi, kontroverzním cyklistovi, jehož dopingový skandál se pokusil zmapovat tenhle film. Pokud čekáte adrenalinové cyklistické závody, budete překvapeni, jak tvůrci Armstrongovu kariéru na kole smrskli jen velmi ilustrativním způsobem. Kombinace závodů s nešikovně vloženými archivními záběry, která se omezí jen na hrstku detailních záběrů na šlapajícího Armstronga, není příliš šťastná. Když se k tomu přidalo permanentní opakování vítězného ceremoniálu na stupních vítězů za neúčasti diváků v záběru, avšak za jejich vydatného jásotu použitého z jakéhosi předtočeného zvukového záznamu, nevypadalo to vůbec podařeně. Plusem je, že film se nijak významně nevěnuje soukromému životu hvězdného závodníka. Seznámení i svatba s jeho ženou se odehraje jen v kratičké, nepříliš podstatné sekvenci. Více už film o osobní život ani nezavadí. Je zaměřen hlavně na vzestup a pád sportovní legendy, která frčela na zakázané stimulační látce EPO. Film trochu počítá s tím, že je divák nějak informován o sportovním skandálu, dále se ale nesnaží předložit víc, než jen to, co je o kauze známo. Setkáte se tedy s postavami, které měli co do činění s Armstrongovými sportovními úspěchy, nebude chybět ani investigativní novinář Walsh, který byl jedním z mála lidí, kteří nevěřili, že Armstrong dosáhl svých vítězství poctivou cestou. O celé události sepsal knihu, která posloužila filmu jako studijní materiál. Optimální podobu ale film nenabral. Režijní veterán Stephen Frears se zmohl jen na film v lacinějším televizním syžetu, jemuž je podřízena výprava, kamera, scénář i méně atraktivní herecké obsazení ve vedlejších rolích, byť hrající velmi spolehlivě. Ben Foster těžil z výhody, že byl svému slavnému předobrazu značně podobný. Tudíž odpadá dohadování, koho to ten herec vlastně hraje. Ale ano, hrál schopně, náhledy do zákulisí, kde dopuje, jsou neotřelé, režijně se ale film nijak nevyznamenal, ani nepřekonal, což ale není nic překvapivého vzhledem k Frearsově průměrné filmografii. Každý sport může být atraktivní, má-li svou hvězdu. Biatlon taky ničím nelákal, dokud si divák neukroutil honina nad Soukalovou. A cyklistika také přišla o svoji zajímavou hvězdu, která si pojem fair play vysvětlovala dost po svém. 60% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (15)

  • Natáčanie snímky prebiehalo na autentických miestach, ako dej filmu, a to v Belgicku, Francúzsku, Taliansku, Veľkej Británii a USA. (MikaelSVK)
  • Původní předlohou měla být kniha Tylera Hamiltona, který s Lancem jezdil i dopoval. Ten ale práva prodat nechtěl, a tak byl snímek natočen podle knihy Davida Walshe "Sedm smrtelných hříchů". (Zdroj: deník E15). (hippyman)

Související novinky

ČSFD Award pro Bena Fostera

ČSFD Award pro Bena Fostera

08.09.2022

Při příležitosti uvedení nejdražšího českého filmu do kin přinášíme všem filmovým fanouškům radostnou zprávu o udělení “ČSFD Award” americkému herci Benu Fosterovi, představiteli Jana Žižky. Foster,… (více)

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

10.12.2015

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádájí od 10. do 16. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2015 za jednotné… (více)

Reklama

Reklama