Reklama

Reklama

Tirpitz: Boj proti Hitlerově superlodi

(TV film)
  • Velká Británie Battle for Hitler's Supership, The
Velká Británie, 2005, 70 min

Obsahy(1)

Německá loď Tirpitz, druhá bitevní loď třídy Bismarck, byla plovoucí pevnost s obrovskou palebnou silou – měla to být zásadní zbraň Třetí říše, schopná přemoci britské loďstvo. Winston Churchill ji nazýval plovoucí bestií a byl odhodlán Hitlerovu superloď zničit. Tento dokument vám přiblíží následné zápolení, ve kterém nechybí pozoruhodné a mimořádně odvážné tajné operace, spolupráce spojeneckých sil, neboť Tirpitz neděsil zdaleka jen Churchilla, celá řadu pokusů o vyřazení superlodi z provozu, nasazení miniponorek i letectva. Pamětníci z obou stran konfliktu i soudobé rekonstrukce vám přiblíží další strhující příběh z období druhé světové války. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dobre spracovaný dokument jak formou, spracovaním tak obsahom. Tirpitz bol skutočný macko zrovnateľní s Bismarckom, a jedna s najnebezpečnejších a najviac vybavených lodi, ktoré brázdili vody počas druhej svetovej. 75% - 4* ()

Metzger 

všechny recenze uživatele

Solidní dokument o poslední bitevní lodi Kriegsmarine , která sice strávila většinu své bojové kariéry v norských fjordech , přesto se stala na dlouhé roky noční můrou Britů . ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama