Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třicátník Till Reiners (Axel Stein) vede klidný, nekomplikovaný a průměrný život. Pracuje jako pokladník v bance a jeho manželství s Miriam je šťastné, i když po všech těch letech společné harmonie pomalu vjíždí do vyjetých kolejí do stanice Nuda. Bod zlomu na sebe ale nenechá dlouho čekat. Vybočení z životní rutiny přichází v podobě maskovaného bankovního lupiče. Ten nejenže si na útěk z banky vybere Tillovo auto, ale navíc si jeho majitele přibalí do kufru jako rukojmí. A když si pak tento bandita na útěku sundá masku, zjistí Till, že se jedná o týpka jménem Nappo Navroki (Moritz Bleibtreu), který v jejich bance před časem marně žádal o půjčku. Když se Till oklepe z prvotního šoku, překvapivě si uvědomí, že mu není taková dávka dobrodružství úplně proti srsti. Dalo by se říct, že se skoro dobrovolně vydává se svým únoscem na další šílenou akci, kterou spojují slova jako Amsterdam, dluhopisy, mafiáni z východu a Kajmanské ostrovy. Tillovy finanční dovednosti se jeho únosci najednou docela hodí a z dosavadního rukojmího se pomalu, leč jistě začíná stávat komplic. Nastal čas, aby zahodil předsudky, slušné vychování a veškerou opatrnost a spolu s Nappem se vrhnul po hlavě do světa zločinu a zločinců. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (81)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je výborný! Němci občas umí překvapit a tenhle kidnap road trip mi sednul. Má to zajímavý příběh, kdy lupič přepadne banku a vezme si jako rukojmí pokladníka v bance, který dobrovolně lupiči pomáhá a zažijí spolu neuvěřitelné dobrodružství. Moritz Bleibtreu je v roli lupiče/únosce vynikající, tvrdý rocker, který se s nikým nesere a hláškuje jedna radost a Axel Stein je typický poseroutka, který se však z normálního spořádaného člověka během jednoho dne promění v nekontrolovatelné "zvíře" ? Hezky napsané postavy, skvělé hlášky, nechybí i narážka na Česko ( Měj úctu, Škodovku nekraď. Češi maj dobré kur*vy,ale auta jim stojí za prd!!). Za mě skvělá zábava balancující mezi 4 a 5 hvězdami. 85% ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Po váhavém rozjezdu začalo docela bavit. Prostě nenáročná a pohodová komedie s ulítnutými týpky. Konzumem uspaný bankovní úředníček se pod vlivem velkého stresu z únosu probudí k životu a začne si jej užívat bez ohledu na nějaké hranice. Dvě ponaučení pro život: Přestaneš-li zajímat svou partnerku, udělej ze sebe celostátně hledanou a nebezpečnou osobu. A nikdy se neotáčej zády k důchodcům, ani k těm, co už nevykazují skoro žádný pohyb. 70%. ()

Reklama

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Bankovní lupič na útěku si pořídí opravdu nenápadnou káru.... není nad logiku ve filmu :-) Kdyby si raději vzal tu blbou Škodovku. Povedené tak na půl, hlavně díky stylu humoru který sedne tak 50/50. Ale jo, road komedie... navíc německá, má momentálně větší šanci na úspěch, a zaujetí diváků, než kdykoliv předtím. Zásluhu na tom má úspěšná komedie Fakjů pane učiteli. Tak uvidíme co budou Geršáci zkoušet točit dál... ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Pro mě jednoznačně obrovské překvapení. Dal jsem přednost svému zabijackému instinktu, vykašlal se na modré hodnocení a tuhle komedii jsem si užil skoro maximálně. Alex a Moritz je přesně ta dvojka, která je tak blbá, až je ve finále vtipná a když k tomu připočtu skvělý koncert a Tilla v opravdu jepičí roli, (velmi povedená), dann muss ich sagen, dass dieses Lustspiel ist fast auzgezeichnet. Fast fünf punkten und Dwejn ist sehr, sehr zufrieden;-) ()

dwbmb 

všechny recenze uživatele

Zlý sen každého mladého metalisty. Na krku otravný děcko, otravná manželka a v obleku se usmívat na lidi, kteří si do vaší pobočky přišli půjčit nějaké ty peníze. Pro Tilla se tahle noční můra stala denní realitou, okleštila ho od jeho mužství a zabránila mu souvisle vykoktat byť jednoduchou myšlenku. Není se co divit, že to v něm prostě muselo rupnout. A co osud nechtěl, ruplo to v něm v ten nejhorší možný okamžik, čehož však dokázal zdatně využít ve prospěch svého znovu nalezeného sebevědomí a mužství. A o tom celý tenhle film je. Mužská druhá míza vyhnaná do extrému, kde je hodně akce, alkoholu, sexu, drog a rock 'n' rollu. A přestože celá ta akce je jenom jevištěm hledání ztraceného vlastního já, je to opravdu pořádná jízda, u které se rozhodně nudit nebudete. Dokonce mě mrzelo, že netrval ještě o chvilku déle, přitom má skoro dvě hodiny (což jsme dopředu nevěděl). A přitom taková blbost :) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Strip club v nizozemském Amsterdamu, do kterého hrdinové jedou, je ve skutečnosti německý podnik Pascha Nightclub v Cologne. (hansel97)

Reklama

Reklama