Reklama

Reklama

Slow West

Trailer 1

Šestnáctiletý Jay přicestoval ze Skotska do amerického Colorada 19. století, aby pátral po ženě, kterou miluje. Evropskému zelenáčovi dělá společnost nájemný zabiják Silas, který souhlasil, že ho za úplatu na cestě ochrání. Divoký západ však není místo, kde by věci vycházely přesně podle plánu, a tak Jay zažije během svého putování celou řadu zvratů v nekompromisním duchu tohoto vysoce autorského westernu. (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (197)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Zajímavý western s působivým vizuálem, i výborným obsazením. Michaelu Fassbenderovi to, coby "Osamělému jezdci" sekne a zdatně mu sekunduje Kodi Smit-McPhee. Ben Mendelsohn si tak trochu krade každou scénu, v níž se objeví pro sebe, tento snímek nevyjímaje. On a Sam Rockwell pro mě patří mezi dva "the best underrated actors." Jejich herecká všestrannost a charisma je nepopiratelné, přesto často ztvárňují především vedlejší, nebo menší role. I tak jsou jejich postavy vždy zapamatovatelné. Moment, kdy se Payne objeví na scéně, začíná pracovat na plné obrátky chemie mezi ním a Silasem. Hošani se pak všichni ztřískají Absinthem, Fassy s sebou švihne na zem a Ben ho pak zvedá. A v té scéně se mé fanynkovské smysly napřímily a vytušily, že se mezi nimi něco děje. Snímek má krátkou stopáž, děj rychle uběhne a zrovna vztah mezi nimi je v podstatě vměstnán do oné jediné scény, kdy se setkají. "Hidden meaning or Hint of... something":) Snímek tak nechává na divácích, aby si ti, co chtějí nějak interpretovat, sami interpretovali:) V jedné snové scéně jsem měla dojem, jako bych se dívala na krátkou vsuvku Wese Andersona. Slow West je osobitý, nenápadný western, který i tak dokáže zaujmout prostředím, herci i atmosférou. "Easy to see how you two crossed paths, one’s a falling angel, the other’s a rising devil." ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Velmi zkráceně je to nejlepší film, který jsem za poslední dobu viděl. Konec hajpu. Směrem k Sundance festivalu jsem střílel víceméně naslepo s tím, že je tam Fassbender a je to western, tak snad. Vyšlo to a budu směrem na Utah mířit častěji. Možná právě tenhle bezinformační slepý přístup mi zajistil takový zážitek a na někoho s očekáváním by to nefungovalo, jenže takovou větu můžu napsat ke všemu. Tady to prostě klaplo. Nenapadlo mě hledat v indie-prvotině náznaky Coenovské a Jarmuschovské poetiky. A když jsem je tam viděl, udělalo to "hůůůůůůů" a bylo to tam. Nicméně raději kvůli kletbě očekávání píší znovu - "náznaky". Tohle není Dead Man ani True Grit. Fassbenderův lov začínajících indierežisérů (Frank, Slow West) mě nadchnul a doufám, že bude mít dlouhého trvání. Žeru ho! Lov i Fassbendera. ()

Reklama

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Fascinující revize westernového žánru očima Evropana (hrdina Jay přichází za oceán hledat lásku, režisér John přichází za oceán hledat vavříny), romaticko-realistická dvojice ústředních hrdinů, explozivní černý humor, beautiful scenérie (točeno na Novém Zélandu), nekontrolované výtrysky ultranásilí, grandiózní finále. Fassy dává, western žije a SW je práce čistá jak lilium. WANTED! a jedna z top žánrovek letošního roku... ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Slow West bych zařadila do těch hodně zvláštně natočených westernů. Nejsem zrovna jejich fanoušek, ale tenhle jsem chtěla vidět víceméně kvůli Fassbenderovi, který mě dokáže okouzlit v každé roli. Slow West má hodně hodně jednoduchý příběh, krátká stopáž mu hodně napomáhá, protože se tam většinu času nic moc neděje. A když se děje, není to bůhvíjak převratné. Nejdůležitější je na tomto snímku jeho finálová scéna, kdy se vše rozuzlí. Naneštěstí ale ani ta finálová sekvence nemá moc velký spád ani ambice. Po celou dobu ale film doprovází hlavně výborná hudba a oku lahodící exteriéry. Když vyzdvihnu mínusové body, určitě bych zaměnila Kodiho Smithe-McPhee za někoho jiného a přidala bych trochu víc akce, protože to má opravdu takové to uspávací tempo. Jinak považuji Macleanovu druhou Fassbenderovku za průměrnou povedenou westernovou oddychovku. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Tuctový příběh, v netuctovém provedení. Jen pár ohlédnutí do minulosti a pak už jen předem daný, jasný děj, který směřuje k nezadržitelnému konci. V rámci žánru rozhodně nadprůměr, který mi spolu s kamerou a Michaelem, v možná nezvyklé roli stačí k mojí dnešní, čtyřkové spokojenosti. Ve srovnání s nedávno viděným Salvation, westernový vítěz po všech stránkách. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (4)

  • Rose vo filme Jayovi cituje Rómea a Júliu od Shakespeara: „These violent delights have violent ends.“ Týmito slovami brat Vavrinec žiadal Rómea, aby miernil svoju lásku k Júlii a varoval ho pred následkami. (denulik)
  • Natáčanie začalo 21. októbra 2013 na Novom Zélande. Pokračovalo v škótskych horách a v Colorade. (chesterko)
  • Film se natáčel na Novém Zélandu. (ČSFD)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

28.09.2014

Úspěch Opravdové kuráže bratrů Coenů a Nespoutaného Djanga Quentina Tarantina oživil popularitu westernů a blíží se hned několik zajímavých projektů. U Pistolnice Jane nikdo moc netuší zda se… (více)

Reklama

Reklama