Reklama

Reklama

Vzestup a pád Versailles: Ludvík XV.

(TV film)
  • Česko Vzestup a pád Versailles: Palác rozkoše (více)

Obsahy(1)

Ludvík XV. byl králem Francie od roku 1715 do 1774 a říkal si Milovaný. Jako vojenský vůdce byl oblíbený a úspěšný, ale pak přivedl Francii do zničující sedmileté války s Británií. Země přišla o některá území, státní pokladna se vyprázdnila, ale Ludvík se bavil mnoha skandálními milostnými historkami, v zahradách paláce si zařídil vlastní, soukromý nevěstinec a zneuctil pět sester jedné aristokratické rodiny. Byl otcem přinejmenším 30 nemanželských dětí, přežil pokus o vraždu a po mnoho let sdílel efektivně svou moc se svou oblíbenou milenkou - atraktivní a oslnivou Madame de Pompadour. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Opět zajímavý pohled na dalšího francouzského panovníka. O Ludvíku XV. jsem toho věděla nejméně :) Je to dobře navazující na předešlý díl a pokračujete to ve stejném duchu :) Těch ženských co měl :) Nedokážu si to ani představit :) Pokračuji v 16tém :) ()

jarmil8 

všechny recenze uživatele

O Ludvíkovi XV. jsem toho věděl málo, tak jsem tomu dal ještě šanci. Díky mé neznalosti mě díl částečně zaujal, ale vzhledem ke "kvalitě" celého seriálu se obávám, že Ludvíkovi v mých očích spíše ublížil. Jo a zásadní informace - Versailles byl hampejz. ()

Reklama

lioncel 

všechny recenze uživatele

(oficiální text distributora) : ´zneuctil pět sester jedné aristokratické rodiny´ ... ale no tak, sestry byly jen čtyři : Diane Adélaïde de Mailly (jeho první milenka), Louise Julie de Mailly, Pauline Félicité de Mailly a Marie Anne de Mailly .. králi podlehly ochotně a dobrovolně .. byla to pro ně veliká čest mít přízeň krále, kterou se jen potom velmi šikovně snažily udržet co nejdéle .. zajistila jim totiž mnoho výsad a nezanedbatelné hmotné výhody, samozřejmě celé jejich rodině .. a navíc - byly to od přírody pěkné rozkošnice, které se mezi sebou samy takto domluvily (královské výdaje na ně jsou zdokumentovány v archívu) ..... http://www.amazon.com/Versailles-Louis-XIV-XV-XVI/dp/B00DUGPYVG/ref=sr_1_fkmr1_1?s=movies-tv&ie=UTF8&qid=1419669585&sr=1-1-fkmr1&keywords=Rise+and+Fall+of+Versailles%3A+Louis+XV ()

MirkaP 

všechny recenze uživatele

Deset dětí během deseti let ... masakr. Upřímně, slušný výkon od Marie Leszczyńské. Bylo 17. století, samé domácí porody! Syn se narodil až z třetího těhotenství jako čtvrté dítě, neboť jako první dvě děti byla dvojčata. /// Madam Dubarry byla krásná jako anděl a tupá jako poleno :-D ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama